IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Temmuz 2012, 13:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Anti-aging Kremler Hakkında Merak Edilenler




Zamanın izlerini yüzümüzde, ellerimizde ve vücudumuzda görmeye başladığımız andan itibaren anti-aging kremlerine ya da en pahalı bakım ürünlerine saldırmaya başlıyoruz.

Kremler kırışıklıkları yok eder mi?

- Maaselef hayır. Özel anti-aging kremleri cilt yaşlılığını geciktirici ve ilk kırışıklıkları hafifletici içeriklere sahiptir ancak kremlerdeki esas etki çok çabuk başka kırışıklıklar oluşmadan ilk kırışıklıkları azaltmaktır.

Kremlerin içeriklerinde özellikle hangi maddeler bulunmalıdır?

- Nemlendirici bir gündüz kremi UVA ve UVB ışınlarına karşı koruyucu 8 ila 10 koruma faktörlü olmalıdır. İçeriğinde C ve E vitamini, retinol ve koenzim Q-10 bulunan anti-oksidanların anti-aging etkisi de vardır. Bakır, magnezyum ve çinko da nemi ciltte tutma özelliğine sahiptir.

Özel içeriklerin etkileri nelerdir?

- Özel anti-aging kremlerinin ve serumlarının sahip olduğu içeriklerin farklı hedefleri vardır. Örneğin, C vitamini bağ dokusunu gerginleştiren ve elastikiyetini sağlayan ve yaşlanmayla birlikte azalan kollajen yapısının bozulmasını geciktirir. Bir hormon takviyesi olan phyto-östrojenin de kollajen üretimini artırıcı etkisi vardır. E vitamini kısa yaşam süreli agresif moleküller olan serbest radikalleri yakalarken, cildin erken yaşlanmasına neden olan nikotin, ilaçlar ve UV ışınlarını stimule eder. Yosun ve magnezyum da mimik kırışıklıklarındaki kas gerginliğini çözerken, mısır ekstresi cilt liflerini yeniden yapılandırır ve içten güçlendirir. Termal sular ise cildin kendi koruma kalkanını kuvvetlendirir.

Mimik çizgilerine karşı kremler var mıdır?

- Alın kırıştırma, gülme ya da göz kırpma dolayısıyla oluşan kırışıklıkları kremler ve serumlarla azaltmak mümkün. Ancak bugüne kadar pek az özel ürün kas kullanımı dolayısıyla oluşmuş mimik çizgilerini azaltıyordu ve ciltte hafif koruyucu etki bırakıyordu. Oysa artık bu tarz kremler mevcut.

Bazı kremler neden çok pahalı?

- Bu kremler, içeriklerindeki pahalı anti-aging maddelerinin yüksek konsantrasyonlarda bulunmasından dolayı pahalı. Ayrıca yeni maddelerin araştırılması ve keşfedilmesi de ürünlerin fiyatlarına yansıyor.

Ne zaman serum kullanmaya başlamak gereklidir?

- Serum aynı zamanda hassas bir bakım olduğundan 30'lu yaşlardan itibaren yani ilk kışıklıklıkların görülmeye başlamasından itibaren kullanmak gerekiyor. Kırışıklıklar, yorgun cilt, pigment lekeleri... Cildinizin ihtiyacına göre gerginleştiren, nemlendiren ya da rahatlatan bir serum ürününü kullanabilirsiniz. Birkaç damla ya da küçük bir parça temiz bir cilde sabah-akşam uygulanmalı. Ardından günlük bakım kremi ya da gece kremi sürülmeli. Haftalık bir peeling uygulamasının ardından serumdaki etken maddelerin ciltte emilimi daha da hızlanacaktır.

Cilt temizliğinin altın kuralları
Kusursuz bir temizlik aynı zamanda mükemmel bir cildin de mimarıdır. Kiri, zararlı atıkları, ölü deri hücrelerini ve hatta ter kalıntılarını cilt yüzeyinden atmaya yarar. Ancak tüm cilt tipleri birbirine benzemediğinden kendi cilt tipinize uygun bir temizlik yöntemi uygulamanız gerekir. Çünkü bir cilt tipine iyi gelen bir temizlik ürünü başka bir cilde zarar verebilir. Ancak her cilt tipinin uygulamaması gereken bir yöntem var ki o da yüzü normal bir sabunla asla yıkamamak. Cildin pH değerini değiştirir ve doğal koruma kalkanına zarar verir. Ayrıca, temizlik ürününün kalıntılarını her zaman iyice yıkamak gerekir. Aksi halde cilt hassaslaşarak reaksiyon verir.

Son olarak cildinizi asla gereğinden fazla suyun altında tutmayın. Yoksa cildiniz ihtiyacından daha fazla nemlenmiş olur.

Cilt tipi için uzmana danışmak şart
Zararlı çevre kirleri, kötü beslenme ve kaloriferlerin ya da klimaların kuruttuğu hava giderek daha çok insanda cilt sorunlarına neden oluyor. Bu yüzden kişinin tüm cilt temizliğini kendi cilt tipine uygun bir şekilde yapması önem taşıyor. Bununla ilgili dermatoloğunuzdan mutlaka yardım almalısınız. Çünkü cilt bakımı güzellik bakımı değil öncelikli olarak cilt hastalıklarını önleyici bir koruma programı olmalıdır.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
antiaging, edilenler, hakkında, kremler, merak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tonikler Hakkında Merak Edilenler Liaaa Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 28 Mart 2012 16:54
Anti-Aging Liaaa Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 11 Şubat 2012 15:57
Dukan Diyeti Hakkında Merak Edilenler System Sağlık Köşesi 0 15 Eylül 2011 20:29
Makyaj temizliği hakkında merak edilenler. Ruj Makyajın Püf Noktaları 1 24 Şubat 2011 21:26
Tonik Hakkında Merak Edilenler Dilara Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 11 Aralık 2010 06:00