IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Ekim 2012, 15:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çeşitli Maskeler ve Cilt Peelingleri






Siyah nokta maske tarifi:


Bir yemek kaşığı badem yağı
Bir yemek kaşığı limon suyu
Bir buçuk yemek kaşığı kil
Bir yemek kaşığı bal
Tüm malzemeler iyice karıştırıldıktan sonra dudak ve göz çevresi hariç yüze sürülür. Maske ciltte 45 dakika bekletildikten sonra ılık suyla yıkayarak durulanır.

Maske cildiniz siyah noktalar tamamen temizlenene kadar haftada iki defa, temizlendikten sonra haftada bir defa uygulayabilirsiniz.


Türk Kahvesi Ve Yumurta Akı Maskesi:

Türk kahvesi maskesi göz altı morluklarına ve kırışıklıklara iyi gelmektedir. Bir yumurtanın beyazı ile bir tatlı kaşığı türk kahvesini karıştırarak göz altlarına ve kırışıklıkların üzerine sürülür. Maskenin tamamen kuruması bekledikten sonra, ılık suyla yıkanarak durulanır.
Bu maske haftada bir defa uygulanabilir.


Hürrem Sultan Maskesi :

Hazırlanışı: 2 tutam kurutulmuş çuha çiçeğini döverek toz haline getirin. Kabuklarını soyduğunuz yarım salatalığı, 1 kahve fincanı pirinç ununu, çuha çiçeği tozu ile beraber 10 dakika kadar ateşte pişirin.
Bu karışımı ateşten indirdikten sonra tekrar iyice ezerek bulamaç haline getirin. Hazırladığınız bulamacın içine yarım fincan elma suyu, 1 yemek kaşığı saf zeytinyağı ilave ettikten sonra iyice karıştırarak krem kıvamına getirin.

Uygulama: Hazırladığınız çuha çiçeği kremini; yumuşak bir fırçayla yüzünüze ve boynunuza sürün. Yüzünüzde 30 dakika beklettikten sonra cildinizi ılık su ile yıkayın ve gül suyu losyonu ile cildinizi temizleyin.


Cildi Sıkılaştırarak Canlandıran Süt Ve Yaş Maya Maskesi:

Malzemeler
1 çay kaşığı yaş maya
1 çay kaşğı süt
Maya ve sütü İyice karıştırdıktan sonra göz ve dudak çevresi hariç bütün yüzünüze sürün. 30 dakika sonra cildinizi bol ve ılık suyla yıkayın.


Cilt Sıkılaştırıcı Ve Canlandırıcı Maske Nasıl Kullanılır


20' li yaşlarda ayda bir defa
30' lu yaşlarda ayda iki defa
40' lı yaşlarda haftada bir defa uygulayın

Yaş maya yüksek protein içerdiği için cilt dokularının yenilenmesini, cildinizin daha pürüzsüz ve diri görünmesini sağlar.


Yoğurt Maskeleri:

Cildinizde sürekli sivilce, akne çıkıyorsa veya cildinizde kırışıklıklar meydana gelmeye başlamış ise, güneşe bağlı cilt lekelerine maruz kalmış iseniz, siyah noktalar yüzünüzü sarmış ise yoğurtlu cilt bakım maskeleri bütün bu cilt sorunlarına belli bir süre sonra çözüm olacaktır.
Yoğurt ile yapacağınız cilt bakım maskelerine birkaç örnek vermek istersek:
• Bir çay bardağı yoğurdun içine yarım limonun suyunu sıkın ve karıştırın. Ardından bu karışımı gözaltlarınıza gelmeyecek şekilde, yüzünüze ve boynunuza sürüp kuruyunca elinizle ovarak çıkarın.

• Bir kâsenin içine 2 yemek kaşığı yoğurt bir yemek kaşığı limon suyu, bir yemek kaşığı balı dökün ve karıştırın. Bu karışımı gözaltlarınız hariç bütün yüzünüze sürün ve 10 dakika soran ılık su ile yıkayın.

• 2 yemek kaşığı yoğurdun içine bir yemek kaşığı yulafı dökün ve karıştırıp masaj yaparak yüzünüze sürün. 15 dakika bekleyen yoğurtlu maskeyi ılık su ile yıkayıp çıkarın. Özelikle bu yoğurtlu maske siyah noktalı yok etmek için oldukça faydalı bir karışımdır.

• Bir yemek kaşığı yoğurdun içine 1 çay kaşığı karbonatı dökün ve karıştırıp bu karışımı yüzünüze sürüp, parmak uçlarınızla masaj yaparak cildinize yedirin. 10 dakika sonra yıkayın.


Evde Bedava Cilt Peelingi Yapın:

Ciltteki ölü deriler, kir ve yağ en büyük cilt problemlerinden biri. Sağlıklı ve ölü derilerden arınmış bir cilde kavuşmanın çok zor olmadığını söyleyen Güzellik Danışmanı Maggie Cappelletti, eksfoliasyon (peeling) ile ilgili önerilerde bulunuyor.
Ciltleriyle ilgili şikayetleri olanlara verilecek en büyük tavsiye peeling uygulayarak cildinizi ölü derilerden arındırın ve derinlemesine temizleyin. Böylece tıkalı gözenekler açılır ve cilt istenilen sağlıklı bir parlaklık kazanır.

Peeling Yaparken Cildinizi Tahriş Etmeyin
Ama peeling en önemli noktalarından biri, doğru yöntemi kullandığınızdan emin olmanızdır. İnsanlar bazen yüz için, kum ve deniz tuzu gibi sert parçacıkları kullanarak peeling yapma hatasına düşebiliyor. Bu türden ürünler vücudunuz için uygun olabilir ancak yüzdeki deriyi tahriş eder ve yağlanmaya neden olur.
Yüzünüzde yuvarlak ve ufak taneciklerden oluşan ticari bir peeling ürünü ya da orta sertlikte dokusu olan doğal bir deniz süngeri kullanılabilir. Bu tür ürünler deriye zarar vermeden kirli tabakayı ve ölü deriyi söküp atar.

Evde Uygulayabileceğiniz Peeling Yapımı
Evde kendinizin yapabileceği basit peeling da cildinizi tazeleyebilirsiniz. İhtiyacınız olan biraz karbonat ve kullandığınız yüz temizleme kremi.
- Avucunuza az miktarda temizlik maddesi koyun ve karbonatı temizlik maddesinin üzerine serpiştirin ve bir macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
- Temizlik maddesi ve karbonat karışımını işaret parmağınızla küçük daireler yaparak, bütün yüzünüze biraz suyla birlikte hafifçe masaj yaparak sürün. Ancak bu işlemi fazla uzatmamaya ve bastırmamaya dikkat edin, eğer suratınızda bir sızlama hissederseniz fazla bastırıyorsunuz demektir!
- Yaklaşık bir dakika sonra yüzünüzü bol su ile durulayın ve tercih ettiğiniz nemlendiricinizden yüzünüze bol miktarda sürün!
Bu hızlı ve ucuz peeling reçetesini haftada iki defaya kadar kullanabilirsiniz, ancak günlük kullanımdan kaçının.




alıntı


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
Çeşitli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cilt Lekeleri İçin Maskeler yoSun Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 23 Mayıs 2012 12:53
Daha Parlak Cilt için Maskeler Dilara Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 06 Ekim 2010 00:27
Daha Sıkı Cilt için Maskeler Dilara Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 19 Temmuz 2010 12:54
Çeşitli Maskeler YapraK Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 02 Şubat 2010 02:49
Cilt Güzelliği Için Pratik Maskeler YapraK Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 16 Eylül 2009 23:08