IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Ocak 2013, 15:07   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dövme bakımı nasıl yapılır?




Dövme yaptırmayı düşünüyorsanız ilk olarak ele alacağınız konu hijyen olmalı. Günümüzde yeni hastalıklar türüyor ve bunlar kana karışarak insan vücuduna bulaşıyor ve insan hayatını bir anda alt üst edebiliyor.

Nerede dövme yaptıracağınıza karar vermeniz için en önemli kriter yaptıracağınız yerin sterilizasyon'a ne kadar önem verdiği. Dövme yaptırırken olmazsa olmaz koşullar; iğnelerin değişmesi, makine uçlarının sterilize edilmesi ve kullanılan boya kaplarının tekrar kullanılmaması.

Sterilizasyon aşamasını geçip dövmeyi yaptıracağınız stüdyoyu doğru seçtikten unutmamanız gerek nokta aptıracağınız dövmeyi ömür boyu vücudunuzda taşıyacak olmanızdır.

Günümüzde lazerle dövme sildirme işlemi yapılsada gerektği kadar verim alınamamakla birlikte maliyetlerinin çok yüksek olduğunu söyleniyor. Bu sebepten ötürü dövme yaptırmaya kesin karar vermeli, ne yaptıracağınızı ve vücudunuzun hangi bölgesine yaptıracağınızı iyi düşünüp karar vermeniz gerek.

Ergenlik döneminde insanların kararsız ve heyecanlı bir kişiliği olmasının yanında vücut gelişimlerinin tam olarak tamamlanmadığı için bu dönemde dövme yaptırmak mantıklı bir karar değil. Çünkü ergenlik döneminde vücut gelişiyor, deri üzerindeki dövme de bu gelişim evresinde şekil ve görünüm kaybına uğrayabilir.

Dövme, yaptıran kişiler için oldukça önemli ve özel. İyi bir dövmeye sahip olmak için, en az dövmeyi yapan kişinin ustalığı kadar sizin de yapacağınız bakım ve koruma uygulamaları çok önemli. Dövme bakımı konusunda birçok farklı yöntemler var.

Dövme renklerini daha canlı tutmak adına şu bakımlar yapılabilir

Dövme yapılan bölgenin en az 4 gün süreyle suyla temas etmemesi en önemli bakım kuralıdır. Bu dönemde dövme iğneleri ile işlenen bölge açık yara özelliğinde olduğundan mikrop kapma potansiyeli taşımakta.

Dövme yapıldıktan sonra duş alınması gerekiyorsa, dövme yapan bölge bol vazelinle kaplandıktan sonra streç film kullanarak bölgeyi kapatıp, bantlayabilirsiniz. Duşunuzu aldıktan sonra streç filmi atıp, fazla vazelini kağıt havlu ile alınız. Bol vazelin dövme bölgesinin suyla temasına izin vermeyecek.

Dövme yapıldıktan sonra; takip eden en az 2 hafta boyunca deniz, göl, havuz gibi bakteri ve mikrop ihtiva etmesi mümkün yerlerde yüzülmemeli.

Dövme yapılan bölgenin kaşınması halinde kesinlikle el ile kaşınmaması, üzerine hafifçe vurularak kaşıntının geçirilmesi ile sorun çözülmeli.

Dövmenin üzerinde oluşan kabukların yolunmaması gerekiyor. Kabuğun kendi kendine atması beklenmeli.

Ortalama 10 gün boyunca nemlendirici krem ve vücut losyonu gibi ürünleri dövme yapılan bölgeye temas ettirmeyin.

Dövme yapıldıktan sonraki 4 hafta boyunca direkt güneş ışığına maruz kalmamalı. Dövme iyice iyileştikten sonra güneşlenirken güneş kremi ile dövmenizi koruyun, bu bölgedeki derinin soyulması ile dövmeniz solabilir.

Dövmeyi tahriş edebilecek; dar kıyafetler giyilmemeli. Özellikle iyileşme sürecinde oluşan kabuklar kıyafetlerinizle yolunabilir.

Dövme iyileştikten sonra; tavsiye edilen kremin bir süre daha sürülmeye devam edilmesi, dövmeye parlaklık kazandıracak.

Duş alırken dövmenin olduğu bölgeye kese ya da lif benzeri şeylerle sert müdahalelerde bulunmayın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bakımı, dövme, nasıl, yapılır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kış Aylarında Saç Bakımı Nasıl Yapılır? Zen Saç Modelleri ve Bakımı 0 28 Aralık 2012 18:00
Deri koltuk bakımı nasıl yapılır Violent Ev Dekorasyonu 1 20 Temmuz 2012 20:32
Yan Flüt Bakımı Nasıl Yapılır Liaaa Hobiler 0 14 Haziran 2012 12:44
Saç Bakımı Nasıl Yapılır AnqeL Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 16 Mart 2012 00:31