IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Ağustos 2013, 13:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ergenlik Sivilceleri Nasıl Geçer?




ERGENLİK DÖNEMİNDE OLUŞAN SİVİLCELERİN SEBEPLERİ
Ergenlik Sivilceleri : Cildinizde bulunan akneler veya lekeler aşırı yağlı olan yüz, boyun, sırt ve göğüs kısmında oluşur. Çok az kişide sivilceye bağışıklı bulunur. Akneler çözümsüz değil kurtuluşu mümkün rahatsızlıktır. Duru ve lekesiz bir cilt için olması ve olmaması gereken bazı tavsiyelere birlikte bakalım.

Ergenlik Sivilceleri Nasıl Geçer?
Akne ve siyah noktalara tıkalı gözeneklere ve beyaz noktalara sebebiyet veren yağsız sabunlar değildir. Yağsız ürün satın alırken üzerinde non-komedojenik veya non-aknejenik yazılarına özellikle dikkat edin. Sabun kullanıyorsanız nazik hareketler ve parmak uçları ile cildinize yayın ve yine nazikçe cildinizi yıkayın. Cildinize vücut lifi kullanmak, havlu ile cildi kurulamak cildinizde tahrişlere neden olabilir, cildinizi aşındırır ve akne oluşmasına sebep olur.

Ergenlik Sivilcelerini Geçirmek için

1- Yüzünüzü Çok Sık Yıkamayın
Kirli olan cilt akneye sebebiyet vermez. Ancak cildinizi yıkarken dikkatsiz davranmanız sert ve tahriş edici yıkamanız sivilce oluşumunu arttırır. Yüz için olan lifler ve fırçalar aynı zamanda kötü olan kimyasallar sivilceye neden olabilir. Doğru yüz yıkama yöntemi ise hafif bir sabunla ve ılık su ile cildi yıkamaktır.

2-Sevdiğiniz Yiyecekleri Tüketin
Çikolataların ve yağlı yiyeceklerin dozunda tüketilmesi sonucu sivilce oluşumuna sebep olmaz. Sivilce; gözeneklerin tıkanması sonucu oluşan enfeksiyonlardan sebep normal bakteriler ve deri hücrelerinden sebep oluşur. Bazı yiyeceklerin sizde akne oluşuğuna eminseniz uzak durmanız olası. Ancak duru bir cilt uğruna pizza ve çikolatadan kaçınmak sadece efsanedir.

3-Bol Su Tüketin
Bol su içmek cildinizdeki günlük nemin kaybolmasını önler. Aynı zamanda A vitamini ve E vitamini bakımından zengin sebze ve meyveleri sık sık tüketmeye dikkat edin. A ve E vitamini cildinize oldukça etkilidir. Yeşil yapraklı sebzeler; ıspanak ve brokoli E vitamini yüksek, şeftali, biber ve havuç A vitamini yüksek meyvelerdir.

4-Kozmetikleriniz Hafif Olsun
Yağ oranı yüksek kimyasal ürünlerden uzak durun. Krem bazlı fondöten, pudra ve allıklar gözeneklerinizi kapatmaya meyillidir. Pudra özellikli ve hafif mineral özlü kozmetikler gözeneklerinizin tıkanmasında daha az rol oynar.

5-Yüzünüze Dokunmayın
Akne oluşumu yüzü ovuşturmakla ya da yüze dokunmakla bile iltihaplanıp kötüleşebilir. Ayrıca ders dinlerken yada bir kafedeyken ellerinizi yüzünüze dayamayın. Cep telefonu kullanıyorsanız konuşurken cildinize değdirmeyin. Çünkü cep telefonlarında ve ellerde fazlaca mikrop barınır ve cildimizi tahriş eder. Terinizin üzerinizde kurumasına izin vermeyin. Terleme yaşıyorsanız sık sık cildinizi yıkayın. Ter akne oluşumunu çoğaltır.

6-Sivilcelerinizi Ellemeyin
Cildinizde bulunana sivilceleri sıkmak sadece daha kötü olmasını sağlar. Sıkmadan yapamıyorum diyenlerdenseniz kendinizi sıkmamaya şartlandırın. Bu sivilce sıkma işlemi sivilcenin daha geç geçmesini ve kabuklaşmasına neden olur. Sivilcenizi sıktığınız bölgede de iltihaplanma yayılır ve sivilce 1 iken 2 ye çıkar.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ergenlik, gecer, nasıl, sivilceleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sivilceler Nasıl Geçer? Zen Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 24 Mayıs 2013 19:25
Hıçkırık Nasıl Geçer Violent Sağlık Köşesi 0 18 Mayıs 2013 19:03
Diş Ağrısı Nasıl Geçer Liaaa Ağız ve Diş Sağlığı 0 17 Haziran 2012 04:17
Kansızlık Nasıl Geçer Liaaa Sağlık Köşesi 0 21 Mart 2012 01:24