IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri (https://www.ircforumlari.net/guzellik-saglik-ve-bakim-onerileri/)
-   -   Göz altı morluklarından doğal yöntemlerle kurtulun! (https://www.ircforumlari.net/guzellik-saglik-ve-bakim-onerileri/547041-goz-alti-morluklarindan-dogal-yontemlerle-kurtulun.html)

taLia 08 Eylül 2013 18:11

Göz altı morluklarından doğal yöntemlerle kurtulun!
 
Göz altı morlukları bir çok insanın kabusu. Yorgun bir görünüm vermesinin yanında sağlıksız ve olduğundan daha ileri bir yaşta gösterebiliyor insanı. Doğal yöntemlerle göz altı morluklarından kurtulmanın yolları başlangıçta sağlıklı beslenme ve düzenli bir hayattan geçiyor.



Düzenli su tüketmek, ağır ve yağlı yemeklerden kaçınmak başlangıç aşamasında en basit cildi yenileme yöntemi olarak düşünülebilir. Evde uygulayabileceğiniz yöntemler ise;



Papatya çayı

Aktarlardan alabileceğiniz papatyaları kaynatın ve ılıdıktan sonra pamuk ya da gazlı bez yardımıyla temizlenmiş gözaltlarınıza kompres şeklide uygulayın. Akşamları uyumadan önce uygulayacağınız bu kompres hem göz çevrenize bakım yapmış olur hem de morlukların giderilmesine etken olur.



Çiğ patates

Halka şekilde dilimlediğiniz çiğ patatesleri gözlerinizin altına yerleştirin ve 10 dakika bekleyin. Bu işlemi 3-4 hafta kadar uyguladığınızda göz altlarınızdaki aydınlanmayı fark edeceksiniz.



Süt

Temiz pamuğa ya da steril gazlı beze döktüğünüz organik sütün göz altı morluklarınıza koyun. Hem gözleriniz dinlenecek hem de morlukların kararmaların rengi açılacaktır.



Salatalık dilimleri

Dilimlediğiniz salataları buzdolabında soğuyana kadar bekletin. Ardından 10 dakika kadar göz kapaklarınızda bekletin. Salatanın yenileyici özelliğiyle beraber morluklarınız azalacaktır.



Tatlı badem yağı

Uyumadan önce temizlenen cildinize uygulayabilirsiniz. Özellikle gözaltı morluklarında çok etkili olan badem yağını vücudunuzun birçok bölgesi için doğal nemlendirici olarak kullanabilirsiniz.



Buz masajı

Özellikle sabahları hem uyanmanızı sağlayarak hem de göz çevrenizi yenileyecek buz masajı zamandan kazanmanızı sağlayacaktır. Şişmiş ve yorgun gözlere hemen etki eden buz masajı kan dolaşımınızı hızlandırıp gözaltlarının yenilenmesini sağlayacaktır.



Makyaj malzemeleri

Kullandığınız hemen her kozmetik ürünün içinde olan kimyasal maddeler de göz altlarında kalıcı morluklara neden olabiliyor. Özellikle makyajlı uyumak ve cildi nefes aldırmayan ürünler kullanmak morluklara neden olan önemli faktörlerden biri.



Kivi kabuğu

Kivi kabuğunun ısla yüzeyi de göz altı morluklarına iyi gelmektedir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:04.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net