IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Eylül 2013, 19:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cilt İçin 15 Kötü Alışkanlık




Güneşten korunmamak

Cilt sağlığınız için en önemli madde güneşten korunmaktır. Çocukluktan beri bilinçsiz şekilde güneş ışığına maruz kalan kişilerde çillerde artış, güneş lekeleri, düzensiz bir cilt rengi (hem koyu hem açık lekelenmeler), ciltte kuruluk, ince kırışıklarda artış, ciltte kabalaşma görülebilir.

En bilinçli güneş korunması için
Yaz aylarında tatil bölgesinde olmasak bile evden çıkmadan hem yüzünüze ve gövdenize güneşten koruyucu uygulayın.

Kıyafetlerinizin kumaş ve dokumasına bağlı olarak güneş (UV) ışınlarını geçirir. Bu sebeple özellikle küçük çocuklar için özel dokumaya sahip kumaşlardan kıyafetler satılır (UV blocking kıyafetleri). Özellikle hassas ciltler, kışında mutlaka güneş koruyucusu sürmeden dışarı çıkmamalıdırlar.

Güneşten koruyucu dışarıya çıkmadan 30 dakika evvel ve her 2 saatte bir, özellikle terlediğiniz veya suya girdiğiniz zaman tekrarlanması gerekir.

Sigara

Sigara cildinizin en üst bölümünde bulunan kılcal damarlarınızın daralmasına neden olarak cildinizdeki dolaşımı ve buna bağlı olarak cildinizin beslenmesini azaltır. Nikotin kolajen ve elastin sentezini ve yapısını etkilediği için cildimizde esneklik ve gerginlik kaybı oluşur. En son olarak sigara içenlerde tekrarlayan yüz mimiklerine bağlı olarak özellikle ağız çevresinde sigara çizgileri denen, göz çevresinde ise gözleri dumandan korumak için kısmaya bağlı olarak çizgiler oluşur.


Aşırı alkol tüketimi

Hepimiz yeri geldiğinde alkol tüketiyoruz, bunun bir zararı yok. Ama alkol tüketimi bir alışkanlığa dönüşüp gün aşırı tüketilmeye başlanırsa bunun çok zararı var. Kandaki alkol seviyesi arttıkça, derimizin sarkması ve yaşlanması çabuklaşır.

Yanlış kozmetik kullanımı

Günlük hayatımızın vazgeçilmezleri olan kozmetiklerden bazıları cildimizde oluşabilecek zararları onarmayı ve cildin yaşlanma belirtilerini geciktirmeyi hedefliyor. Ancak, bu hedeflere ulaşabilmek için doğru seçim yapmak, cilt tipine uygun ürün kullanmak gerekiyor. Kendi kendinize cilt tipinizin hangi kategoride olduğuna karar vermeniz güç. Bu nedenle bir dermatoloğa başvurup cilt analizi yaptırmanız çok yararlı olur.

Cildiniz yağlıysa cildi kurutucu ve su bazlı ürün seçmeniz, kuruysa da alkol içermeyen nemlendirici ürünleri tercih etmeniz gerekiyor. Cildinize uygun olmayan ürünleri kullanmak ciltte daha fazla sorun yaşamanıza sebep olur.

Boyun ve dekolteyi ihmal etmek

Cilt bakımı çene çizgisi ile sınırlı değildir. Boyun ve dekolte bölgesini görmezden gelmek, büyük yanlış olur. Çünkü bu bölgeler, güneşle ve çevrenin olumsuz koşullarıyla en fazla yüzleşen bölgelerdir. Ayrıca çabuk lekelenip yaşlanma belirtilerinin ortaya çıktığı bölgelerin başında gelirler. Günlük bakım kremlerinizi boynunuza ve dekoltenize de sürmelisiniz. Hatta özel bakım kremleri var boyun ve dekolte için, onlardan kullanabilirsiniz. Yüksek koruma faktörlü güneş kremi sürmeyi ise hiç ihmal etmeyin.

Kirli makyaj fırçaları kullanmak

Makyaj fırçalarınızı yumuşak bir şampuan ile haftada bir yıkamalısınız. Kirli fırçalar, gözeneklerin tıkanmasına ve bakteriyel enfeksiyonlara sebep olabilirler.


Telefonu temizlememek

Telefonlarınızın yüzeyini arada bir silin, temizleyin. Hep aynı tarafınızda tutup telefonla konuşuyorsanız ve yanağınızın o tarafında sivilcelenme gibi bir problem varsa, telefon yüzündendir. O yüzden hep aynı yanak tarafında telefonla konuşmayın ve arada cihazınızın yüzeyini temizleyin.

Aşırı peeling yapmak

Peeling cilt yüzeyini temizleyen sağlıklı bir bakımdır ama aşırısı cildin yüzeyine zarar verir, daha çok sebum üretimine sebep olur. Haftada birden fazla yapmamak gerekir.

Geç yatmak

Uyku yoksunluğu akne, egzama ve sedef hastalığı da dahil olmak üzere tüm deri hastalıklarına davetiye çıkartır. Uyku, vücudun kendini tamir için ayırdığı süredir. Bu süreç kesintiye uğrarsa, hücre yenilenmesi yavaşlar ve bu cildinizi solgun yapabilir.

Makyajla uyumak

Makyajla uyumak, sandığınızdan çok daha fazla cildinize zarar verir. Cildinize işkence etmek istiyorsanız, makyajınızı silmeden yatabilirsiniz tabii.

Makyajınızın içindeki yağlar, maddeler, hepsi cildinize işler ve tıkanmış gözeneklerle beraber cilt problemlerinin önünü açar.

Güzel bir cildin ilk koşulu, tertemiz bir ciltle uykuya dalmak...

Son kullanma tarihi geçen kozmetiklerin kullanımı

Cilt bakımında kullandığınız ürünlerin üretim tarihine ve son kullanma tarihine mutlaka dikkat edin. Bir ürünü açtıktan sonra en fazla 12 ay kullanın. Ürünlerin son kullanım tarihi dolunca, içeriğindeki etken maddelerin faydası kaybolur ve zaralı olabilecek etkileşime girebilirler.

Kozmetiklerin içinde kullanma talimatı varsa, onları dikkatle okuyun.

Makyaj tazeleme

Gün boyunca makyaj tazelemenin cildinize ne kadar zarar verdiğini hayal bile edemezsiniz. Üst üste uygulanan fondöten, allık gibi kozmetikler cildi tıkayarak sivilce, akne gibi problemlere neden olur.

Makyaj tazelemek yerine, cildinizi temizleyin ve temiz cilde tekrar makyaj yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
15, alışkanlık, cilt, kötü, ıçin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yakışıklı Olmak İçin Sağlıklı Alışkanlık Sue Ah Erkekler 0 27 Temmuz 2012 12:48
Cilt Sağlığınızı Koruyacak 5 Alışkanlık yoSun Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 23 Mayıs 2012 12:53
Çocuklarda 6 Kötü Alışkanlık ve Çözüm Yolları Ezgi Aile Evlilik ve Çocuklar 0 26 Kasım 2011 13:21
Cilt Sağlığınızı Koruyacak 5 Alışkanlık! Dilara Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 11 Aralık 2010 05:51
Cilt Kızarıkları İçin Maske Nasil yapilir? Bitkisel cilt maskesi yoSun Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 05 Kasım 2010 13:58