IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Kasım 2013, 10:56   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cilt bakımında bu ürünleri sakın kullanmayın…




Bazı cilt bakım ürünleri ne kadar pahalı ya da ünlü bir markaya ait olursa olsun beklentilerimizi karşılamaz. Hatta bazen cildimize zarar verebilir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Pek çoğumuz bilmeden cilt sağlığı için kaçınmamız gereken ürünleri kullandık veya kullanıyoruz. Kozmetik içerikleri konusunda bilimsel danışmanlık yapan Moleküler Tıp ve Bağışıklık Uzmanı Dr. Ebru Karpuzoğlu cilt sağlığımız için kaçınmamız gereken ürünleri anlattı.

Alkollü tonik
Bazı yüz toniklerinin içerik listesinde denature alkol (denatured alcohol veya SD Alcohol) görürüz. Alkollü tonikler yüze gergin ve temiz bir his verse de bu tonikler cildimiz için yararlı değil! Toniğin içinde bulunan alkol, cildi bakteriyel enfeksiyonlara ve kurumaya karşı koruyan doğal yağı çözer. Cildin doğal yağ tabakasının bozulmasıyla kuruma, aşırı yağlanma, çatlama ya da aknede artış görülebilir.

Alkollü tonikler yerine içinde alkol olmayan tonikler iyi bir alternatif. Alkolsüz tonikler çeşme suyunda bulunan ve cildi kurutan klor ve diğer minerallerin ciltten uzaklaştırılmasında önemli bir göreve sahip. Alkolsüz toniklerin içindeki aloe vera, bitkisel yağ ve özler cildi sakinleştirir ve canlanmasına yardımcı olurlar.

SLS içeren yüz temizleyicileri
Pek çok yüz temizleyici ve şampuanın içeriğinde SLS (Sodium Lauryl Sulfate) veya SLES (Sodium Laureth Sulfate) var. SLS’ler ciltteki yağı çözücü bir etkiye sahip olduklarından cildi kurutabilirler. Yapılan deneylerde SLS içeren ürünlerin deride irritasyona neden olabileceği görüşmüş.

Yüz temizleyicilerinin içeriğini dikkatle okuyun ve SLS içermeyen temizleme ürünlerini tercih edin.

Yüz yıkamak için sabun
Ne kadar pahalı veya nemlendirici özelliği olursa olsun, yüz yıkamak için sabuna kesinlikle hayır!

Kimyasal ağırlıklı veya zeytinyağı gibi doğal yağlardan yapılan sabunların cildin normal pH düzeyini yükseltiği bilimsel olarak ispatlandı.

Yüksek bazik pH’a sahip sabunla yüzün yıkanması cilt yüzeyindeki doğal yağ tabakasını çözer. Yüzün doğal yağ tabakasının azalması da cildi kurutur.

Cildi suyla yaşayan bir organizma gibi düşünün. Susuz yani nemsiz kalınca kuru bir yaprak gibi cansız ve donuk görünür. Sağlıklı nemli bir cilt için yüzünüzü kurutacak sabunları kullanmayın. Cilt tipinize uygun olan ve içeriğinde SLS olmayan temizleme jeli veya losyonu ile cildinizi temizleyebilirsiniz.

Mineral yağ veya yoğun yağ içeren göz kremleri
Göz çevresinde yağ üreten dokuların olmamasını telafi etmek amacıyla göz kremlerine mineral yağ, parafin veya yoğun yağ ekleniyor. Bu tür yağlara sahip göz kremleri doğru sürülmezse göz içine kaçabilir, göz ve çevresinin şişmesine neden olabilir. Göz çevresinin normalden fazla şişmesi veya irrite olması ve bu olayın tekrarlanması zaman içinde derinin elastikiyetini etkileyebilir, kırışıklıkları arttırabilir.

Göz çevresinin ihtiyaç duyduğu nem için jel tipi göz kremleri veya mineral yağ, parafin veya yoğun yağ içermeyen daha az yağlı ürünleri tercih edebilirsiniz.

Tarihi geçmiş ürünler
Her dört kadından sadece birinin kullandığı ürünlerin son kullanma tarihine dikkat ettiğini biliyor muydunuz?

Aldığınız her ürünün ambalajında açıldıktan sonra ne kadar dayanacağını belirten semboller var.

Ürün alırken varsa üretim tarihine dikkat edin ve kullanmaya başladıktan sonra üreticinin tavsiye ettiği kullanım süresine uymaya çalışın. Tarihi geçmiş ürünlerde bakteri üreyebilir ve cilt, göz ve dudak sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. Ayrıca ürünün formülünde kullanılan kozmetik içeriğin etkinliğinin belli bir süreden sonra azaldığını unutmayın.

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bakımında, bu, cilt, kullanmayın…, sakın, ürünleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cilt bakımında ananas suyu taLia Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 08 Eylül 2013 18:02
Cilt Bakımında Doğru ve Yanlışlar yoSun Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 05 Kasım 2010 14:10
Sakın Firefox kullanmayın Feronia Ağ, Network ve Networking 0 25 Mart 2010 10:24
Kilo vermek isteyenler, bu ilacı sakın kullanmayın!!! Lucifer Haber Arşivi 0 27 Ocak 2010 19:32