IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri (https://www.ircforumlari.net/guzellik-saglik-ve-bakim-onerileri/)
-   -   Cildinizi Makyaja Hazırlayın (https://www.ircforumlari.net/guzellik-saglik-ve-bakim-onerileri/561459-cildinizi-makyaja-hazirlayin.html)

Rhytia 25 Ocak 2014 17:17

Cildinizi Makyaja Hazırlayın
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Cildinize zarar vermemek için makyajdan önce yapmanız gereken işlemleri mutlaka uygulayın.


Makyaja başlamadan önce hazırlık titizlikle yapılmalıdır. Çünkü makyaja hazır olan bir cilde yapılan makyaj mükemmel sonuçlar sağlayacaktır. Kullanılan malzemelerin kalitesi de oldukça önemlidir. Ancak en önemli ayrıntı bilinçli bir şekilde makyaj için ön hazırlık yapmaktır…

Makyaja cildi hazırlayabilmek için uygulanması gereken bazı işlemler vardır. Makyajın ciltte daha hoş durması ve cilde zarar vermemesi için makyaj öncesi hijyen ve bakım önemli bir ayrıntıdır.

Peki, makyaj yapmadan önce neler yapılmalıdır?

CİLT TEMİZLİĞİ

Makyaja başlamadan evvel yüz mükemmel bir şekilde yıkanmalıdır. Eğer yüzde daha önceden kalan makyaj artıkları varsa yüz iyice temizlenmelidir.

NEMLENDİRİCİ KULLANMAK

Yüz düzgün bir şekilde temizlendikten sonra makyaja başlamadan önce nemlendirici krem uygulanmalıdır. Cilt tipi kuru olan bayanlar yağ oranı yüksek nemlendiriciler kullanmalıdır. Nemlendirici sürülen yüzde makyaja başlamak için 5 dakika kadar beklenmelidir.

AĞIZ VE DİŞ BAKIMI

Makyaja başlamadan yapılması gereken bir diğer işlem diş temizliğidir. Dudaklara uygulanacak rujun daha hoş bir görünüm sergilemesi için mutlaka dişler fırçalanmalıdır.

DUDAK BAKIMI

Dudak bakımında diş fırçası kullanmak yeterli olacaktır. Diş fırçası ile hafif dudakları fırçalamak dudakların daha dolgun görünmesini sağlar. Eğer dudakların artı bir bakıma ihtiyacı varsa nemlendirici uygulanabilir. Bu sayede sürülen ruj ya da parlatıcı daha hoş duracaktır.

GÖZ KAPAKLARI

Makyaja başlamadan önce göz kapaklarına far bazı uygulanmalıdır. Uygulanan bazın amacı kullanılacak farın uzun süre kalıcı kalmasını sağlamaktır. Far bazı kullanılan gözlerde makyaj tazelemeye ihtiyaç duyulmaz.

YÜZ LEKELERİ

Makyajın daha verimli olması ve daha hoş durması için yüzde bulunan lekelerin kapatılması şarttır. Kapatıcı ile yüzde bulunan renk değişimleri giderilmelidir. Kapatıcı parmak yardımı ile lekeli alanlara iyice yedirilmelidir. Kapatıcı tonu cilt tonuna göre ayarlanmalıdır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:12.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net