IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Şubat 2014, 23:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Özlenen Güneş ve Sizde Bıraktığı Lekeler




Özlenen Güneş ve Sizde Bıraktığı Lekeler: Beklenen güneş nihayet kendini gösterdi; yaz geliyor artık yavaş yavaş karlar çoktan eridi, yağmurlar ise neredeyse bitti ki bu sene çok kış görmedik bile ama yazın özlemi, neşesi, rengi, özgürlüğü bir başka tabi ki. Daha çok özgür, daha çok rahat oluyoruz yaz aylarında, en azından tatil zamanının geldiğini müjdeliyor güneş bize. Üzerimizdeki kalın, sıkıcı ve bunaltıcı kıyafetler artık hurçlar da ki yerini aldı, rengarenk, efil efil, rahat yazlıklar ise dolabımız da baş köşedeler artık.

Peki dolabınız da Yaz Aylarında Olması Gereken Kıyafet Nedir?

Yaz aylarının olmazsa olmazı olan bu eşya ya siz isterseniz kıyafet, isterseniz de aksesuar deyin; hiç fark etmez, önemli olan onu kullanmanız. Evet bahsettiğim şey bir şapka! Şapka sizi güneşten koruyacaktır, özellikle astım, kalp rahatsızlığı, solunum yetmezliği olan hastaların en büyük koruyucusudur şapka! En önemlisi ise genç, yaşlı veya çocuk olsun güneşin sizde bırakacağı lekeler, izler ve zararlı ışınlarıdır.

güneşin bıraktığı lekeler

Özellikle yaşlı kadınlar ve çocukları bu zararlı ışınlardan korunmak için güneşin en dik halini aldığı saatler de yani öğleden önce 11:00 ve öğleden sonra 14:00 arasında güneş ile direk etkileşimde olmamak gerekmektedir. Dışarı çıkmak zorunda iseniz mutlaka şapkanızı kullanın, şapkanın yanında ise mutlaka kaliteli bir güneş kremini yüzünüze, kollarınıza ve bacaklarınıza sürün.

Güneş Kremi Kullanmadan Dışarı Çıkmayın!

Güneşin zararlı etkilerini en aza indirecek olan korunma yöntemleri arasında ilk sıralar da güneş kremleri gelmektedir. Eğer çalışıyor iseniz sabah evden çıkmadan veya gün ortasında dışarı çıkacak iseniz de en az yarım saat önceden güneş kreminizi yüzünüze sürün. Mümkün olduğunca dışarıda oturmayın kapalı alanları veya gölgede olan yerleri seçin.

Güneş Giderken Sizde Bıraktıkları!

En hafifinden bahsetmek istiyorum ilk önce; güneş lekeleri ve izleri. Direk güneş ile temas halinde olduğunuz da ve yüzünüzü vücudunuzu koruma altına almadıysanız; bir şapka veya güneş kremleri ile güneş giderken sizde lekelerini bırakacaktır. Bu yüzünüzde, omuzlarınızda, boynunuzda benler şeklinde açıklı koyulu kahve renkli büyük noktalar halinde kendini gösterecektir.

Peki güneşin sizde bırakacağı en ağır iz ne olacak; kulağa hoş gelmeye bilir ama CİLT KANSERİ ! Böylesine büyük zararları ve saymakla bitmeyen faydaları bulunan vaz geçilmesi mümkün olmayan Güneş…. Yararlarından faydalanmak özellikle çocuklar kemiklerinin gelişmesi için, ve zararlarından da korunmak için gerekli olan şartları yerine getirmelisiniz. Ve tabi ki güneşin tadını çıkarmayı da unutmayın!

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bıraktığı, güneş, lekeler, sizde, ve, özlenen


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
özlenen yok sevilen yok seven yok aŁmiηa Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 10 Nisan 2011 23:58
Özlenen Birlik Yerine Bölünmeler YapraK Hristiyanlık 0 18 Nisan 2009 15:06