IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri (https://www.ircforumlari.net/guzellik-saglik-ve-bakim-onerileri/)
-   -   Saçların Hızlı Uzaması İçin Entele Otu... (https://www.ircforumlari.net/guzellik-saglik-ve-bakim-onerileri/58264-saclarin-hizli-uzamasi-icin-entele-otu.html)

Kralice 16 Mayıs 2008 16:32

Saçların Hızlı Uzaması İçin Entele Otu...
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Hanımlar bazı dönemlerde, farkılı nedenlerle saçlarında değişiklik yapmayı severler. Kimi zaman çok mutludurlar, tatile veya bir davete gideceklerdir ve saçlarının mutlaka iyi şekillendirilmesi gerekir. Kimi zaman da mutsuz, sinirli ve sıkıntılıdırlar ki o anlarda saçların kısa kesilmesi gerekir.

Saçların son durumu ne olursa olsun uzun olması pek çok kadın için çok önemlidir. İşte saçların çabuk uzaması için iki değişik formül:

1) Aktardan 10 gr. entele otu alıyorsunuz. 2 bardak sirke ile 2 bardak suyun içine katıp kaynatıyorsunuz. Suyun yarısı buharlaşıncaya kadar kaynatmaya devam ediyorsunuz ve soğumasını bekliyorsunuz. Saç diplerinize masaj yaparak sürüyor ve 1-2 saat bekleterek yıkıyorsunuz,

2) Öncelikle saçlarınız yıkıyorsunuz. 5-10 gr. entele otunu cezvenin dörtte üçünü suyla doldurup, suyunun yarısı buharlaşıncaya kadar kaynatıyorsunuz ve tohumlarını süzüyorsunuz. Ilınmasını bekleyerek küçük cam şişede almış olduğunuz badem yağını ve küçük cam tüpteki bepanthene'i suya katıp karıştırıyorsunuz. Karışımı saç diplerinize masaj yaparak sürüyorsunuz ve bir naylon poşeti başınıza bağlayıp 10-15 dakika fön makinesi ile kurutuyorsunuz. Bir süre bekletip, naylonu çıkardıktan sonra saçlarınızı tekrar yıkıyorsunuz.

Alıntı...


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:33.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net