IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Elysian

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Mayıs 2014, 10:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kivi Maskesi İle Yüz Bakımı Nasıl Yapılır? Kivi Maskesi Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kivi lezzetli olduğu kadar cilt temizleyicilerde de bulunan bir meyvedir. C vitamini içeriği açısından zengin olduğundan, nazik bir eksfolianttır ve kivi maskesi ile yüz temizliğinizi rahatça yapabilirsiniz. Ayrıca kivideki meyve asitleri pahalı cilt temizleyicilerindeki içerikler ile tam olarak aynıdır. Kivi suyu ve pulpası cilt yüzeyini düzeltir, cildinizi nemlendirir. Kivi maskesi ile yüz temizliğini nasıl yapabileceğinizi merak ettiyseniz okumaya devam edin.

Kivi yüz maskesi için gerekli malzemeler

Kivi
Portakal suyu
Yoğurt
Kayısı veya badem yağı
Bal
Portakal özü yağı
Badem tozu
Çilek
Salatalık
Sıvı yüz sabunu
Gliserin
Gül suyu
Ananas
Şekerli krema
Spa yüz çamuru
Taze nane yaprakları
Zeytin yağı

Kivi yüz maskesi nasıl yapılır?

1

Bir kiviyi soyun ve dilimleyin. Daha sonra blenderdan geçirerek püre haline getirin. 1 yemek kaşığı portakal suyu, 2 yemek kaşığı doğal yoğurt ve 1 yemek kaşığı kayısı veya badem yağı ekleyin. Tekrar karıştırın. 1 yemek kaşığı bal ve 2 damla portakal özü yağı ekleyin. Tekrar blenderdan geçirin. 1 çay kaşığı bademi toz haline getirin ve karışıma ekleyin. Yüzünüzü ve boynunuzu yıkayıp kuruladıktan sonra parmak uçlarınız ile karışımı uygulayın ancak göz çevresinden uzak durun. Birkaç dakika cildinize nazikçe masaj yapın daha sonra ılık su ile güzelce durulayın.

2

5-6 tane iri çileğin saplarını çıkarın ve dilimleyin. Bir kivinin kabuğunu soyun ve dilimleyin daha sonra çilekler ile birlikte blenderdan geçirin. Biraz karıştırdıktan sonra soyulmuş yarım salatalık ekleyin ve yeniden blenderdan geçirin. Kıvamlı bir karışım olması için gerekirse fazla suyunu süzebilirsiniz. 1 yemek kaşığı sıvı yüz sabunu ekleyerek yeniden blenderdan geçirin. Yüzünüzü yıkadıktan sonra cildinizi ovalayarak karışımı yüzünüze ve boynunuza uygulayın. Göz çevresinden uzak durmayı unutmayın. Birkaç dakika nazikçe masaj yapın özellikle alın, burun ve çene gibi yağlı bölgelere odaklanın. Daha sonra ılık su ile güzelce durulayın.

3

2 adet soyulmuş ve dilimlenmiş kivi, 1 yemek kaşığı bal ve 1 çay kaşığı gliserini blendera koyun ve iyice karıştırın. Krem formuna gelene kadar blenderdan geçirin. 1 çay kaşığı gül suyu ekleyin ve yine karıştırın. Yüzünüze ılık su vurarak cilt gözeneklerini açın daha sonra kivi maskesi ile yüzünüze nazikçe masaj yapın, göz çevresinden uzak durmak şartıyla. Cilt lekelerine yatkın bölgeleri maske ile iyice ovalayın. Islak bir bez ile kivi yüz temizleyicisini yüzünüzden çıkarın ve yüzünüzü serin su ile durulayın.

4

Bir ananası kesin ve yaklaşık 40 gramlık bir parça kesin. Bir kiviyi soyun ve
dilimleyin. Ananas ve kivi dilimlerini birlikte blenderdan geçirin ve bir püre kıvamına getirin. 1 çay kaşığı şekerli krema ekleyin ve yeniden karıştırın. Karışımın içine 1 yemek kaşığı spa yüz çamuru, 1 yemek kaşığı ince çekilmiş yulaf ezmesi ve 4 damla lavanta esansı yağı ekleyin. Krem kıvamı alıncaya kadar tüm içeriği karıştırın. Göz çevresi hariç yüz ve boynun her yerine parmak uçlarınız ile nazikçe uygulayın. Ilık su ile durulayın. Bu tarif ile 3 kez kullanabilecek kadar karışımınız olacaktır, kullanmadığınız karışımı 5 gün boyunca buzdolabında saklayabilirsiniz.

5

Soyulmuş ve dilimlenmiş bir kiviyi ezin. Ezilmiş kivinin suyunu çıkarın ve küçük bir kaseye koyun. 1 yemek kaşığı sıvı yüz sabunu, 2 yemek kaşığı ince kıyılmış taze nane yaprağı ve 1 çay kaşığı zeytin yağı ekleyin. Yüzünüze ılık su vurun ve yüz temizleyici kivi maskesini parmak uçlarınız ile uygulayın. Göz çevresinden kaçınarak tüm cildinize masaj yapın. Daha sonra ılık su ile durulayın.

(eciltbakimi)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bakımı, kivi, maskesi, nasıl, tarifi, yapılır, yle, yüz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çilek Maskesi Tarifi, Çilek Maskesi Nasıl Yapılır? Violent Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 17 Nisan 2014 20:23
Kil maskesi ne sıklıkla yapılır - kil maskesi neye yarar - kil maskesi nasıl uygulanı Amelia Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 21 Mart 2014 19:02
Kivi Maskesi - Kiviyle Gelen Güzellik Liaaa Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 1 16 Ağustos 2012 13:58
Kivi Nedir? Kivi'nin Özelliklerini Tanımak + Dünyada ki, Kivi Üretici Ülkeler.. Sevda Merak Ettikleriniz 3 14 Aralık 2010 12:28
Kil Maskesi Nasıl ve Ne Sıklıkla Yapılır YapraK Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 05 Mart 2010 02:03