IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ekim 2014, 16:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
9 Garip Güzellik Tüyoları: Hikaye mi Yoksa Gerçek Mi?




Güzellik tavsiyeleri bazen yanıltıcı olabilir. En yakın arkadaşınız, sivilcelerinin üzerine diş macunu sürerek sivilcelerinin geçtiği konusunda yeminler ederken, anneniz de bunun cildiniz için kötü olduğu söylemektedir. Birçok dergi ve güzellik blogları sayesinde bu görüşlerin içinde kaybolmak çok kolaydır. Her 3 güzellik uzmanının 9 garip güzellik tüyolarının verdiği yer olan Campus blogu bu konuda zirvededir.

Tüyo: Diş macunu sivilcelerin azalmasına yardımcı olur.

SONUÇ: Bazen DOĞRU.

Bu güzellik tüyosu, artık bir klasiktir. Ufak sivilcelerde mükemmel şekilde işe yarar. Goldman, “Diş macununun içerisinde sivilceleri kurutma, kızarıklığı ve şişliği azaltmaya yarayan alkol var” demiştir.

Üzerinde çalışabileceğiniz temiz bir yüzey yaratmak için ellerinizi ve yüzünüzü yıkayın. Küçük bir miktar diş macununu en rahat şekilde kontol edebileceğiniz ve en hafif dokunuşu sağlayan yüzük parmağınıza sıkın. Bu diş macununu kızarıklığın üzerine ince bir kat halinde sürün. Diş macununun birkaç saat kurumasına izin verin. Kurumuş katmanı sivilcenizi tahriş etmeden nazik bir şekilde soyun ve rutin cilt bakımınıza devam edin.

Ama dikkatli olun, bu güzellik tüyosu bazen yarardan çok zarar getirebilir. Dr. Krant, “Büyük sivilceler dokunulamayacak kadar acır ve kırmızıdırlar. Aslında bu denli ciddi bir sivilceyi kurutmaya çalışmak cildin yüzeyini yakabilir, böylece uzun süre kalıcı yara ya da izlere neden olur” demiştir. Bunun gibi durumlarda, eğer sivilceye dokunulmazsa, daha kısa sürede yok olur, bu yüzden dikkatli kullanın.

Dr. Krant’a göre parmak kuralında olduğu gibi, sivilce daha yeni çıkmışsa ve küçükse diş macununu kullanmak güvenlidir. Eğer bir sivilce bir günden fazla bir süredir yerinde duruyor ya da daha da kötüleşmeye başlıyorsa, sakın dokunmayın! Düzenli bir cilt bakımı rutini ile sivilceleriniz en ufak boyda kalır ve böylece iyileşmelerine yardımcı olur.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tüyo: Makyajınızı yaptıktan sonra yüzünüze saç spreyi sıkarak daha kalıcı olamasını sağlayabilirsiniz.

SONUÇ: DOĞRU, ama dikkatli kullanın.

Eğer bir dansçıysanız, bu tüyoyu sahne arkasında kullanabilirsiniz. Özellikle sahnede terlediğiniz için saç spreyi makyajınızı sabit tutabilir. Ama Mayo, “ Yüzünüze saç spreyi sıkmanın eksileri artılarını aşıyor. Saç spreyinin içerisinde cildinizi tahriş edebilecek, kızartacak ve daha kötüsü gözlerinizi yakacak zararlı kimyasal maddeler bulunuyor. Makyajınızın daha dayanıklı olmasını istiyorsanız, sivilce yapmayan bir astar kullanın makyajınızı pudrayla tamamlayın” demiştir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tüyo: Şiş gözlerin üzerine salatalık dilimleri koyun.

SONUÇ: DOĞRU

Filmlerde salatalık dilimlerinin güzellik ürünü olarak kullanıldığını görmüşsünüzdür, ama muhtemelen vampirlerin ve uçan arabaların da olduğu filmler görmüşsünüzdür. Ama bu tüyonun işe yaradığını size memnuniyetle söyleyebiliriz. Dr. Krant, “Göz kapaklarının üzerine konulan serin ya da soğuk olan herhangi bir şey, derinin altındaki kan damarlarını küçültür ve burada toplanan fazla sıvı miktarını azaltır” demiştir.

Salatalık dilimleri gözlerin şişliğini almanın en hızlı ve doğal yolu olsa da, bu çözüm problemi kökünden halletmek için yeterli olmayabilir. Dr. Krant, “ Başkasının değişikliği gerçekten fark etmesi yeterli olur mu o tartışılır” diye eklemiştir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tüyo: Kafein gözlerin şişliğini alır.

SONUÇ: DOĞRU

Salatalık gibi, kafein de gözlerin şişliğini azaltmanın bir diğer doğal yoludur. Dr. Krant, “Kafein derinin altındaki kan damarlarına küçülmeleri için sinyal gönderir, böylece ince göz kapağı derisinin altında daha az su birikir ve daha az şişlik oluşur” demiştir. Buna rağmen salatalıkta olduğu gibi kafein de %100 etki yaratmaz.

Goldman gözlerin altına serin çay poşetleri koyarak bölgesel kafein uygulamasını ya da kafein içeren göz kremlerinin kullanılmasını önermektedir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tüyo: Limon suyu saçın rengini açar.

SONUÇ: DOĞRU, ama dikkatli kullanın.

Mayo’ya göre, limonun içerisinde bulunan sitrik asit güneş ışınlarına maruz kalındığında, güneş saçın her bir teline nüfuz eder saçın renginin açılmasına neden olur. Mayo, “Bu bir gecede olabilecek bir şey değildir, ama bunu birkaç hafta boyunca tekrarlamak büyük bir değişiklik yaratabilir” demiştir.

Ne yazık ki, limon suyu kuaförlerin ya da satılan saç boyalarının verebileceği ile aynı derecede sonuç vermez. Dr. Krant, “Sitik asit, saçınızı genelde hayal ettiğiniz gibi bal köpüğü rengine dönüştürmek yerine turuncu rengine dönüştürür” diyerek bu konuda uyarıda bulunmuştur.

İstenmeyen renk limon suyunun yarattığı tek risk değildir. Dr. Krant, “Limon kabuğunun içindeki yağlar cildinize bulaşır ve güneşle temas ettiğinizde fitofotodermatit denilen bir döküntüye neden olur” demiştir. Ellerinize eldiven giyin ve limon suyunu direkt olarak saç derinize sıkmaktan kaçının.

Limon suyunu saçınıza sürerek saatler boyunca güneşin altında oturduğunuz için, güneş kremi kullanmak çok önemlidir. Sakın bunu atlamayın! Saçları güzel olan bir kızın yanmış ve kabarmış cildi kadar kötü bir görüntü yoktur.

İşte size saçlarınızın rengini açabileceğiniz tarif:

•Limon kabuğundaki yağlardan ellerinizi korumak için eldiven takın.

•Bardağın 4’te 1’i kadar suyla 1 fincan taze sıkılmış limon suyunu karıştırın.

•Yüzünüze ve güneşe maruz kalan diğer bölgelere güneş kremi sürün.

•Karışımın saçınızın her yerine uygulanması için bu karışımı sprey şişesine koyun ve saçınızın tamamına sıkın.

•Saçlarınızın birkaç tutamını açmak istiyorsanız, pamuğu ya da pasta fırçasını karışıma daldırın ve rengini açmak istediğiniz yerlere sürün.

•Güneşin altında 60 ila 90 dakika boyunca durun.

• Renk açma işlemini birkaç defa tekrarlayın ve ek olarak yarım saat daha güneşin altında oturun.

• Saçınızı yıkayın ve saç kremi kullanın.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tüyo: Zeytinyağı saçın uzamasını hızlandırır.

SONUÇ: HİKAYE

Denizkızı gibi upuzun saçlara kavuşma arayışı, birçok kadının saç diplerini zeytinyağı ile nemlendirme dahil olmak üzere bir sürü çılgın denemeler yapmalarına neden olmuştur. Mayo’ya göre zeytinyağının saçınıza birçok yararı olsa da, saçlarınızın uzaması bu yararlardan biri değildir.

Dr. Krant, “Saç köklerine sürülen zeytinyağı ya da herhangi bir yağ, saç köklerinin daha güçlenmesini ve saçların daha parlak olmasını sağlar. Yağlar saçın daha az kurumasını sağlayarak ve kırılmasını önleyerek saçı nemlendirir. Belki de bu nedenden dolayı saçlarınız daha hızlı uzuyormuş gibi hissedilir. Yoksa saçınızın uzama hızı değişmez, çünkü kırık oluşumu oranı azalmıştır” demiştir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tüyo: Soğuk duş saçları daha da parlatır.

SONUÇ: DOĞRU

Kim acı olmadan güzellik olacağını söyledi ki? Soğuk duş belki şok etkisi yaratabilir, ama bu tüyo Kate Middleton’ın saçları gibi bir saça kavuşma hayallerinizi gerçekleştirebilir. Mayo, “Soğuk su saç tellerinizi kapatarak saçınızı güçlendirir ve saçınıza zarar veren kir gibi çevresel koşullardan daha az etkilenmenizi sağlar” demiştir.

Duşun sonunda, saçınız hazır yumuşamışken, 10 saniye boyunca saçınızı soğuk suyla yıkayın. 10 saniyeden fazlasına dayanabiliyorsanız, süreyi daha uzun tutabilirsiniz. Duştan sonra, saçınızı yalnızca kurutacak ve ışıl ışıl parlayan saç tellerinize zarar verecek ısı kaynaklı aletlerle saçınızı şekillendirmekten kaçının.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tüyo: Yumurtanın akı selülite karşı savaşır.

SONUÇ: HİKAYE

Yumurta akının selülitle savaştığını duymuş olabilirsiniz. Keşke bu selülitlerden sonsuza kadar kurtulmanın sihirli bir yolu olsaydı, ama bu söylenti tamamen doğru değildir. Evet işe yarar, ancak kısa bir süreliğine selülit görüntüsünü azaltır.

Dr. Krant, “Yumurtanın akı cildin kurumasına neden olur ve selülit görüntüsünü azaltarak kısa bir süreliğine gergin bir tabaka oluşturur, uzun süreli bir etki sağlayamaz” demiştir.

Dışarı çıkacağınızda sahte mükemmel bir cilt oluşturmak için, istediğiniz bölgeye elinizle yada pasta fırçasıyla yumurta akını sürün ve hızlı bir şekilde suyla ıslatın.

Eğer güzelleşmek için buzdolabındaki ürünleri kullanmak sizin tarzınız değilse, bronzlaştırıcı nemlendiriciler de selülit görünümünü azaltabilir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tüyo: Sırtüstü yatmak kırışıklık oluşumunu engellemeye yardımcı olur.

SONUÇ: HİKAYE

Dr. Krant, “Bu yöntem muhtemelen geçici bir süreliğine sabah kalktığınızda daha az biçimsiz olmanızı sağlar, ama sırt üstü yatmanın uzun vadede ince çizgilerin ve kırışıklıkların oluşmasını azalttığı konusunda hiçbir kanıt yoktur” demiştir.

Yumurta akının tedavi ettiği gibi, bu tüyo da geçici olarak işe yarar, ama uzun sürede işe yaradığına dair hiçbir kanıt yoktur. Cildiniz bir gecede değişemez, böylece sağlıklı alışkanlıklar edinmeye çalışın. Eğer kırışıklık konusunda endişeleriniz varsa, günlük rutininize nemlendirici ve güneş kremi ekleyin.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
9, garip, gercek, güzellik, güzellik tüyoları, hikaye, mi, tüyoları, yoksa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pratik güzellik tüyoları AftieL Makyajın Püf Noktaları 0 25 Mayıs 2014 14:07
Hızlı güzellik tüyoları .. diShy Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 10 Eylül 2012 12:42
Pratik Güzellik Tüyoları AnqeL Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 16 Mart 2012 18:36
Güzellik hurafesi mi yoksa gerçek mi? Dilara Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 21 Eylül 2010 14:32