IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Aralık 2014, 11:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Adım adım temel cilt bakımı




Temel bir cilt bakım programı dört adımdan oluşur: Temizleme, tonikle silme, tedavi etme ve nemlendirme. Bu dört adımla canlı bir cilde sahip olabilirsiniz


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Cildinizin günlük ihtiyaçlarını karşılamak için yaptığınız her şey, uygun malzemelerle yapılmalıdır. Cildinizi temizlemeli, anti-aging ürünleri ile tedavi etmeli, nemlendirmeli ve güneşten korumalısınız.

* TEMİZLEME
Günde iki kez; kir, birikinti, makyaj, ciltteki ölü hücreleri ve birikmiş yağları temizlemek için yüzümüzü yıkarız. Ve tüm bunları, cildimizin bariyer fonksiyonuna zarar vermeden yapmamız gerekir. İyi bir temizleyici ve ılık su (sıcak değil) bunu nazikçe yapacak, cilt yüzeyindeki birikintinin çözünmesini sağlayacak ve hayati önem taşıyan bariyere zarar vermeden yıkanmasına olanak tanıyacaktır.

* TONİK KULLANIMI
Tonikler genelde cildin pH düzeyini ya da asit dengesini düzenlemekte kullanılır. Cildin kendine en çok faydayı sağlayabildiği pH düzeyi 4.5 ile 5.5 arasıdır ve çoğu temizleyicinin pH değeri 8 civarındadır. Tonik kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle tahriş etmeyen ve kurutmayan tonik tiplerini tercih edin. Hassas bir cildiniz varsa esanssız tonikleri seçin. Ayrıca temizleyicilerde olduğu gibi, tonik de cildin bariyer fonksiyonunu desteklemek için bir fırsat olarak kullanılmalıdır. Bazı toniklerde nane, papatya ve turunç gibi cilt yumuşatıcı bitkiler kullanılır. Tahrişin azaltılmasını sağlayacak herhangi bir içerik, serbest radikallerin ortaya çıkardığı yaşlanma etkisini yok etmeye yardımcı olacaktır.

* TEDAVİ VE ONARIM
Günlük kürünüzün her adımı önemlidir ancak en güçlü antiaging adımı tedavi ve onarımdır. Temizleme, tonik kullanımı, nemlendirme ve koruma ürünlerinin her birinin kırışıklıklarla savaşta farklı bir işlevi vardır. Tedavi ve onarım kategorisinde ise şimdiye dek meydana gelmiş hasarları onarmaya ve cildinizi ileride olabilecek hasarlardan korumaya yönelik ürünler kullanmalısınız.

* NEMLENDİRME
Her temizlemeden sonra hemen nemlendirici sürmek cildi yapısal lipitlerle donatacak, yüzeydeki sert ve kuru hücreleri yumuşatacak ve cilt bariyerini güçlendirecektir. İyi bir nemlendirici, içeriğinde hem su çeken hem de su tutan etken maddeleri bulundurur. Yağlı cildi olanlar da dahil olmak üzere herkesin nemlendirici kullanması gereklidir.

* KORUMA
Her gün güneş koruması kullanmak günlük kürünüzün kritik koruyucu adımlarındandır. Kullandığınız herhangi bir üründen kapsamlı bir güneş koruması elde etmek için vaktinde, düzenli ve sıklıkla uygulamalısınız. İdeali; dışarı çıkmadan yarım saat önce güneş korumasını sürmek ve dışarıda geçirdiğiniz yarım saatten sonra yenilemek ve sonra da güneşte geçireceğiniz her iki saatte bir tazelemektir. Çok fazla terliyorsanız ya da yüzüyorsanız güneş korumasını daha sık uygulamalısınız.

Alıntıdır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
adım, bakımı, cilt, temel


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İşte adım adım MOSSAD'ın İran'daki suikastı PassioN Haber Arşivi 0 16 Ocak 2012 21:59
Adım Adım Açık Hava Partisi Bahçe Dekorasyonu Kalemzede Ev Dekorasyonu 0 23 Ağustos 2011 16:10
Kediden Kedi yapmak, adım adım izleyin çok basit:P Hesna Hayvan Resimleri 1 05 Şubat 2010 20:23
Adım Adım Bedava Host Alımı + vBullettin Kurulumu sanaLinfaz vBulletin Sorunları ve Çözümleri 14 11 Temmuz 2006 21:17