IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Ocak 2015, 20:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ergenlik ve hamilelik sirasinda olusan catlakliklar




Ergenlik dönemindeki hızlı gelişmeye bağlı olarak ortaya çıkan ya da hamilelikte oluşan çatlaklar estetik açıdan sorun oluşturabiliyor. Erken dönemde çatlak oluşumu meydana gelebilecek bölgeler henüz mor renkli iken kullanılan kozmetik ürünler bir miktar fayda sağlayabiliyor. Ancak beyaz çatlakları tedavi etmek oldukça güç.

Fazla kilolarınızdan kurtulsanız da; selülit, kızarıklar, pürüzler, renk dağılımındaki düzensizlikler ve yüzeye yakın damarları tedavi etmek belli bir süreç gerektiriyor. Ancak günümüzde bu ve benzeri problemler için de çeşitli kamufle yöntemleri bulunduğunu söylememiz mümkün! Özellikle güneşsiz bronzlaşma yöntemleriyle… Yine de son dönemde Amanda Seyfried, Carey Mullighan ya da Kate Bosworth gibi beyaz teni tercih eden oyuncuların artışıyla bacaklardaki problemli bölgeleri bronzlaşarak kamufle etmek de geçerliliğini yitirmeye başladı. Biz de bu noktada uzmanlara danışarak bronzlaşmaya alternatif yöntemleri araştırdık.

Selülit programı Genlere, hormonlara ve sağlıksız beslenmeye bağlı olarak ortaya çıkan selülit, cildin zayıf bölgelerinde biriken yağların yoğunluğuyla da artıyor. Tamamen yok olması mümkün değilse de günümüzde çeşitli neştersiz tedavi yöntemleriyle azaltılabiliyor. Thermage ise söz konusu tedavi yöntemleri arasında başı çekenlerden… Tedaviye başvuracak zamanınız yoksa, portakal kabuğu görünümü azaltmak adına kamufle edici tekniklerden başka çaremiz de kalmıyor. Fergie gibi ünlü yıldızlarla çalışan make-up artist Ronit Shapow, diz kapağınızın yaklaşık yedi santimetre üzerinden başlayarak bacağınızın üst kısmına pırıltılı nemlendirici uygulamanızı öneriyor. Ortaya çıkan parlaklık selülitlerinizin gizlenmesini sağlayacak. Bu süre içinde banyo yaparken bir vücut fırçası yardımıyla sorunlu bölgeye masaj yapmayı da denemelisiniz. Kan dolaşımını hızlandırmanın selülitleri azaltmak için en etkili yöntemlerden biri olduğunu unutmayın!

Damar oyunları Yüzeye yakın kılcal damarlar ve varis kadınların en büyük sorunlarından biri. Genellikle genetik olan bu problemler kan dolaşımı bozukluğuna bağlı olarak da artabiliyor. Uz. Dr. Tuğba Yüzük Türe; “Kanın kalbe dönüşünü sağlayan toplardamarların genişlemesi olarak tanımlayabileceğimiz varis, oldukça sık karşılaşılan bir rahatsızlık. Kanı kalbe taşıyan toplardamarlar, kan akışının kalbe doğru tek yönlü olmasını sağlayan kapakçıklar da içerir. Toplardamarlarda oluşan tıkanıklıklar ve aşırı basınç bu kapakçıkların düzgün kapanmasını engelleyerek geriye doğru kaçaklara sebep olur. Sonuçta bacaklardaki yüzeysel toplardamarlar genişler, uzar ve büklümlü, yeşil-mavi renkte bir görüntü oluşturur” diyor ve ekliyor; “Ağ şeklinde ya da yüzeysel ince damarların tedavisinde artık yaygın olarak lazer kullanılıyor, cerrahi yöntem ise lazerle tedavi edilemeyen son aşamadaki vakalarda, damarın çıkarılması şeklinde uygulanıyor. Lazer yöntemi herhangi bir enjeksiyon gerektirmediği için enfeksiyon riski, morarma ve ağrı da olmuyor.” Ancak daha kısa süreli çözümlere başvurmak istiyorsanız, mor görünen damarları sarı bazlı; kırmızı görünen damarları ise yeşil bazlı bir kapatıcıyla kapatabilirsiniz.

Yara izlerine karşı Yara izleri ve çatlaklar için bilmeniz gereken en önemli ayrıntı çok hızlı hareket etmeniz gerektiği… “Tamamen kapanmış bir yaraya ya da kırmızı çatlaklara uygulayacağınız bir ürün, bu yaralar kendi kendini onarmaya başladığında uygulayacağınız üründen daha etkili olacaktır” diyen Dr. Heidi A. Waldorf, yaraların tedavi edilmesinin zor olduğunun da altını çiziyor. Uz. Dr. Tuğba Yüzük Türe de; “Ergenlik dönemindeki hızlı gelişmeye bağlı olarak ortaya çıkan ya da hamilelikte oluşan çatlaklar estetik açıdan sorun oluşturabiliyor. Oluşumlarındaki en önemli faktör ise genetik yatkınlık. Erken dönemde çatlak oluşumu meydana gelebilecek bölgeler henüz mor renkli iken kullanılan kozmetik ürünler bir miktar fayda sağlayabiliyor. Ancak beyaz çatlakları tedavi etmek oldukça güç. Bu nedenle henüz oluşmadan tedavi ettirmek en doğru olanı. Özellikle kalça, bacak içi, bel bölgesi, dizlerin arkası, hamilelerde ek olarak karın ve göğüslerde görülebiliyor. Bu bölgeler düzenli olarak nemlendirilirse elastik doku güçlenir ve gerilmelere karşı direnci artar” 1 diye ekliyor ve birçok yara çeşidinin Fraxel lazere olumlu cevap verdiğinin de altını çiziyor. Tabii bu tarz tedavi yöntemleriyle birlikte krem kullanmak da çok önemli. Retinoid içeren kremler hem yaralarınızın hem de çatlaklarınızın azalmasında yardımcı olacaktır. Ancak krem kullanmadan önce dermatoloğunuza uygulama süresini ve miktarını sormanızda fayda var; zira tüy dökücü ürünlerle birlikte kullanıldığında ciltte tahrişe neden olabiliyorlar.

Batık sorunu

Batık oluşumunun en büyük nedeni yanlış uygulanan epilasyon yöntemleri… En başta da kalitesiz epilasyon gereçleri! Ancak kişinin kıl yapısı sert ve eğri uzamaya meyilliyse hangi yöntemi kullanırsa kullansın batık oluşabildiğini de hemen eklemeliyim. Batıklardan kurtulmanın en etkili yolu lazer epilasyon… Ancak hafif düzeyde batığınız varsa kozmetik ürünlerle cilt yüzeyindeki ölü hücrelerden arınabilir, bu yolla da kılların çıkış sertliğini ve yönünü yumuşatabilir ve belli bir pürüzsüzlük elde edebilirsiniz” diyen Memorial Hastanesi Dermatoloji Bölümü doktorlarından Tuğba Yüzük Türe, günlük hayatınızda birkaç küçük değişiklik yaparak pul pul dökülme ve kızarıklara karşı verdiğiniz savaştan olumlu sonuçlar elde edebileceğinizi belirtiyor. Örneğin belli bir yumuşaklık ve nem elde etmek için tıraş kremleriyle nemlendirici kremler, parlaklık için de tüy dökücü kremleri kullanmayı deneyin. Eğer düzenli olarak ağda yaptırıyorsanız, randevunuza gitmeden bir saat önce antihistamin kullanarak kızarlık meydana gelmesini de engelleyebilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
catlakliklar, ergenlik, hamilelik, olusan, sirasinda, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hamilelik Öncesi ve Hamilelik Sonrası Kaygılar Letisya Aile Evlilik ve Çocuklar 0 22 Kasım 2013 13:21
Erken ergenlik nedir? + Ergenlik gecikebilir mi?.. Sevda Ergen Sağlığı 1 21 Kasım 2010 20:39
Ameliyat Sirasinda gecen konusmalar. Radius Fıkra 0 08 Ağustos 2008 04:04