IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri (https://www.ircforumlari.net/guzellik-saglik-ve-bakim-onerileri/)
-   -   Her Cilt Renginde Lazer Epilasyon Uygulanır Mı? (https://www.ircforumlari.net/guzellik-saglik-ve-bakim-onerileri/668411-her-cilt-renginde-lazer-epilasyon-uygulanir-mi.html)

Desmont 08 Ocak 2015 20:22

Her Cilt Renginde Lazer Epilasyon Uygulanır Mı?
 
Lazer epilasyon ile kıl kökü yok edilirken amaç seçici ısıtma yaparak yani kıl köklerindeki hücrelerin yakılarak hasara uğratılmasıdır. Kıl kökü tarafından emilen bu enerji, ısıya dönüşerek kıl kökünü tekrar büyüyemeyecek şekilde tahrip eder.Tekrar kıl üretmesini engellediğinden dolayı lazer epilasyon etkili bir epilasyon yöntemidir.

Lazer Epilasyon Nasıl Etki Eder?

İstenmeyen tüyleri lazer epilasyon ile yok edilmesi yönteminde temel kural: Kıl ve kıl kökünde bulunan, kıla rengini veren melanin pigmenti ile ışığın etkileşimidir.Melanin lazer ışınını emer, emilen bu ışın ısıya dönüşerek kıl kökünü tahrip eder. Yapılan bu uygulama kıl kökündeki pigmentlere etki ettiği için cilde zarar vermez. Kalıcı lazer epilasyon uygulaması için, lazer ışınının cildin derinliklerine nüfuz ederek kıl köküne ulaşması ve köke hasar vermesi gerekir. Kıl kökleri deri yüzeyinin 2-5 mm. altındadır.Kullanılan lazer ışınının dalga boyunun bu mesafelerde etkili olması gerekir. Uygulamalarda tek lazer epilasyon sistemi tercih edilmemelidir. Kıl köklerinin derinliği farklı olduğu için farklı dalga boyuna sahip lazer sistemleri birbirini tamamlayıcı şekilde kullanılmalı aksi takdirde lazer epilasyondan arzu edilen etki alınamayabilir.

Lazer Epilasyon Kaç Seans Gerektirir?

Lazer epilasyonda uygulama bölgesine göre süreler değişmektedir. Ortalama olarak dudak üstü ve çene bölgesi 4–5 dakikada tamamlanırken, tüm bacaklar ve sırtta 45-60 dakika arası sürmektedir. Seans araları 6–8 haftadır.

Her Cilt Renginde Lazer Epilasyon Uygulanır Mı?
Lazer epilasyon uygulaması; aday açık cilt rengi üzerinde tüyleri koyu renk olanlardır. Alexandrite tipi lazer epilasyon cihazları ile koyu cilt rengine sahip olanlar da dahil olmak üzere her cilt rengine uygulama yapılmaktadır. kliniğimizde dört mevsim 365 gün kullanılabilen lazerler bulunmaktadır.

Lazer Epilasyon Kimlere Uygulanmaz?
Tamamen tüyleri beyaz olan kişilere uygulanmaz. Ayrıca ağızdan alınan sivilce ilacı kullananlara, hamilelere, sedef gibi deri hastalığı bulunan kişilere de uygulanması pek uygun bulunmamaktadır. Ten renkleri çok koyu (fazla bronzlaşmış olmak) olanlara da Lazer epilasyona doktor ile yapılacak bir ön görüşmenin ardından karar verilir.

Erkeklere Lazer Epilasyon Uygulanabilir Mi?
Erkeklere uygulanan lazer epilasyon ile kadınlara uygulanan lazer epilasyon arasında hiçbir fark yoktur. Erkeklerde sakal, sakal üstü, sırt, göğüs, omuz ve ense gibi bölgeler daha çok tercih edilmektedir. Ancak bu bölgelerin dışında (göz çukuru hariç) tüm bölgelere uygulanabilir


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:42.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net