IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri (https://www.ircforumlari.net/guzellik-saglik-ve-bakim-onerileri/)
-   -   Vücudunuzun alarm sistemi: Sivilce baskını (https://www.ircforumlari.net/guzellik-saglik-ve-bakim-onerileri/672585-vucudunuzun-alarm-sistemi-sivilce-baskini.html)

AngeL 19 Ocak 2015 04:30

Vücudunuzun alarm sistemi: Sivilce baskını
 
Vücudunuzdaki hormon dengesini bozulması sonucunda yüzünüzde tüylenme ve çeşitli cilt sorunlarının meydana geldiğini biliyor musunuz?

Vücut derisinin iç organlarda yaşanan birçok hastalığın izlerinin ciltte önceden kendini gösterdiğini belirten Türkiye Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Metin Oğuz, “Son yıllarda çokça artan ve yanlış beslenme sonucu oluşan atıştırma kültürü ve özellikle şekerli gıdalar, içecekler bazı hastalıkların daha sık görülmesine neden olmaya başladı.


Bunu artık kesin olarak biliyoruz ki şekerli gıdalar insülin üzerinden cildi bozuyor. Özellikle şekerli gıdaların sık bir şekilde tüketilmesi yani şekerli gıdalar ve şekerli içecekler özellikle glikoz içeriyorsa bütün vücudu bozduğu gibi cildi de bozuyor. Hatta vücutta fazla şeker olduğu ilk ciltten anlaşılıyor” dedi.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
İlk alarmı eller ve yüz veriyor

Kişinin eline ve yüzüne bakarak ne kadar şeker tükettiğini tespit edebileceklerini ifade eden Uzm. Dr. Metin Oğuz, “Gençlerde şu an çok sık görülen kıllanma şikayeti, sivilcelerde artma, inatçı sivilcelerin oluşması, adet düzensizlikleri, yumurtalık kistlerinin en önemli nedeni sık sık şekerli atıştırmalıklar tüketilmesidir.
Şekerli gıdalarda kullanılan glikoz bunu daha da çok tetiklemektedir. Eskiye oranla yetişkin sivilcesi ergenlik döneminde bir tane dahi sivilce çıkarmayan kişilerde görülebiliyor. Kişiler 30 yaşından sonra dahi sivilce sorunu yaşayabiliyorlar” diye konuştu.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
''Hormonlar bozulduğunda tüylenme ve sivilcelenme görülüyor''

Tüylenmelerin yüzde ve vücutta görülebildiğini belirten Uzm. Dr. Oğuz, “Şeker, glikoz ve insülin üzerinden diğer hormonları bozuyor. Yani bu gıdalar hormon dengesini bozuyor. Hormonların vücuttaki etkisini bozulduğunda genç kızlarda sivilcelenme ve kıllanma görülüyor. Hatta bu etkilerin çoğu zaman hepsini aynı anda görüyoruz.
HAIR-AN Sendromu (Hiperandrojenizm - İnsülin Rezistansı-Akantozis Nigrikans) olan kişilerin ellerine ve yüzüne ilk baktığımda şeker tükettiğini anlayabiliyoruz. Vücudun kıvrım yerlerinde, uç yerlerinde, göz ve ağız etrafında, boyunda, koltuk altında, kasıklarda koyu kadifemsi bir doku oluşuyor.
Koyu bir renk gözüküyor. Çok hafif vakalarda dermatologlar tespiti deriden yapıyor. Şekerin sık bir şekilde tüketilmesinin vücuttaki en büyük etkisi budur” ifadelerini kullandı.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:14.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk