IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ocak 2015, 23:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Nemlendirici, serum ve yüz yağı hakkında bilmediklerimiz




Soğuk havanın etkisiyle son günlerde cildimiz daha çok nem ihtiyaç duyuyor. Günlük bakımımızın olmazsa olmazı nemlendiriciler, serumlar, yüz yağlarıyla ilgili bilmediklerimizi ve bu ürünlerin ne işe yaradıklarını Dr. Ebru Karpuzoğlu Pudra.com'da yazdı.

Soğuk kış mevsimi özellikle kuru ve karma ciltler için nemsiz günleri de beraberinde getiriyor. Yağlı ciltlere sahip kişilerin de soğuk günlerde fazla yağlanmaya ve nem dengesine ayrıca dikkat etmesi gerekiyor. Yüzümüzün yağ ve nem dengesini koruyan ürünleri tanıyor muyuz?

Yüz yağı nedir ve ne işe yarar?
Yüz yağları (doğal içerikli olanlar) organik ve değerli doğal yağlardan yapılır. Bitkisel doğal yağlar antioksidan, mineral ve vitamin bakımından oldukça zengindir. Cildin tipine ve ihtiyacına uygun olarak seçilen yağlar birleştirilerek, bu ürünler formüle edilir. Yüz yağları cilt yüzeyinde nem kaybını engelleyerek, nem düzeyini korumaya yardımcı olur, cildi besler ve yumuşatır.

Cilt tipine göre yüz yağı nasıl seçilir?
Kuru, karma, olgun ve hassas ciltler için uygun olan yüz yağları, cilde yararları göze alınarak seçilmeli ve kullanılmalı. Örneğin avokado yağı sakinleştirici özelliği ile hassas ciltler için uygun. Nar çekirdeği ve avokado yağlarının içinde bulunan C vitamininin, cildi aydınlatıcı özelliği bulunuyor. Mesela hassas ciltler sakinleştirici ve antiseptik özelliği olan lavanta yağlı ürünleri tercih edebilir. Yağlı veya normal ciltliler, yağlılık hissini azaltmak için serum ile yüz yağını karıştırıp kullanabilirler.

Yüz serumu nedir?
Serumların yeni jenerasyon cilt bakımının ana oyuncularından olduğunu söyleyebilirim. Serumlar, yoğun etkili bakım ürünleri olduğundan artık çok tercih ediliyor. Yüksek oranda cilde yararlı içeriklere sahip serumlarda, yüz kremlerinden 10-15 kat daha fazla aktif içerik bulunuyor. Bu aktif içerikler arasında antioksidanlar, nemlendiriciler, kırışık önleyici ve anti-aging maddeler, aydınlatıcılar, sıkılaştırıcı maddeler, botanik özler, çiçek suları veya aloe vera suyu bulunuyor. Serumların içindeki aktif ve etkili maddeler hemen emilip cildi yumuşatıyor. Kuru veya olgun yapılı cildiniz varsa, cildinizi temizledikten 5 dakika sonra ve nemlendirici sürmeden 10 dakika önce serumu uygulayabilirsiniz. Serumlar yağlı cilde sahip veya yağsız hafif yapılı ürünleri tercih edenler için de ideal.

Yüz serumları kremlere göre daha ufak moleküllere sahip. Bu, değerli ve yararlı aktif içeriklerin daha derin yüzeylere ulaşmasını ve etkisini göstermesini sağlıyor. İçinde yüksek oranda bulunan aktif içerik maddeleri nedeniyle serumlar diğer ürünlere göre fiyat olarak yüksek olabiliyor. Ancak bu gözünüzü korkutmasın. Serumun birkaç damlası bile ciltte oldukça etkili oluyor. Uygun şekilde kullanıldığı zaman, 30 ml’lik serum aylarca yetebiliyor. Serin ve karanlıkta nemden uzak bir yerde tutmayı da unutmayın. Serumun pompalı şişede olmasına da dikkat etmenizi öneririm.

Yüz serumu ne işe yarar?
Serum cildi nemlendirir, besler, aydınlatır, sıkılaştırır, çizgi ve kırışıklık oluşumunun önüne geçer. Yüksek aktif içerikleriyle nemlendirici kategorisinde değil, yoğun etkili bakım ürünü olarak sınıflandırılır.

Neden nemlendirici kullanmalıyız?
Yaş ilerledikçe veya değişen hava şartlarıyla cilt daha çok kuruyor ve strese giriyor. Cildi korumak için uygulanan nemlendiriciler, günlük bakım rutininin vazgeçilmezleri arasında. Nemlendiriciler, cildin üzerinde bariyer oluşturarak nem kaybını önler ve derinin su kaybını azaltır. Nemlendiriciler sıvı (su, aloe vera suyu, çiçek suları, nemlendiriciler gibi) ve yağ fazlarının emülgatörle birleşiminden oluşur. Nemlendirici kendine özel yapısıyla kuruluğa karşı savaşarak deri elastikiyetini korur. Ürünün içerik maddelerine göre besleyici ve anti-aging özellikleri de bulunur.

İyi bir nemlendirici nasıl olur?
İyi bir nemlendirici cildi kurutmaz veya vıcık vıcık yağlandırmaz, kolaylıkla emilir, cildin yumuşaklığını ve elastikiyetini artırır. Cilt tipine uygun olarak seçilen nemlendirici düzenli uygulandığında cildin sağlığını ve görünüşünü iyileştirir.

Neden nemlendirici ile birlikte serum veya yüz yağı uyguluyoruz?
Serum, yüz yağı ve nemlendiricilerin etkileri ve güçleri farklı. Serum, cildin derin katmanlarına destek verirken, nemlendiriciler daha üst yüzeyleri koruyarak nem ve aktif içeriklerle cildi destekliyor. Serum ve nemlendiriciler tek başlarına değil, birlikte kullanıldıklarında en iyi etkiyi gösteriyorlar. Nemlendirici ve serum birbirlerini destekleyerek ürünlerden gelen değerli içerikleri ciltte tutuyor, nemin buharlaşmasını engelliyor ve üründen amaçlanan etkilerin ciltte daha çok görülmesini sağlıyor. Sadece nemlendirici uygulandığında, serumun dip katmanları etkileyen yararlı etkilerinden cilt mahrum kalıyor, istediğiniz kırışık ve yaşlanma karşıtı, elastikiyet artırıcı ve yumuşatıcı etkileri daha geç veya daha az gözlemliyorsunuz. Aynı konu yüz yağı kullanımı için de geçerli.

Cildinizin sıkılığını, ışıltısını ve pürüzsüzlüğünü desteklemek ve uzun yıllar devam ettirmek için iyi içerikli bir serum kullanın. Serumun üzerine cildinize uygun bir nemlendirici kullanarak, bakımınızı tamamlayın. Cildiniz kuruysa veya yüz yağı tercihinizse cilt tipinize uygun ürünü üreticilerin tavsiyelerine göre uygulayın. Düzenli uygulama ile cildinizdeki değişikleri fark edeceksiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bilmediklerimiz, hakkında, nemlendirici, serum, ve, yağı, yüz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cinler Hakkında Bilmediklerimiz xena İslamiyet 0 25 Mart 2013 16:07
Hayvanların Dünyasından Bilmediklerimiz Afrodit Hayvanlar Alemi 0 03 Şubat 2013 00:21
Kendimiz hakkında bilmediklerimiz Hesna Merak Ettikleriniz 0 25 Ocak 2010 18:13
Şeker ve Bilmediklerimiz YapraK Merak Ettikleriniz 0 28 Eylül 2009 17:58
Dünya hakkında bilmediklerimiz. LuisCode Merak Ettikleriniz 0 26 Haziran 2006 16:09