IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Şubat 2015, 19:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gözenekleri küçültmek için ne yapmalı?




Hepimizin hayali parlak, sıkı ve pürüzsüz bir cilt. En çok şikayet ettiğimiz cilt sorunlardan biri de genişlemiş ve tıkanmış gözenekler. Yağ üretiminin fazla olması ve cilt temizliğinin iyi yapılmaması nedeniyle genişleyen gözenekleri sıkılaştırmak mümkün. Cildiniz için bir bakım ritüeli oluşturduğunuzda sağlıklı bir cilde kavuşmanız aslında hiç zor değil. Gözeneklerinizi sıkılaştırmak için önerilerimizi okuyun.

Sıkça peeling yapın
Bildiğiniz gibi genişlemiş gözeneklerin en büyük nedeni cildin iyi temizlenmemesi. Zamanla ciltte biriken kirler, gözenekleri genişletir ve kötü bir görünüme neden olur. Cildinizi sıkça derinlemesine temizlemek ve peeling yapmak gözeneklerin daha küçük görünmesini sağlar. Cilt tipinize uygun bir peeling ya da sıvı temizleyiciler ile cildin üst katmanlarını temizleyebilirsiniz. Düzenli cilt temizliği daha sıkı görünen gözeneklere sahip olmanızı kolaylaştırır.

Cildinizi temiz tutun
Cildimiz her gün makyaj katmanları altında nefes almaya çalışır. Bu, cilt üzerindeki gözeneklerin genişlemesine neden olur. Gözenek problemini kökten çözmenin yolu ise cildi sürekli temiz tutmak. Eğer cilt sorunlarınız nedeniyle fondöten ve benzeri ürünleri her gün kullanıyorsanız, eve döner dönmez makyajınızı temizlemelisiniz. Herhangi bir ten makyajı uygulamamış olsanız bile dışarıdaki kirli hava ve gün içinde karşılaştığımız birçok şey cildimizin kirlenmesine neden olur. Bu sebeple her gün cildinizi temizlemek gözenek genişlemesi sorununu kökten çözmek için en önemli adımlardan biri.

Güneş koruma kremi kullanın
Artık cilt bakımıyla ilgili tüm haberlerin altında bu başlığı görüyoruz. Cildinizin sağlığı için yaz-kış güneş koruma kremi kullanmak büyük bir önem taşıyor. Güneş koruması kullanmadığınız müddetçe cildiniz zarar görür ve bu durum diğer birçok zararlı etkinin yanı sıra genişlemiş gözenekler olarak da karşımıza çıkar. Her gün dışarı çıkmadan önce cilt tipinize uygun bir güneş koruma kremi kullanmaya özen gösterin.

Buhar banyosu yapın
Gözeneklerin doğal bir şekilde açılması ve temizlenebilmesi için en etkili yöntemlerden biri buhar banyosu. Gözenekleri tıkayan kir ve yağlardan buhar banyosu ile kurtulabilirsiniz. Evde çaydanlığın içinde su kaynatarak kolaylıkla bir buhar banyosu hazırlayabilirsiniz. Üstelik aromaterapik bir etki katmak için kaynayan suya lavanta, biberiye, nane ve kırmızı gül yaprağı ekleyebilir, hoş kokulu bir bakım seansı uygulayabilirsiniz.

Spordan sonra yüzünüzü silin
Bolca terlemeye neden olan fitness, koşu ya da tempolu yürüyüş gibi aktivitelerden sonra cilt üzerinde biriken ter, gözenekler için olumsuz bir etki yaratır. Terin gözeneklerinizi tıkamaması için spordan sonra cildinizi mutlaka silmelisiniz. Cildinizi hemen yıkama imkanı bulamıyorsanız, yanınızda terinizi silecek havlular bulundurabilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
gözenekleri, icin, küçültmek, ne, yapmalı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Uzun yaşamak için neler yapmalı? PySSyCaT Vitaminler 0 27 Ocak 2015 18:11
Mutluluk için neler yapmalı? Amelia Kişisel Gelişim 0 31 Ağustos 2014 15:52
Tırnakları güçlendirmek için ne yapmalı Rhytia Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 24 Şubat 2014 19:39
ince bir bel ve basen için neler yapmalı. cLaS Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 15 Nisan 2012 21:54
Dul kadınlar çift maaş için ne yapmalı PassioN Haber Arşivi 0 08 Nisan 2012 12:05