IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Mart 2015, 11:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cilt Beyazlatıcı Kremler Yavaş Yavaş Zehirliyor




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Cilt beyazlatıcı kremlerin zehirlediğini biliyor musunuz?

Cilt beyazlatıcı krem kullanıyorsanız, bu yazıyı okuduktan sonra kullanmaya devam edip etmeyeceğinizi bir kere daha düşünün çünkü zehirleniyorsunuz!

Dünya Sağlık Örgütünün geçen sene yaptığı bir duyuruyla civa ihtiva eden cilt beyazlaştırıcılarının kesinlikle kullanılmaması gerektiği açıklanmıştı. Birkaç gün önce Birleşik Arap Emirlikleri de buna benzer bir bildiri yayınladı.

Arap kadınlarının yüzde veya vücudun diğer bölgelerinde kullandığı beyazlaştırıcı kremlerin tehlikeli olduğu belirtildi ve daha fazla zararı önlemek için kremleri kullanmaktan vazgeçmeleri istendi. Cilt beyazlatıcı kremler Ortadoğu’da, Afrika’da, Asya’da ve Latin ülkelerinde popüler olduğu kadar Kuzey Amerika ve Avrupa’da da koyu renkliler tarafından kullanılıyor.

Cilt beyazlatıcısı kullananlar yüzlerinin rengini açmaya ve lekelerin gitmesine uğraşırken farkında olmadan iç organlara zarar veriyorlar.

Birçok kişinin, özellikle kadınların, çilleri ve lekeleri yok etmek için kullandığı beyazlaştırıcı kremler Çin, Dominik Cumhuriyeti, Lübnan, Meksika, Pakistan, Filipinler ve Tayland gibi ülkelerde üretiliyor. Bu kremler her yerde marketlerde satılıyor. Internet’ten satın almak da mümkün.

Bu ürünler birçok sağlık otoritesi tarafından analiz edildi ve çoğunun içinde civa bulundu. Civa kimyasal bir elementtir ve normal ısıda akışkan olan tek metaldir. 1970'li yıllarda birçok kozmetik ürünün ana maddesi civanın türevleriydi. Vücuda ve iç organlara verdiği zarar ortaya çıkınca 1976'da Avrupa’da, daha sonra da ABD’de yasaklandı.

Son zamanlarda bazı üreticilerin civalı kozmetikleri yeniden ürettikleri ve Internet’te satışa sundukları gözlemlendi. Çok değil, birkaç ay önce Teksas’ta yaşayan Latinlerin kulandığı bir cilt beyazlatıcı kremin civa içerdiği ve marketlerde aleni satıldığı ispatlandı. Dolayısıyla halk sağlığı yetkililerini alarma geçirdi.

Yapılması gereken şey:

Eğer cilt beyazlatıcısı kullanıyorsanız ihtiva ettiği maddeler arasında şu kelimelerin olmamasına dikkat edin:

• mercurouschloride
• calomel
• mercuric
• mercurio
• mercury

Bazı üreticiler kozmetik mamülde civa kullandıkları halde, ambalaj etiketinde yazmıyorlar. Belki de en doğrusu cilt beyazlatıcı kremleri hiç kullanmamaktır.

Civa neden zararlıdır?

Dünya Sağlık Örgütünün açıklamalarına göre civa vücutta şu organlara yığılıyor:

Cilde sürülen civalı krem kan dolaşımıyla karaciğere taşınıyor. En az 90 gün karaciğerde tutuluyor. Karaciğerden atıldığında safra kanalına geçiyor; bir kısmı burada emildikten sonra kalanı böbreklere taşınıyor. Kısacası vücuda giren civa kolay kolay terketmiyor ve zaman içerisinde birikim oluyor. İşte bu yüzden vücudu yavaş yavaş zehirliyor.

__________________

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
beyazlatıcı, cilt, cilt beyazlatıcı, kremler, zehirliyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sergen Yalçın: Yavaş yavaş iyi oynamaya alışıyoruz Seth Süper Lig (Anadolu Takımları) 0 04 Şubat 2015 19:11
Ata Demirer - Enginde Yavaş Yavaş Şarkı Sözleri Elysian A, B, C, Ç 0 12 Temmuz 2014 11:27