IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Mart 2016, 16:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kantaron yağı ile doğal cilt bakımı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bahsedilen kullanım alanları kantaron yağının ciltteki etkileri hakkında da ipucu veriyor. Kantaron yağı kırışıklık gidermenin yanı sıra cilt sağlığı üzerindeki olumlu etkileri nedeniyle çok fazla tercih ediliyor.

Cilt için kantaron yağı kullanımını en çok cilt lekelerini, ciltteki kızarıklıkları ve siyah noktaları gidermek için tercih ediliyor. Güneşe çıkılmayacağı zamanlarda, örneğin akşam saatlerinde veya gece yatmadan önce cildine birkaç damlalık kantaron yağı sürerek, ciltteki leke ve izlerinden büyük oranda kurtulduğuna işaret eden pek çok kişi var.

Sivilcelenme veya ciltte pullanma gibi şikayetlere neden olduğuna rastlandığından dolayı, kantaron yağının çok ince bir tabaka şeklinde, bir pamuğa sadece birkaç damla damlatılarak yüze uygulanması yeterlidir. Her tip cilt için kullanılabilir ama sorunlu ciltlerde önce azar azar uygulayarak, cildin nasıl tepki verdiğini ölçmekte fayda var.

Cildinizin hassas olduğunu düşünüyorsanız kantaron yağını her gün değil, gün aşırı veya birkaç günde bir cilde masaj yaparak kullanabilirsiniz. Hatta yağı yüzünüzde denemeden önce bilek içi gibi hassas bir bölgeye sürerek ddeneyin. Cildinizin aşırı veya alerjik bir tepki verip vermediğini bu şekilde ölçebilirsiniz.

Kantaron yağını yüzünüzde 1 saat beklettikten sonra durulayabilir ya da gece boyu yüzünüzde bırakabilirsiniz..


Kantaron Yağı Nasıl Hazırlanır?

1.
Taze ya da güneşte kurutulmuş sarı kantaron bitkisi cam bir şişeye (veya kavanoza) şişenin aldığı kadar koyulur. Ne boy bir kavanoz ya da şişe kullanacağınız size bağlıdır. Elde edilen yağ oldukça dayanıklı olduğundan ve birkaç yıl bozulmadan bekleyebileceğinden elinizi bol tutmaktan çekinmeyin. Kantaron yağı yapmak için bitkinin çiçeklerini, yapraklarını ve bir bölüm saplarını alabilirsiniz. Hepsi de bitkinin faydalı kısımlarıdır.

2. Sarı kantaron cam şişeye doldurulduktan sonra üzerine organik, soğuk press zeytin yağı da aynı şekilde şişeye eklenir. Zeytin yağının saflığı, sızma olması önemlidir. Dolayısıyla elinizin altındaki her zeytin yağı kantaron yağı hazırlamak için uygun olmayabilir. Burada amaç hazırladığınız kantaron yağının kalitesini olabildiğince arttırmaktır.

3. Hazırlanan şişe en az iki hafta ile 45 gün arasında bir süre, güneş alan bir yerde bekletilir. Gün boyu doğrudan çok fazla güneş almamalıdır. Günde birkaç saat, Sabah ya da öğle güneşinin vurması yeterlidir. Beklerken ara ara şişeyi sallayabilirsiniz. Yağın rengi döndüğünde, kantaron yağı da kullanıma hazır demektir.Sarı kantaronun taze çiçekleri yağa kırmızı renk verirken, kurutulmuş çiçeklerle hazırlanan kantaron yağı sarı bir renk alabilir.

4.Evde hazırlanan kantaron yağının oldukça da uzun bir raf ömrü vardır. Serin bir yerde muhafaza edilirse, birkaç yıl bozulmadan bekleyebilir. Yağ bulanıklaşmaya başladığında raf ömrünün tükendiğini anlayabilirsiniz.


Evde kantaron yağı hazırlayan çoğu kişi kurutulmuş sarı kantaron bitkisinden ziyade taze bitkinin daha iyi sonuç verdiğini belirtiyor. Ancak şehirlerde yaşayanlar için taze sarı kantaron bitkisine ulaşmak zor olabilir. Sarı kantaron bitkisini kendiniz toplayacaksanız yol kenarı veya kalabalık cadde gibi yerlere yakın bitkileri toplamayın. Bölgede kimyasal atık, çöp atıkları gibi kirlilik kaynakları varsa yine bu bitkilerden uzak durun. Unutmayın ki kullanacağınız yağı vücudunuz emecek. Zararlı maddeleri vücudunuza sokmaktan kaçının.



Alinti..

__________________
Meğer candan öte bir can daha varmış..
Ve onun adı evlatmış..
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cilt bakımı, güzellik, kantaron yağı, kantaron yağı nasıl elde ediliyor, sabah, yağ yapımı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hindistan cevizi yağı ile cilt bakımı AftieL Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 25 Mayıs 2014 13:31
Cilt ve Saç Bakımı İçin Doğal Sabunlar Burce Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 25 Nisan 2014 14:25
Ender Saraç'ın Doğal Cilt Bakımı ve Güzellik Formülleri taLia Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 08 Eylül 2013 19:12
Kakao Yağı ile Cilt Bakımı Dilara Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 1 15 Ağustos 2010 13:25