IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Nisan 2018, 01:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sivilce Oluşumunda Beslenmenin Etkisi




Günümüzün en fazla görülen rahatsızlıklarından birisi sivilcelerdir. Yağ bezelerinin normale göre çok daha fazla yağ salgılaması ve yağ kanallarını tıkaması sebebi ile ortaya çıkan sivilcelerin pek çok oluşma sebebi bulunmaktadır. Özellikle ergenlik döneminde pek çok insanda görülen bu rahatsızlığı tetikleyen sebepler bulunmaktadır. Yağ salgı bezlerinin tetiklenmesi sivilce oluşumuna neden olmaktadır. Toplumda yanlış bilinen konulardan birisi sivilce ile beslenmenin ilişkisidir. Bu ikili hakkında kulaktan dolma bilgiler bulunmaktadır. Sivilce tedavisi için ilk olarak beslenmeye dikkat etmek gerekir.

Toplumun bildiği genel konulardan birisi kötü beslenmenin sivilceye sebep olduğu yönündedir. Bunun hakkında çok fazla deney yapılmıştır ve sonucunda sivilce oluşumunun beslenme ile bir alakasının bulunmadığı öğrenilmiştir. Bu yüzden insanlar beslenme sorunu nedeni ile bazı yiyeceklerden mahrum kalmak zorunda değildir.

Sivilce Yapan Besinler Nelerdir?

Sivilce yapan besinler oldukça fazladır ve sizleri şaşırtacak şekildedir. Genel olarak çikolata, çekirdek, süt ve yağlı yemeklerin sivilceye sebep olduğu söylenilmektedir. Fakat yapılan araştırmalar bunun tersini ortaya çıkarmıştır.

Sivilce beslenme ilişkisine dikkat edildiğinde bu konuda genellikle yağlı yemeklerin üzerinde durulmuştur. Sivilce yağ ile bağlantılı olduğundan daha fazla yağlı yemek yemenin daha fazla yağ üreteceği düşünülmektedir.

Sivilcenin oluşumuna neden olan asıl etken ise yağ bezlerinden üretilen yağdır. Vücuda alınan yağın bununla bir ilgisi yoktur. Fakat yapılan başka bir araştırmada ise fast food tarzı yemek yiyen insanlarda daha fazla sivilce çıktığı rastlanmıştır. Buradan da iyi ve dengeli beslenmenin sivilce oluşumunu biraz olsun engellediği anlaşılmaktadır. Bu yüzden bazı yiyeceklerden mahrum kalmamamız gerekse de gene de iyi bir şekilde beslenmemiz gerekmektedir. Beslenme hakkında ne kadar fazla bilgi sahibi olursanız sizin için o kadar iyi olacaktır. Bu sayede istemediğiniz sivilcelere karşı önlem alabilir ve çok daha güzel bir cilde sahip olabilirsiniz.

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
beslenme, sivilce tedavisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kişiliğin Oluşumunda Çevre mi Daha Etkilidir Kalıtım mı? Dream Haftanin Polemigi 5 04 Ekim 2018 19:58
Akaryakıt fiyat oluşumunda yeni dönem Seth Haber Arşivi 0 06 Kasım 2014 13:07
Dini Bilginin Oluşumunda Aklın Rolü MasteR06 İslamiyet 0 18 Şubat 2014 15:05
Kültürün Oluşumunda Cins Ayırımcılığı ve Dikotomi Kalemzede Felsefe 0 23 Ekim 2011 09:48
Ses Yalıtımında Ve Yankı Oluşumunda Kullanılan Maddeler YapraK Ödev ve Tezler 0 08 Mayıs 2009 04:07