IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sanem

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Mayıs 2018, 15:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Deniz tuzunu güzellik rutininize ekleyin!




Deniz tuzu, normal tuzdan farklı olarak birçok mineral içerir. Özellikle cildin ve saçın ihtiyaç duyduğu mineralleri kazandırır. Güzellik rutininize mutlaka eklemeniz gereken deniz tuzunun faydalarını sizler için derledik. İşte doğal bir bakım malzemesi olan deniz tuzunun cilde ve saça faydaları…





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





Deniz tuzu cilde iyi geliyor!

Sofra tuzunun aksine deniz tuzu, kalsiyum bakımından zengindir. Ciltteki gözeneklerin temizlemesine yardımcı olur.
Doğal bir antiseptik olduğundan, cildin yağ dengesini koruyarak akne oluşumunu önler.
İçerisinde bulunan bromür minerali sayesinde cilt rahatlatıcı etkiye sahiptir.
Potasyum sayesinde de fazla suyun vücutta tutulmasını ve ödemi engeller.

Son olarak deniz tuzu ciltteki kırışıklıkları azaltarak, cildin sıkılaşmasına ve gençleşmesine katkı sağlar.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Deniz tuzuyla saç bakımı

Deniz tuzu, saç için en iyi doğal bakım yöntemlerinden biridir. Deniz tuzunun iri taneleriyle, saç derisine masaj yaptığınızda, kan dolaşımı hızlanır. Böylece, saçlarınız sağlıkla ve hızlı bir şekilde uzar. Ayrıca, saç diplerindeki kan dolaşımı arttığında dökülmeler de azalır.
Kepek, en sık yaşanan saç problemlerindendir. Kepek problemi yaşamamak için, saç derisinin ideal bir nem dengesine sahip olması gerekir. Deniz tuzuyla saç derisine masaj yapmak veya deniz tuzu içeren saç ürünleri kullanmak, kepek ve benzeri saç sorunlardan kurtulmanıza yardımcı olur.
Kepek, mantar, egzama gibi rahatsızlıklar nedeniyle kaşınan saçlar için de deniz tuzu oldukça etkilidir. İçerdiği mineraller, saç derisini onarır ve bu rahatsızlıkların ortadan kaldırarak saç derisini iyileştirir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]a sahipseniz, deniz tuzundan yardım alabilirsiniz. Deniz tuzu, saçı derinlemesine temizler ve saçtaki fazla yağı kontrol altına alır. Nem dengesi yaratarak sağlıklı saçlara kavuşmanızı sağlar.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Deniz tuzu nasıl kullanılır?

Akne sorunu yaşıyorsanız, deniz tuzunu tonik olarak kullanabilirsini. Bir sprey şişesinin içine biraz su ve bir çay kaşığı deniz tuzu koyun, iyice karıştırın. Günde iki kez yüzünüze uygulayın. Düzenli uygularsanız, akne sorununun azaldığını göreceksiniz.
Deniz tuzu, akne ve sivilcelere neden olan bakterilere karşı savaşır. Bundan faydalanmak için deniz tuzuyla bir yüz maskesi hazırlayabilirsiniz. 4 çay kaşığı bal ve 1 çay kaşığı deniz tuzunu iyice karıştırın. Karışımı yüzünüze eşit miktarda sürün ve kesinlikle ovmayın. 15 dakika bekledikten sonra yüzünüzü ılık su ile durulayın.
Cildinizi temizlemek için, deniz tuzu eklenmiş suyla cildinize buhar banyosu yaptırabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde, gözenekler açılır ve kirler daha kolay atılır. Bir miktar su kaynatın ve bir kaba koyun. İçerisine deniz tuzunu ekleyin. Başınızı buhara doğru hafifçe eğin, kafanızın üstüne bir havlu koyun. 10-15 dk bekledikten sonra yüzünüzü yıkayın.
Ciltteki ölü hücrelerden arınmak için, deniz tuzuyla vücuduna peeling yapabilirsiniz. Deniz tuzu, ölü hücreleri vücuttan atarak ve cildinizin yenilenmesini sağlar. Ayrıca, cildi nemlendirir. Yarım fincan zeytinyağı veya [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile çeyrek fincan deniz tuzunu iyice karıştırın. Duş alırken bu karışımı vücudunuza dairesel hareketlerle uygulayın.
Kepek probleminden kurtulmak için, bir tutam tuzu saçlarınızın arasına dökün ve ıslak parmaklarınızla saç derisine yaklaşık 15 dakika masaj yapın. Sonrasında saçınızı şampuanlayın ve durulayın.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





Uykusuzluk, stres, alerji gibi nedenler gözlerin şişmesine ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]na yol açar. Gözlerdeki kötü görünümü azaltmak için deniz tuzu kullanabilirsiniz. Sıcak suyun içerisine deniz tuzunu ilave edin ve karıştırın. Bu karışımı pamuk yardımıyla gözlerinize uygulayın ve kompres yapın. Bunu her sabah yapabilirsiniz.
Sürekli oje kullanmak, tırnağın hava almasını önleyerek, sararmasına neden olur. Sağlıklı ve beyaz tırnaklar için, 1 çorba kaşığı deniz tuzu, 1 çorba kaşığı karbonat ve limon suyunu biraz sıcak suya ekleyin. Ellerinizi bu karışımın içine sokun ve tırnaklarınızı fırçalayın. Ardından ellerinizi ılık su ile durulayın.
Deniz tuzu düzenli olarak uygulandığında, dişlerin üzerindeki lekeleri çıkarmaya yardımcı olur. Çünkü, dişleri beyazlatmada etkili olan doğal florür içerir. 1 çorba kaşığı deniz tuzu ve 1 çorba kaşığı karbonatı karıştırın. İçerisine macun kıvamına gelecek kadar su ekleyin. Bu karışımla dişlerinizi nazikçe fırçalayın.
Ağız kokusundan şikayetçiyseniz, deniz tuzu ve su karışımı ile ağzınızı çalkalayın. Deniz tuzu, iyi bir antiseptiktir, diş eti iltihabını önler. Diş ve diş eti arasında kalan, ağız kokusuna neden olan bakterileri yok eder.






alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cilt bakımı, deniz tuzu, saç bakımı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ortaçağ İspanyol Deniz Haritaları (Barcelona Deniz Müzesi) PySSyCaT Tarih 0 17 Şubat 2016 15:44
Tuzunu Giderme PySSyCaT Çevre Terimleri Sözlüğü 0 29 Eylül 2014 19:44
Güzellik/Selin Deniz Afrodit Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 11 Kasım 2011 19:38
Deniz Bizde Siz'deniz - Gökhan İnesi Nava Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 28 Ekim 2011 16:38