IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Temmuz 2018, 13:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
En Çok Yapılan 10 Cilt Bakım Hatası Nedir?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.







En Çok Yapılan 10 Cilt Hatası Nedir?

En Çok Yapılan 10 Cilt Hatası



Güzelliğin korunması ve cilt sağlığı için uygulanan birden çok yöntem vardır. Ya doğru olarak bildiğiniz cilt bakım uygulamaları aslında yanlışsa? Bu yazıda sık yapılan yanlışlar sizler için derlendi.


Yalnızca Yüze Cilt Bakımı Yapmak
Herkesin aklına cilt dendiğinde ilk olarak yüz bölgesi gelir. İşin aslı herkes en çok yüz bakımıyla ilgilidir. Bunlar dışında el, kol, bacak, göğüs ve boyun gölgeleri estetik açısından elzem öneme sahiplerdir. Bu bölümlerin de bakımlarının kesinlikle aksatılmaması önerilir. Her bölge için ayrı ürünler kullanarak bu sorunun önüne geçebilirsiniz. En çok yapılan 10 cilt bakım hatasından biri eksik bakımdır.


Fazla Sıcak Su ile Duş Alma
Günün ardından vücuttan hantallığı atmak için sıcak su ile duş almak gibisi yoktur. Fakat fazla sıcak su ile duş aldığınız gözenekleriniz aşırı terleyip vücudunuzun su kaybetmesine sebebiyet verecektir.


Yeterli Nemlendirmeme
Uygun nemlendirilmeyen cilt kurur, kaşıntı başlar ve pul pul dökülmeler gözlemlenebilir. Bu durumu cildimiz tarafından bir sinyal olarak algılayabiliriz. Bu durum cildin iyi nemlendirilmediğini gösterir. Cilt, cilt tipine uygun olarak gerekli ürünlerle kesinlikle nemlendirilmelidir. Çantanızdaki nemlendirici bu durumlarda kurtarıcınız olacaktır.


Su Tüketimi
Su, yaşamın temeli ve onsuz yapamayacağımız bir bileşimdir. Fakat günlük hayatın stresi içinde su içmeyi erteleyip unuttuğumuz çok olur. Su, cildin sağlığı için en çok ihtiyaç duyulan moleküldür. Bu durumun önüne geçmek için gerekirse telefonumuza su içmemizi hatırlamamızı sağlayacak alarmlar kurmak bir çözüm olabilir.


Cep Telefonu Temizliği
Başlık muhtemelen ilginç size de ilginç gelmiştir. Fakat bu konu cilt bakımıyla ilgili olmazsa olmazlardan. Telefonlar hayatımızın birer parçası ve bizimle beraber her yerdeler, onların birçok farklı yerle temas etmelerini sağlayıp ardından yüzümüze değdiriyoruz. Haliyle telefonun üzerindeki tüm mikroplar bu yolla yüzümüze geçiyor. Bu durumu engellemek için telefonunuzu her gün belli aralıklarla steril etmeyi alışkanlık edinin ve telefon konuşmalarında kulaklıkları tercih edin.





[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Haddinden Fazla Makyaj
Makyaj ürünleri kimyasal maddelerden oluşur. Haddinden fazla derecede makyaj ürününe maruz kaldığınız takdirde cildinizi olumsuz etkileyip, cildin kendini yenileme özelliklerini aksatmasına sebebiyet verirsiniz.


Aşırı Soyma
Peeling ve ovma işleri cilt için yararlı olabilir. Fakat bu işlemi gereğinden fazla yaptığınız takdirde cildin kendisinin besleyici ve koruyucu yağlarının ciltten atılmasına sebep olursunuz. Bu durum ciltte kızarıklık, kuruluk ve iltihaplanmaya kadar ciddi boyutlara ulaşabilir. Bu yüzden peeling işlemini haftada bir kez yapmak en uygun seçim olacaktır.


Güneş Kremi Kullanımını Unutmak
Güneş ışınları bazı saatler dik açılarla gelerek cildimize ciddi zararlar verebilir. Bu saatlerde krem kullanılmadığı takdirde cilt olumsuz etkilere maruz kalacaktır. Bu yüzden çantalarda mutlaka güneş kremi bulundurulması önerilir.


Gece Makyaj Temizliği Yapmadan Uyumak
Makyaj ürünleri kimyasallardan oluşur. Bu kimyasallar uyku boyunca derinize işleyip cilt hasarlarına sebep olabilir. Sağlıklı bir cilt için kesinlikle uyumadan makyaj temizliği yapılmalıdır. En çok yapılan 10 cilt bakım hatasını listeledik. Cilt güzelliğimiz için bu hatalara düşmeyelim.




alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cilt bakımı, güzellik, makyaj temizligi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cilt Bakım Önerileri Burce Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 25 Nisan 2014 14:22
En Sık Yapılan 11 Kariyer Hatası Zen Kişisel Gelişim 0 23 Ekim 2013 18:47
Buz ile cilt bakım önerisi taLia Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 08 Eylül 2013 17:58
Cilt Bakım Maskeleri Dilara Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 06 Mayıs 2010 11:58