IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

2Beğeni(ler)
  • 2 Post By Sanem

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Kasım 2018, 20:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
5 Adımda Karın Bölgesindeki Yağlardan Kurtulun




Karın bölgesindeki yağlanma birçok kişinin ortak derdi. Dar gelen pantolon belleri, nefes aldırmayan kemerler ve görsel açıdan yarattığı sorunların yanı sıra elma tipi şişmanlık sağlık için de tehlikeli. Karın bölgesi yağlanması kalp ve damar hastalıkları, inme, tansiyon ve diyabet gibi hastalıklar için de önemli bir risk faktörüdür. Elinize bir mezura alıp bel çevrenizi ölçtüğünüzde erkeklerde 94 cm’nin kadınlarda ise 80 cm’nin üzerindeyseniz tehlike çanları çalıyor demektir.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Karın bölgesi yağlarını eritmenin çok kolay olmadığını da biliyorum ama inanın imkansız değil, işte size birkaç önerim;


1. Şeker ve şekerli besinleri hayatınızdan çıkarın
Kilo kaybı sağlamak ve bunu özellikle de karın bölgesinden yapmak istiyorsanız şekerle ve şekerli besinlerle aranıza bir mesafe koymanız gerekiyor. Yapılan çalışmalar fazla şeker tüketiminin, özellikle de fruktoz, karın ve karaciğerde yağ depolanmasına yol açabileceğini sölyüyor. Özellikle şeker içeren içecekler sindirimi çok daha kolay olduğundan ve daha hızlı enerjiye çevrilebildiğinden tüketimi sınırlanması gerekenlerden.

2. Haftada 2-3 kez balık yiyin
Yağlı balıklar, kaliteli protein ve omega-3 yağ asitleri bakımından zengindirler. Bazı çalışmalar, omega-3 yağ asitlerinin çevresel yağı azaltmaya yardımcı olabileceğini düşündürmektedir. Yetişkinlerde ve çocuklarda karaciğer yağlanması olan bireyler üzerinde yapılan çalışmalar,2 balık yağı takviyelerinin karaciğer ve karın yağını önemli ölçüde azaltabildiğini göstermektedir. Haftada 2–3 porsiyon yağlı balık tüketmeyi hedefleyin.


3. Probiyotik besinleri önemseyin
Probiyotik bakteriler, bağırsağın normal dengesini sağlamaya yardımcı olur ve sağlık açısından birçok yararı vardır. Araştırmacılar, farklı bakteri türlerinin kilo regülasyonunda rol oynadığını ve doğru dengeye sahip olmanın, karın yağ kaybı dahil, kilo kaybına yardımcı olabileceğini bulmuşlardır. Bu konuda daha çok çalışmaya ihtiyaç duyulsa da, probiyotik besinleri genel sağlık için beslenme rutininize eklemeyi ihmal etmeyin.


4. Lifli besinleri tercih edin
Lifli besinler tokluk hissi verir ve kilo kaybını destekler. Yapılan bir çalışmada, günde 14 gram lif alımının, 4 ay boyunca 2 kg kilo kaybına neden olduğu ve kalori alımında ise %10'luk bir düşüş sağladığı ortaya çıkmıştır. Taze sebze ve meyveler lif alımının en keyifli yoludur. Kuru baklagiller de lif içeriği yüksek diğer bir besin grubudur; obezite, kolon kanseri, kalp hastalıkları, yüksek kan basıncıyla savaşırlar, yağ yakımını destekler ve sindirimi düzenlerler. Yulaf kepeği, diğer tahıllar da lif içeren besinlerdendir.

5. Egzersizi ihmal etmeyin
Eğer bölgesel olarak incelmek istiyorsanız tek başına beslenmenize dikkat ederek başarıya ulaşmanız zor olacaktır. Bölgesel zayıflama ancak egzersiz ve diyet işbirliğiyle başarılabilir. Gün içinde enerji harcamanızı sağlayacak kardiyo egzersizlerinin yanı sıra incelmek istediğiniz bölgeye yönelik çalışmalar da önemlidir. Kilo kaybı için illa bir spor salonuna veya bir özel hocaya bağlı çalışmanız gerekmez. Düzenli ve tempolu yürüyüşler veya evde dans etmek gibi maliyetsiz aktiviteler de sizi destekleyecektir.



Mucizevi besin yok…


Karın bölgesinden kilo kaybetmenizi sağlayacak birçok mucizevi besin duyduğunuzdan eminim. Yeşil çay, hindistan cevizi yağı, ahududu böğürtlen gibi kırmızı meyveler, sirkeli ve limonlu sular, kırmızıbiber vb. Evet bazı besinler yağ yakımını destekleyici özelliktedir ve yapılan çalışmalar karın bölgesi yağlanmasına karşı etkili olduklarını göstermektedir. Bu besinlere sağlıklı beslenme programınız içinde elbette yer verebilirsiniz ama tek bir besinden mucizeler beklemek doğru olmaz.


alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dilara koçak, karın bölgesi, sağlık


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bel bölgesindeki yağlardan nasıl kurtulunur? Ebru Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 22 Ağustos 2016 17:32
Yağlardan Kurtulun! Dilara Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 16 Temmuz 2010 18:34
Bel çevrenizdeki yağlardan kurtulun Lucifer Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 01 Mart 2010 19:49
Yeni Yılda Yağlardan Kurtulun YapraK Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 04 Ocak 2010 21:47
Karın Bölgesindeki Ağrıları Tanıyın YapraK Sağlık Köşesi 0 28 Eylül 2009 22:56