IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Kasım 2018, 20:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kilo Verme Konusunda Gözden Kaçanlar




Kilo verme konusunda istediğiniz noktaya ulaşmak her zaman kolay olmayabiliyor. Belki son 3 kiloyu hedefliyorsunuz belki de daha yolun henüz başındasınız. Her ne olursa olsun motivasyonunuzu kaybetmeden, ilk günkü gibi devam etmeniz önemli. Belki bazı küçük ama önemli noktaları atlıyor olabilirsiniz. İşte kilo verme yolunda gözden kaçırmış olabileceğiniz 3 çözüm yolu ve bununla ilgili 3 araştırma.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



1. Daha Fazla Kardiyo Yapın

Daha kolay ve kalıcı kilo verebilmek için egzersizin ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuz. Ama hangi egzersizi yaptığınız da bir o kadar önemli. Kardiyo egzersizleri kalp atış hızınızı artıran, daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olan, kalbinizi ve akciğerinizi güçlendiren bir fiziksel aktivite türüdür. Egzersiz rutininize kardiyo eklemek , kilo kaybını hızla arttırmanın en etkili yollarından biridir. Tempolu yürüyüş, koşu, bisiklete binme ve yüzme, kilo kaybını hızlandırabilecek birkaç kardiyo türüdür.

Araştırma; 141 obez yetişkinte yapılan bir çalışmaya göre, haftada üç kez 40 dakikalık kardiyo egzersizi kilo verme diyetiyle birleştiğinde 6 aylık dönemde vücut ağırlığının %9 azalmasına yardımcı olmuştur.




2. Daha Yavaş Yemek Yiyin

Yemek yerken aynı zamanda vücudunuzu da dinlemek, yediğiniz yemeğe odaklanmak, doygunluk hissini artırmak için önemlidir. Hızlı yemek yemek tokluk sinyallerini daha geç hissedeceğiniz için aldığınız kalorinin artmasına neden olur. Daha küçük ısırıklar almak, yemekle birlikte su içmek, her lokmada çatalı bıçağı bırakmak kalori alımını önemli ölçüde azaltır.

Araştırma; 30 kadın üzerinde yapılan bir çalışmada yavaş yemek yemenin kalori alımını %10 azalttığı, hızlı yemek yemeye göre su tüketimini ve doygunluk hissini artırdığı bulunmuştur.




3. Daha Fazla Lif Tüketin

Lifler, vücudunuzda kan şekerini dengelemeye, sindirim sistemini desteklemeye, mide boşalmasını yavaşlatmaya ve daha uzun süre daha tok hissetmenize yardımcı olurlar. Yapılan çalışmalar, lifin kilo kaybı üzerinde güçlü bir etkiye sahip olduğunu göstermektedir. Sağlık faydaları için ve kilo kaybını desteklemek için meyveler, sebzeler, baklagiller ve tam tahıllar gibi lif kaynağı besinlerden her günlük en az 25–38 gram lif almak önemli.

Araştırma; Bir derlemeye göre, günlük lif alımının herhangi bir diyet değişikliği yapmadan 14 gram arttırılması, kalori alımında% 10'luk bir düşüşe sebep olmuş ve bu durum 4 ay sonunda 1.9 kg kilo kaybı ile ilişkilendirilmiş.




alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
güzellik, kilo verme, sağlık, yaŞam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Amerikanlar Kilo Verme Konusunda İddalı, Fakat Rekoru Kıran Bir Türk Oldu! basketci Haber Arşivi 0 07 Şubat 2014 08:54