IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Kasım 2018, 19:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kirpik Uzatma Yöntemleri




Kirpik Uzatma Yöntemleri

Daha uzun ve gür kirpiklere sahip olmak için birçok kirpik uzatma yöntemleri vardır. Yüzümüzün en önemli bölgelerinden olan ve gözlerimizi çevreleyen kirpiklerimiz ne kadar gür ve uzun olursa bakışlarımız da o denli güzel ve anlamlı olur. Özellikle bayanlar için oldukça önemli olan kirpik canlılığı ve uzunluğu kendilerini daha güzel ve hoş hissetmelerini sağlıyor. Eczanelerde ve kozmetik ürünler satan hatta büyük marketlerde pek çok kirpik serumları, kremleri ve solüsyonları mevcuttur. Bunlardan bazıları ise Farmasi Kaş Kirpik Serumu, INCIA Kaş ve Kirpik Güçlendirici Serum ve Eeose fort kaş kirpik bakım serumu gibi ürünleri kullanabilir ya da kendiniz evde doğal ürünler hazırlayarak kirpik uzatma işlemi yapabilirsiniz.

Kirpik Uzatmak İçin Yapılabilecekler

Kirpik uzatma konusunda doğal yöntemleri paylaşmadan önce belirtmek isteriz ki kirpiklerin ya da kaşların dökülmesini önlemek için bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Örneğin, akşamları yatmadan önce göz makyajınızı mutlaka temizlemeniz gerekir. Hatta uzun süre göz makyajı ile kalmamak gerekir. En önemli organlarımızdan biri olan gözlerimiz için kullanılan makyaj malzemelerinin kaliteli ve hipo alerjenik olmasına dikkat etmek önemlidir. Çoğu bayan tarafından kullanılan kirpik kıvırma aletleri kirpikleri kırdığı ve zayıflattığı için kullanılması son derce sakıncalıdır. Hatta gözde yanma ve kaşıntı olduğu durumlarda gözleri sert bir şekilde ovalamak kirpiklerin dökülmesine neden olur. Kirpik hatlarına ve göz kapaklarına günlük masaj yapmak kan dolaşımını hızlandıracağı gibi kirpiklerin uzamasınada yardımcı olur.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Hızlı Kirpik Uzatma ve Gürleştirme Yöntemleri

Uzun kirpiklere sahip olmak için öncelikli olarak beslenmeye dikkat etmelidir. Başta E vitamini olmak üzere A-D ve B vitaminleri ağırlıklı olarak beslenerek kirpik uzaması ve gürleşmesi sağlanabilir. Bu vitaminler açsından en zengin olan besin gurupları ise havuç ve muz gibi besinlerde olduğu için bol sebze ile meyve tüketmek gerekir. Sebze ve meyvenin yanı sıra bol protein içerikli gıdaları da tüketmek gerekir. Yumurta, balık, yoğurt ve fasulye gibi besinler önemlidir. Omega3 yağı bakımından en zengin olan somon balığı yağ asidi sadece kirpik uzatma için değil, saç, kaş ve tırnaklar içinde faydalıdır. Kirpikler için önemli olan diğer bir besin ise soya proteindir. Nerede ise büyük annelerimizden kalma ve en doğru yöntemlerden biri olan badem yağı hem kirpiklerin çoğalmasını sağlar hem de nemlendirme sağlayarak kirpiklerin kuruyup dökülmelerini önler.


Kirpik Uzatma Konusunda En Basit Yöntemler

Kirpik uzatma konusunda basit yöntemlerden biride günde 3-4 kez küçük bir fırça yardımı ile kirpiklerin taranmasıdır. Bu tarama sayesinde kirpik diplerinde kan dolaşımı hızlanır ve kirpiklerde daha hızlı bir uzama sağlanır. Ayrıca bu işlemi yaparken fırçaya bir iki damla E vitamini yağı eklenirse sonuç mükemmel olur. Aynı işlemi zeytinyağı ile de gerçekleştirebilirsiniz. Zeytinyağının diğer bir kullanım şekli ise pamuğa dökülen zeytinyağı kirpiklere sürülerek 1 saat kadar beklemektir. Sonrasında ılık su ile yıkamak gerekir. Gece yatmadan önce bir miktar vazelinin kirpiklere sürülmesi ve sabah ılık su ile yıkamak da kirpik uzaması konusunda oldukça etkilidir. Kolay zayıflama konusunda oldukça etkili olan ve sağlık üzerinde ki faydaları saymakla bitmeyen yeşil çay kirpikler içinde mükemmel bir maddedir. Küçük bir parça pamuğu ılık yeşil çaya batırdıktan sonra masaj yapmak kirpiklerin hızlı uzaması için oldukça faydalıdır.


Hindistan Cevizi Yağı ile Kirpik Uzatma Yöntem

Evde kirpik uzatma yöntemleri arasında ilk sırlarda gelen ürünlerin başında Hindistan yağı gelir. Kirpik köklerini besleyerek uzamasına yardımcı olan bu yağı kullanırken kirpiklerin makyajsız ve temiz olması önemlidir.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kirpik Uzatma için Hint Yağı



Hint Yağı İle Kirpik Uzatma

Kaş ve kirpik uzatma konusunda etkili olan diğer bir yağ çeşidi ise Hint yağıdır. Hint yağı ile Hindistan cevizi yağını karıştırarak uygulamak daha uzun kirpiklere sahip olmak mümkündür. Kirpik köklerini besleyerek uzamasını sağlayan Hint yağı aynı zamanda enfeksiyon giderilmesinde de oldukça faydalıdır.
Hazırlaması: 1 çorba kaşığı hindistan cevizi yağına 1 çorba kaşığı hint yağı ve E vitamini yağı yarım çay kaşığı kadar eklenir. İyice karıştırarak birbirlerine geçmesi sağlanmış olur. Daha sonrasında ise karışım boş bir maskara şişesinin içine konur.
Uygulaması: Kirpiklerde makyaj varsa iyice temizlenir ve yüz iyice yıkandıktan sonra uygulama yapılır. Kirpiklerde ki tüm makyaj çıkarıldıktan sonra yüz iyice yıkanır. Sonrasında ise maskara fırçası ile karışım kirpiklere sürülür. Uygulama bir ay boyunca tekrarlanmalıdır.


Kirpik Uzatma Yöntemleri Arasında Bebek Yağı

Kirpik uzatmak için bebek yağı da sert kimyasallar içermediğinden ve nemlenme sağladığı için kirpiklerin uzamasında etkili bir yağ çeşididir. Bebek yağını uygulamak için kirpiklerin ve yüzün temiz olması şarttır. Küçük bir parça pamuk bebek yağına batırılır ve kirpiklerin tabanından başlayarak, bolca tüm kirpiklere sürülür. 1 buçuk ay gibi bir süre her gece tekrarlanması ile mükemmel kirpiklere sahip olunur.

Aloe Vera İle Kirpik Uzatma Yöntemi

Kirpik uzatma konusunda en çok tercih edilen ve etkisi olan diğer bir madde ise aloe vera bitkisidir. Aloe vera, Hint yağı ve e vitamini ile karıştırılarak kullanıldığında dışarıdan temin edilen kirpik serumundan hiçbir farkı yoktur. 3 çay kaşığı aloe vera jeli,1 tatlı kaşığı Hint yağı ve yarım çay kaşığı E vitamini bir kap içinde karıştırılır ve kullanılmamış ya da iyice temizlenmiş bir rimel fırçası ile kirpiklerin tamamına sürülür. Her gece yapılan bu uygulama 6 hafta gibi bir süre kullanılmalıdır.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kirpik Uzatma için vazelin

Vazelin İle Kirpik Uzatma Yöntemleri

Vücut bakımında oldukça önemli bir yolu olan vazelin hemen herkesin tercih ettiği ve kullandığı bir güzellik ürünüdür. Kirpik uzatma yöntemlerinde en etkili, yöntemlerden biri olan vazelin ile uzun ve gür kirpiklere sahip olunabilir. Parmağınıza aldığınız bir mercimek tanesi kadar vazelin kirpiklere eşit olarak sürülür. Aşırı kullanımı kirpik kırılmasına neden olacağı için aşırıya kaçmamak gerekir. Her gece yüz temizliğinden sonra yapılan bu uygulama neticesinde 3 hafta içerisinde uzun kirpiklere sahip olabilirsiniz.


Zeytinyağı İle Kirpik Uzatma Yöntemi

E ve K vitamini ile diğer antioksidanlar açısından oldukça zengin olan zeytinyağı kirpikler içinde güçlü bir tonik etkisi vardır. Ancak kirpikler için kullanılacak olan zeytinyağının natürel ve sızma olması gerekir. Kirpiklerde zeytinyağını uygulamak için yüzün temizlenmiş ve yıkanmış olması gerekir. Zeytinyağına batırılan rimel fırçası her gece yatmadan önce kirpiklere sürülür. 30 gün sonunda beklenen sonuca ulaşılır.


Kirpik Uzatma Yöntemlerinden Hindistan Cevizi Yağı

Göz kapakları ve kirpiklerde oluşabilen mantar enfeksiyon giderilmesinde faydası olan ve anti bakteriyel özelliğe sahip Hindistan cevizi yağı kirpikleri besler ve kısa zamanda uzamasına yardımcı olur. İki yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı ile 1-2 damla lavanta esansiyel yağı karıştırılır. Temizlenmiş olan kirpiklere bir maskara ile uygulanır. Karışım yaklaşım 5 hafta boyunca kullanılır.


alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kirpik, kirpik uzatma, kirpik uzatma yöntemleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mikroorganizmalarin Kapsül, Kirpik ve Spor boyama yöntemleri PySSyCaT Mikrobiyoloji 0 18 Ocak 2016 10:01
Hızlı saç uzatma yöntemleri AngeL Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 16 Kasım 2013 23:04
Kolay Saç Uzatma Yöntemleri AnqeL Saç Modelleri ve Bakımı 7 08 Haziran 2012 17:44
Bitkisel Yöntemle Kirpik Uzatma Sır Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 10 Ocak 2011 17:45
Kirpik Uzatma Yöntemiyle Çarpıcı Gözler YapraK Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 16 Mart 2010 21:39