IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Aralık 2018, 09:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tırnak deyip geçmeyin! Ojemizin rengi kadar tırnaklarımızdan gelen işaretlere de dikkat etmeliyiz




Küresel oje pazarının 2024 yılına kadar 15.55 milyar dolara ulaşacağı tahmin edilirken hiç tırnaklarınızın sağlığınız hakkında ipuçları verebileceğini düşündünüz mü? Günümüzde tırnaklar çoğunlukla vücudumuzun tamamen estetik bir özelliği olarak görülse de birçok sağlık probleminin de aynası olabileceğini unutmayın. Sizin için tırnaklarınızın renginin, dokusunun ve diğer özelliklerinin içsel sağlık sorunlarınızı nasıl yansıtabildiğini içeren bir makale hazırladık.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





TIRNAKLARINIZIN RENGİ


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

  1. Çoğu durumda, sarı tırnaklar mantar enfeksiyonunu gösterir. Zaman içinde tedavi edilmezse, bu durum kötüleşebilir ve tırnaklarınız yeşilimsi bir renk tonu bile alabilir. Sarı rengin diğer olası nedenleri arasında yaşlanma, sigara içmenin neden olduğu akciğer sorunları ve düşük kaliteli akrilik tırnakların sık kullanımı yer alabilir.
  2. Üstünde pembe bir şerit olan beyaz tırnaklar konjestif kalp yetmezliği, böbrek yetmezliği, diyabet ve hepatit ya da siroz gibi bazı karaciğer problemlerinin belirtisi olabilir.
  3. Tırnaklarınız aşırı derecede soluksa, muhtemelen kanın parmaklarınızın ucuna ulaşmasını engelleyen bir beslenme bozukluğu veya dolaşım probleminiz vardır. Şiddetli vakalarda bu, kanınızda anemiye veya demir eksikliğine yol açabilir.
  4. Koyu kırmızı tırnaklar, kalp hastalığınızın olduğunu gösterir. Kızarıklık, tırnaklarınızın ve tırnaklarınızın kenarlarına uzanırsa, bu lupus adı verilen bir otoimmün hastalık belirtisi olabilir.
  5. Mavimsi veya mor tırnaklar genellikle vücudunuzun yeterli oksijen almaması anlamına gelir. Diğer olası nedenler arasında kalp sorunları ve amfizem ve kronik bronşit gibi akciğer sorunları vardır.

Tırnaklarınızın diğer renkleri çeşitli sağlık problemlerinin bir işareti olabilir. Örneğin tırnaklarınız kahverengi olduğunda, bu bir tiroid hastalığı veya beslenme probleminiz olduğunu gösterebilir. Gri renkli tırnaklar genellikle antimalaryal haplar gibi bazı reçeteli ilaçların alınmasıyla oluşur.

TIRNAKLARINIZI DOKUSU


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

  1. Kuru ve buruşuk tırnaklar da A, C vitaminleri ve ayrıca Biotin olarak da bilinen B7 vitamini eksikliğini gösterebilir. Bu tırnak probleminin bir başka olası nedeni de oje çıkarıcısının aşırı kullanımıdır.
  2. Dikey çizgiler genellikle yüzünüzdeki kırışıklıklar gibi normal yaşlanma belirtileridir. Ancak, genç yaşta daha belirgin hale gelirlerse, bu B12 vitamini veya magnezyum eksikliğinden muzdarip olduğunuz anlamına gelebilir.
  3. Yatay çizgiler doğrudan bir travma sonucudur. Birden fazla çizgi varsa kızıl, zatürre gibi yüksek ateşli ciddi bir hastalığın işareti olabilir.
  4. Tırnak çukuru, sedef hastalığı, egzama ve dermatit gibi cilt problemlerini gösterebilir. Ayrıca eklemleri etkileyen bir hastalık olan inflamatuar artrit de dahil olmak üzere bağ dokusu bozukluklarının erken bir belirtisi olabilir.
TIRNAK BÜYÜMESİ


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

  1. Kaşık tırnaklar vücudunuz çok fazla demir ürettiği zaman ortaya çıkan bir bozukluk olan hemokromatozun bir belirtisi olabilir. Ayrıca demir eksikliği anemisi, kalp hastalığı ve zayıf kan dolaşımı ile ilişkilidir.
  2. Tırnakların parmak ucuna doğru genişlemesi- kıvrılması, genellikle akciğer hastalığından kaynaklanan kanınızdaki düşük oksijenin bir göstergesi olabilir. Çomak tırnak ayrıca karaciğer veya böbrek hastalığı, kalp problemleri, inflamatuar barsak hastalığı ve AIDS ile de ilişkili olabilir.

Yataklarından ayrılan çiviler genellikle hipertiroidizmi gösterir; bu, tiroid bezinizin vücudunuza çok fazla hormon saldığı bir durumdur. Gevşek tırnaklar aynı zamanda bir organ enfeksiyonu, sedef hastalığı, zayıf kan dolaşımı ile ilgili olabilir.

DİĞER TIRNAK ÖZELLİKLERİ


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

  1. Tırnaktaki koyu çizgiler tehlikeli bir cilt kanseri türü olan subungual melanomun bir belirtisi olabilir. Bu yüzden bu çizgiler tırnaklarınızda herhangi bir acıya yol açmasa bile, onları fark ettikten sonra hemen doktora görünmelisiniz.
  2. Çoğu kişi tırnaktaki beyaz çizgilerin kalsiyum eksikliğinden kaynaklandığını düşünür, bu aslında doğru değildir. Tırnaklarınızdaki beyaz renk değişimleri genellikle protein içermeyen dengesiz bir diyete işaret eder.
  3. Tırnak etrafındaki kırmızı, kabarık bir cilt, genellikle tırnak katının iltihaplanmasını gösterir. İltihaplanmaya büyük bir şişlik eşlik ediyorsa, bu paronişi olarak adlandırılan bir enfeksiyondan kaynaklanabilir. Kırmızımsı tırnak kıvrımının diğer olası nedenleri arasında bağ dokusu hastalıkları - özellikle de lupus hastalığı bulunmaktadır.
BONUS: EVDE TIRNAK BAKIMI NASIL YAPILIR?
Biraz jojoba yağı, E vitamini yağı, avokado yağı, üzüm çekirdeği yağı ve tatlı badem yağını alın bir oje şişesi içinde iyice karıştırın. Bu karışımı tüm tırnaklarınıza uygulayın ve tırnaklarınızın etrafındaki deriye masaj yapın. Bu tırnak ve tırnak etlerinizi düzgün bir şekilde nemlendirmenize yardımcı olacaktır, böylece tırnaklarınızın etrafındaki cilt daha sağlıklı ve daha yumuşak olur. Yukarıda sunulan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Dolayısıyla, tırnaklarınızdaki bu değişikliklerden herhangi birini fark ettiyseniz, öncelikle herhangi bir özel tedaviye ihtiyacınız olup olmadığını öğrenmek için doktorunuza danışmayı unutmayın.


alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
tırnak bakımı, tırnak sağlığı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pırasa Deyip Geçmeyin MasteR06 Sağlık Köşesi 0 12 Şubat 2014 17:08
Tırnak kesimi deyip geçmeyin Violent Sağlık Köşesi 0 14 Haziran 2013 20:35
Alerji deyip geçmeyin Zen Sağlık Köşesi 0 29 Nisan 2013 19:08
Ot Deyip Geçmeyin System Sağlık Köşesi 0 14 Eylül 2011 11:44
Göz Deyip Geçmeyin Candy Esrarengiz Olaylar 0 26 Mayıs 2010 16:28