IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Ocak 2019, 19:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bunları yaptırırken dikkat! Balık pedikürü ya da kulak temizleme mumu ne kadar sağlıklı?




Güzellik salonları çok çeşitli kozmetik prosedürleri sunuyor. İnce çizgilerden kurtulacağımıza, cildimizin parlayacağına ve göğüslerimizin ameliyat olmadan kaldırılacağına dair birçok uygulamadan bahsediyorlar. Ancak bu prosedürler gerçekten güvenli mi? İşte dikkat etmeniz gerekenler...





Bunları yaptırırken bu detaylara mutlaka dikkat edin.

Vücudunuz için yaptırdığınız işlemler ne kadar sağlıklı?

KALICI MAKYAJ



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Gözlere, kaşlara ve dudaklara yapılan kalıcı makyaj aslında bir dövmedir. Tıpkı normal dövmelerde olduğu gibi, bazı kişiler iltihaplanma gibi etkilerle karşılaşabilir. Kalıcı makyaj yaptıran bir hasta şöyle anlatıyor: “Microblading yaptırdığımda normal görünmesi 2 hafta sürdü. Şişlik azaldı ama rengi istediğim gibi olmadı”




DUDAK BÜYÜTME



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Dudak büyütmenin en önemli dezavantajlarından biri, sonucun sadece kısa sürmesidir. Dudakların dolgunluğu yaklaşık 5-6 ay sürer ve sonra dudaklar ilk hallerine döner. Bu nedenle kadınlar estetik bağımlısı haline gelip her 6 ayda bir bu acı veren enjeksiyonlardan geçiyor. Dudak büyütme operasyonu yaptıran bir kadın yaşadıklarını anlatıyor: ''Size yapmayın demiyorum sadece uyarmak istiyorum. Dolgun görünüm gerçekten harika olabilir, ilk dört gün ördek gibi göründüm. 2 hafta boyunca dudaklarımın içinde sert bir şey olduğunu hissetim. Sanırım bir daha böyle bir şey yaptırmayacağım.''




LIPOSUCTION



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Klasik liposuction, genel anestezi altında uygulanır ve iyileşmesi 2-3 haftad. Ek olarak, ameliyat edilen bölgede hiperpigmentasyon (cildin lekelenmesi) alabilirsiniz. Amerikalı bilim insanlarına göre, tüm hastaların% 18.7'si bundan muzdarip olabilir. Doktorlar da bu operasyon ve sonuçları hakkında oldukça şüpheciler. Liposuction,“ kilo kaybına ”neden olmaz. Kilonuz bir kalori ürünüdür. Yani kalori dengesini değiştirmezseniz, kilonuz sabit kalır ve liposuction tarafından hedeflenen alan daha küçük olur. Örneğin, birçok kadın alt göbek yağlarından kurtulmak için liposuction yaptırıyor, ancak bir yıl sonra daha büyük bir üst göbek yağı ile karşı karşıya kalıyor.




BALIK PEDİKÜRÜ



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Balık pedikürleri genellikle dişsiz Garra rufa balığı ile yapılır. Bu tür pedikürler her zaman ayakların iyice yıkanması ve dezenfeksiyonu ile başlamalıdır. Ancak bundan sonra ayaklarınızı balık içeren ılık su tankına sokabilirsiniz. Aksi takdirde, önceki müşterilerden bakteri veya mantar bulaştırılabilir. Bacaklarınızı traş ettikten sonra balık pedikürünün yapılması da önerilmez. Enfekte olabileceğiniz mikroskobik kesikler olabilir.





YÜZ AKUPUNKTURU



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu prosedür kadınlara mükemmel şekillendirme ve ince çizgilerin kaldırılması anlamına gelen bir “bebek yüzü” görünümü vaat ediyor. Bu sonucu elde etmek için, yüz derisine 100'den fazla özel ince iğne yerleştiriliyor. Bununla birlikte, bilim adamları bu kozmetik prosedürün etkinliğini hala doğrulayamamaktadır. Ayrıca, bu tıp alanının hala daha fazla araştırılması gerektirdiğini belirtiyorlar.




KULAK TEMİZLEME MUMU



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Kulak mumları huni şeklinde içi boş bir boru şeklindedir ve bir vorteks (vakum) yaratır. Alevlerin her türlü kiri kulaktan çıkarmaya yardımcı olan bir vakum oluşturduğuna inanılmaktadır. Amerikan Odyoloji Akademisi, bu uygulamanın faydalarını araştırmak için çalışma yaptıklarında kulak yanıklarına veya kulak kanalı tıkanıklığına neden olabileceği sonucu vardılar. Kulak mumculuğu bilinen en eski ve doğal birikmiş kulak kiri temizleme yöntemi olarak biliniyor.




DİŞ BEYAZLATMA



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Müşterilere, böyle bir beyazlatma işleminden sonra “Hollywood gülüşü” sözü verilir. Ancak, dişlerinizi daha savunmasız kılan diş minesinin incelmesi ile sonuçlanır. Ayrıca oral mukozaya zarar verebilir. Birçok hasta prosedürün gerçekten acı verici olduğundan ve etkisinin oldukça kısa olduğundan şikayet eder. “Ne yazık ki, ameliyattan sadece 2 hafta sonra dişlerim karardı. Evet, doktor bir yıl içinde dişlerimi tekrar beyazlatmam gerekeceği konusunda uyardı, ancak bir hafta içinde beklemiyordum. Bu arada, dişçilerin her yemekten sonra ısrar ettikleri özel bir diş macunu kullandım. ”




MEZOTERAPİ



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Güzellik salonu müşterilerine, enflamasyondan ve ince çizgilerden kurtulacaklarına dair söz verir ve ciltleri mezoterapi enjeksiyonlarının ardından parlak bir hal alır. Ancak, bilim adamları 2012'de 6 katılımcıyla aksini ispat eden araştırmalar yaptılar. 6 ay boyunca mezoterapi prosedürlerinden geçtiler. Ancak hiçbiri kırışıklıklarının kaybolduğunu gözlemlemedi. Ayrıca potansiyel alerjik reaksiyonları da aklınızda tutmalısınız.





BOTOKS GÖĞÜS KALDIRMA



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Botoks tedavisi yüz kırışıklıklarını gidermek için oldukça yaygın kullanılır. Son zamanlarda ise göğüslerinin daha çekici görünmesini sağlamak için botoks enjeksiyonu yaptıran kadınları duyuyoruz. Bu işlemin en önemli dezavantajları yüksek fiyatları ve sadece 6 ay süren geçici etkileridir. Bilim adamları spor salonuna gitmenin veya duruş dersleri almanın daha uzun süren sonuçlar sağlayacağına ve daha güvenli olacağına inanıyor.




alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dikkat edilmesi gereken güzellik prosedürleri, güzellik yöntemleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kulak temizleme çubuğunun yol açabileceği 5 tehlike! Sanem Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 17 Mayıs 2018 14:30
Sağlıklı Dudaklar İçin Bunları İhmal Etmeyin! Desmont Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 2 05 Kasım 2014 23:27
Gelin Saçı Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmeli Elysian Evlilik Hazırlıkları 1 25 Mayıs 2014 15:58
Yalancının Mumu Yatsıya Kadar Yanmadı Burce İslamiyet 0 20 Nisan 2012 23:34
Mutfak Dolabı Yaptırırken Dikkat Etmeniz Gerekenler Kalemzede Ev Dekorasyonu 0 28 Ağustos 2011 10:22