IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Feronia

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Ocak 2019, 13:15   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bitki banyoları nasıl hazırlanır?




Bitki banyoları nasıl hazırlanır?

Bitkilerin şifalı gücünden yararlanarak tüm stresinizi alacak, cildinizi güzelleştirecek banyolar hazırlamanız mümkün...
Kleopatra’nın dillere destan güzelliğini düzenli olarak yaptığı sütlü ve ballı banyolara borçlu olduğu söylenir... Çok eski çağlardan beri insanlar, banyo suyuna karıştırdıkları çeşitli şifalı malzemelerle rahatlamanın ve gençleşmenin birçok yolunu keşfetmişlerdir. Siz de bu şifalı banyolarla gençleşip güzelleşebilir, tüm vücudunuzu ve ruhunuzu suyun gücü ile dinlendirebilirsiniz.

Banyonuza katacağınız bitkilerin suya dağılmasını istemiyorsanız, tariflerdeki bitkileri bir tülbentin ya da kesenin içinde olacak şekilde suya ilave edebilirsiniz. Ya da bitkileri demlikte ya da tencerede 1 litre kaynamış suyun içerisine ekleyip 15 dakika demledikten sonra süzerek de banyo suyuna katabilirsiniz.

Rahatlatıcı bitkisel banyo tarifi
Banyo küvetinizi çok sıcak suyla doldurun, içerisine birer avuç papatya, melisa ve ısırgan otu ile 7-8 damla lavanta yağı (ya da bir avuç kurutulmuş lavanta çiçeği) ilave edin. Su biraz ılındıktan sonra küvete girerek en az 20 dakika boyunca dinlenin. Papatya güçlü bir antiseptiktir özellikle vücudunuzda çeşitli yaralar ya da cildinizde kuruluk mevcutsa, bu karışım size çok iyi gelecek. Isırgan da kan dolaşımını hızlandırıp cildinizi ve saçlarınızı besleyecek. Melisa otu ve lavanta, bilinen en iyi sakinleştirici bitkilerden. Bu banyodan sonra kendinizi sıcacık sarın ve tüm vücudunuzun gevşediğini hissederek güzel bir uyku çekin! Uyandığınızda yenilenmiş hissedeceksiniz.


Cildi ve saçları canlandıran bitkisel banyo tarifi
Çok sıcak suyun içine bir avuç aynısefa çiçeği, bir avuç papatya, bir avuç ısırgan, iki yemek kaşığı kurutulmuş nane (ya da birkaç dal taze nane), iki yemek kaşığı kurutulmuş kekik ve iki yemek kaşığı yeşil çay ilave edin ve su ılıklaşınca içine girerek en az 20 dakika boyunca dinlenin. Saçlarınızı da bu suyla ıslatıp bekletmeyi ihmal etmeyin. Bu bitki karışımı cildi nemlendirmeye ve canlandırmaya yardımcı olacak, ciltteki kuruluk, döküntü, kaşıntı ya da yaralara çok iyi gelecek. Aynı şekilde saçlarınız da şifalı bitkilerin etkisiyle güçlenip canlanacak. En iyi sonucu almak için bu bitki banyosunu haftada bir ya da iki kez olacak şekilde düzenli olarak uygulamayı deneyin.


Şişkinliği ve ödemi azaltan bitkisel banyo tarifi
İki avuç kiraz sapı, bir avuç mısır püskülü, bir avuç ısırgan yaprağı ve iki yemek kaşığı himalaya tuzunu küvetteki çok sıcak suyun içerisine ilave edin ve su ılıklaştıktan sonra içine girerek en az 20 dakika boyunca dinlenin. Özellikle ellerde, ayaklarda ve yüzde meydana gelen rahatsız edici şişlikleri gidermek için, vücuttaki ödemi azaltmak için çok etkili bir banyodur. Haftada iki kez tekrarlayarak etkisini artırabilirsiniz. Bu banyodan sonra bolca su içmeyi ihmal etmeyin.

Süt ve bal banyosu tarifi
Kleopatra’nın favorisi, süt ve bal banyosu! Ancak zannedildiği gibi tüm küveti pahalı malzemelerle doldurmanıza gerek yok. 3 su bardağı süt ve yarım su bardağı bal ilave edeceğiniz banyo suyunda dinlenmek de sizi rahatlatacak, cildinizi canlandıracak ve tüm yorgunluğunuzu alacak.

Haberturk

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
banyo, bitki, bitki banyoları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hatasız CV nasıl hazırlanır? Sanem Kişisel Gelişim 0 15 Şubat 2018 13:07
Nar şerbeti Nasıl Hazırlanır? Lcia İçkiler İçecekler 0 20 Ocak 2015 17:26
Potpuriler Nasıl Hazırlanır? ELa__ Hobiler 0 19 Mayıs 2012 15:07
BÖP Nasıl Hazırlanır? Ecrin Öğretmen Sorunları Ve Etkileşimi 0 10 Ocak 2012 23:13
Sofra Düzeni Nasıl Olmalı ? Sofra Örnekleri-Romantik Masa Nasıl Hazırlanır… Ay Yemek Tarifleri 0 18 Eylül 2010 21:47