IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ağustos 2019, 14:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cilt Bakımının Olmazsa Olmazı Aromaterapi Yağları




Daha önce hiç cilt bakımınız için aromaterapi tedavisi uygulamayı denediniz mi?Aromaterapi, çeşitli cilt hastalıklarının iyileştirilmesinde kullanılan en etkili yöntemlerden birisi olarak kabul edilir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Daha önce hiç cilt bakımınız için aromaterapi tedavisi uygulamayı denediniz mi?Aromaterapi, çeşitli cilt hastalıklarının iyileştirilmesinde kullanılan en etkili yöntemlerden birisi olarak kabul edilir.

Günümüzde çeşitli uçucu yağlar cilt lekelerinin, sivilcelerin tedavisi için ve aynı zamanda sağlıklı bir cilt tonu elde etmek için yardımcı olarak kullanılmaktadır.Bugünlerde aromaterapi banyo ve kompresleri cilt bakımı konusunda en yaygın uygulanan yöntemler arasındadır.

Ne zaman aromaterapi yöntemi ile uygulanabilecek bir cilt bakımı üzerine düşünülse, ilk akla gelen yüze uygulanan aromaterapidir. Bu durum cilt bakım tedavilerinin çoğunluğunun, vücudunuzun bu özel alanı üzerine odaklanmış olmasından kaynaklanıyor olabilir.

Sivilce Tedavisi
Sivilce Tedavisi İçin Uçucu Aromaterapi Yağları!
Uçucu yağlar kullanarak uygulanan bu yöntem, sivilce sorunlarının tedavisinde en sık başvurulan ve en etkili yöntemlerden biridir. Bu aromaterapi uygulaması esnasında sivilcenin tedavisi için bir çok farklı doğal yağ kullanılabilir, fakat akne tedavisi için en uygun yağlardan birisinin çay ağacı yağı olduğu düşünülmektedir. Bu yağ cildinizin çeşitli bölgelerinde sivilce salgınını önleyerek mikrop kırıcı ve mantar engelleyici özellik taşır.

Sivilce tedavisi için uygulanan aromaterapi seanslarında kullanılan diğer uçucu yağlar, yasemin, sandal ağacı, mir ve ylang ylang yağlarını içermektedir.

Cildinizde aşırı bakteri üremesini önlemek konusunda etkili özelliği bulunan bir diğer uçucu yağ da Fersenol’dür.

Yağlı Cilt
Yağlı Ciltlerin Bakımı İçin Aromaterapi!
Eğer aşırı aktif yağ bezleriniz varsa, bu durum yağlı bir cilde sahip olmanıza sebep olabilir. Bu tip cilt yapısına sahip olan insanların cilt üzerinde yer alan gözeneklerin tıkanmasını önlemek için biriken aşırı yağ oluşumundan kurtulmaları gerekir.

Cildinizde sivilce oluşmasının kökeninde yer alan temel sebeplerden birisi tıkanmış cilt gözenekleridir. Cildinizde oluşan aşırı yağlı içeriği çözmek için, uçucu yağlar yardımıyla hazırlayacağınız şu basit yüz maskesini deneyin.

Birer çorba kaşığı mısır unu ve badem unu alın. Bu iki unu güzelce karıştırmanızın ardından karışıma şu temel yağları ekleyin: 10 damla lavanta yağı, 5 damla bergamot 3 damla adaçayı ve 3 damla biber yağı.

Ayrıca bu uçucu yağların yanı sıra, karışımı ıslak hamur kıvamına getirmek için yeterli miktarda gül suyu eklemeyi deneyin. İsterseniz karışımı nemlendirmek için gül suyu kullanmak yerine, portakal çiçeği suyu eklemeyi de tercih edebilirsiniz.

Ardından hazırladığınız bu hamuru kullanarak nazik ve dairesel hareketlerle cildinize masaj yapın. Karışımın gözaltlarınızda bulunan bölgeye temas etmediğinden ve bu hamurun on beş dakika yüzünüzde kaldığından emin olun. Ardından ılık suyla yüzünüzü yıkayın. Son olarak cildiniz üzerinde açılan gözenekleri kapatmak için, bir süre yüzünüze soğuk su vurarak tedaviyi tamamlayın.

Dikkat etmeniz gereken bir husus olarak, uçucu aromaterapi yağlarından bazılarına alerjiniz olabileceğini unutmayın. Cildinize alerjisi olabilecek yağların kullanımından uzak durmaya ve oluşabilecek çeşitli yan etkilerden cildinizi korumaya çalışın.
Alıntı

__________________
Ruhum hep hayLaz kaLacak,
Üzgünüm hayat ßen " ßüyümeyeceğim.. "
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bakim onerileri, cilt bakim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Uçucu Aromaterapi Yağları YaRen Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 25 Haziran 2019 10:39
A'dan Z'ye bilgisayarın olmazsa olmazı fare Deep Bilgisayar Donanımı 0 24 Ekim 2014 01:16
Osmanlı Mutfağının Olmazsa Olmazı Zen Tarih 0 16 Mayıs 2014 20:47
Kışın Olmazsa Olmazı > Ev Patikleri Violent Ah Kadınlar 0 19 Kasım 2013 16:32
Hamilelere özel aromaterapi yağları Dilara Aile Evlilik ve Çocuklar 0 04 Ekim 2010 04:36