IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Ağustos 2019, 11:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cilt Kuruluğunu Azaltacak Öneriler





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Kuru bir cildiniz varsa günlük olarak vücudunuza bolca nemlendirici sürmeniz gerekir. Banyo yaptıktan veya ellerinizi yıkadıktan hemen sonra cildiniz halen nemliyken bunu yapmanız bilhassa önemlidir. Ama ilk gördüğünüz şişeye el atarak da fazla aceleci olmayın. Tüm nemlendiriciler aynı değildir. İşte size kuru ve kaşıntılı bir cilde en iyi gelen nemlendiriciyi nasıl seçmeniz gerektiğine dair önerilerimiz:
Yoğun, cilde nüfuz eden ve yapışkan bir nemlendirici seçin. Cilt sağlığı uzmanları, vazelin gibi merhemlerin (yumuşatıcı) en iyi seçenek olduğunu söylüyorlar. Cilt gözeneklerinin kapanmasına ve böylelikle su kaybının önlenmesine yardımcı olurlar. Ama verdiği yağlı his, bazıları için vazgeçme nedeni olabilir. Kremler, sonraki en iyi seçenektir. Losyonlar, son çareniz olmalıdır. Losyonlar temelde su bazlıdır ve cilde uygulandıklarında su çabucak buharlaşır. Nemin cildinizde tutulmasında daha az işe yararlar.
Nemlendiriciler, boya, güzel koku ve başka olası tahriş edici maddeler içermemelidir. Etiketinde hipoalerjenik (alerji oluşturma riski düşük) olduğu belirtilen ürünü alın. Bu, nemlendiricinin sizi daha da kaşındıracak şekilde alerjik bir reaksiyona neden olma ihtimalinin daha az olduğu anlamına gelir.
Evde bir cilt kremi veya merhemi mevcut değilse, hızlı bir tarif için mutfağa gidin. Sıvı ve katı yağları ısıtıp kullanmak da ticari nemlendiriciler kadar işe yarayabilir, ayrıca pahalıya mal olmazlar.
Sık aralıklarla el yıkamak da çoğu zaman cilt kuruluğuna neden olur. Lavabonun yanına bir şişe el nemlendiricisi (krem veya merhem) bırakın, böylelikle ellerinizi her yıkadığınızda kullanabilirsiniz. İşte kuru ve kaşınan cildinizi tırmalattırabilecek bir şey: Çok fazla su, kuru cildi daha da kötüleştirir.
Duş almak veya banyo yapmak, çoğu zaman cildinizden doğal yağları alır götürür, bu da cildinizin daha da kuru olmasına yol açar. Sıcak su da cildin nemini alır. Eğer kuru bir cildiniz varsa aşağıdaki önerileri deneyiniz:

Duş alırken veya banyo yaparken sadece ılık su veya hafif soğuk su kullanın.
Duş zamanını 10 ile 15 dakika ile sınırlayın.
Günde bir kereden fazla banyo yapmayın.
Küvetteki suya bebek yağı, İngiliz tuzu (magnezyum sülfat) veya yulaf ezmesi eklemek kaşınmayı azaltacaktır. Çok fazla yağ kullandıysanız küvetten çıkarken kaymamak için oldukça dikkatli olun. (Banyo yapmayı bitirdiğinizde halen nemlendirici kullanmanız gerektiğini unutmayın.)
Bir havlu ile hafif dokunuşlarla kurulanın; sert ovmalardan kaçının.Elbette deodorantlı banyo sabunları sizde müthiş kokular bırakacaktır, ama aslında içerikleri cildinizdeki nemi alır götürür, bu da kaşınma dürtünüzü tetikleyebilir. Bu tip sabunların kullanımını vücudun koltuk altları, ayaklar ve kasık bölgesi ile sınırlamak daha iyi olur.
Bunların yerine hafif bir temizleyici madde seçin. Esanslı olmayan banyo sabunları veya etiketlerinde “hassas ciltler için” diye yazanlar, cilt kuruluğuna eğiliminiz varsa banyo için en iyi seçeneklerdir. Hoş kokulu sabunlar ve duş jelleri de cilt kuruluğuna ve kaşınmaya yol açabilir. Bazı insanlar, bu sabunlarda, deterjanlarda ve birçok başka üründe bulunan belli parfümlerle veya boyalarla temas ettikleri zaman cilt kuruluğu ve kaşıntı sorunu yaşarlar. Bu tip tahriş edici maddelerden kaçınmak, çoğu zaman cilt rahatsızlıklarını önlemeye yardımcı olur.
Aynı kural, çamaşır deterjanları için de geçerlidir. Parfümlü veya esanslı deterjanlardan ve çamaşır yumuşatıcılarından kaçının. Deterjan paketlerinde veya etiketlerinde çoğu zaman parfüm veya boya içermediklerini belirtmek için “parfümsüz” diye yazılır.
Temizleme tonikleri, kolonyalar, vücut buğuları, tıraş kremleri veya alkol içeren benzeri ürünler kullanmayın. Alkol, cildi kurutur.
Bol su ve sıvı tüketin. Bunu yapmak, cildinizin içerden dışarı doğru nemlenmesine yardımcı olur.
Cildinizi kaşındırabilecek yün gibi kaba saba, kaşındırıcı ve sert kumaşlardan kaçının. %100 pamuk veya ipek gibi daha yumuşak kumaşlar seçin. Kıyafetlerinizi ve yatak takımlarınızı seçerken bunu aklınızda tutun.
Kuru hava ve az nemli iklimler, cildinizden suyu çeker. Evde özellikle kalorifer yanarken nemlendirme aracı çalıştırmak havaya nem sağlar. Nem seviyesinin %45 ile %55 civarında olmasını hedefleyin.
Cilt kuruluğu vücudunuzda küçük kaşıntılı bölgeler yaratmışsa, reçetesiz satılan, kaşıntıyı önleyen ve %1 hidrokortizon içeren bir krem veya merhem sizi rahatlatabilir. Hidrokortizon, kaşınmayı, kızarıklığı ve şişliği azaltmaya yardımcı olan steroid bazlı bir ilaç türüdür.
Aşırı kaşıntınız varsa bir doktora görünün. Reçeteye daha güçlü bir hidrokortizon veya başka bir steroid yazdırmanız gerekebilir. Doktorunuz cilde lokal uygulanan kortizonlar gibi ürünleri kullanmanızı önerebilir. Kuru ve kaşıntılı cildiniz iki hafta içinde iyileşmezse bir doktora görünün. Bazı durumlarda cilt kuruluğu ve kaşıntı, özel tedavi gerektirebilen egzama ve sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıkları veya alerjik bir reaksiyon yüzünden oluşabilir. Aşırı kaşıntı bazen karaciğer hastalığı ve kanser gibi daha ciddi bir sorunun da işareti olabilir.
Kaşınmak cildinizin enfeksiyon kapmasına neden olabilir. Kızarıklık, aşırı hassasiyet, şişlik ve iltihap enfeksiyonun işaretleridir. Bu belirtilerden herhangi birine sahipseniz doktorunuzu arayın. Antibiyotiklere ihtiyacınız olabilir.
Alıntı

__________________
Ruhum hep hayLaz kaLacak,
Üzgünüm hayat ßen " ßüyümeyeceğim.. "
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bakim onerileri, cilt bakim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pürüzsüz bir cilt için öneriler AftieL Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 25 Mayıs 2014 13:45
Cilt lekelerine son vermek için öneriler Amelia Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 21 Mart 2014 19:11
Kusursuz cilt için öneriler taLia Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 08 Eylül 2013 18:39
Kusursuz Bir Cilt İçin Doğal Öneriler taLia Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 08 Eylül 2013 17:56
Cilt Kuruluğu İçin Pratik Öneriler! Kralice Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 27 Eylül 2008 13:36