IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Eylül 2019, 13:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Doğru Cilt Toniğini Kullanma Ve Bunun Faydaları




Sağlıklı ve güzel görünen bir cilt içeride de dışarıda da sağlıklı olduğunuzu gösterir. Cildinizin ne kadar sağlıklı olduğu içinizin ne kadar sağlıklı olduğunun doğrudan bir yansımasıdır.

Bununla birlikte bu cildinize bakmak için ekstra çaba harcamamanız gerektiği anlamına gelmez. Cilt bakımı konusunda takip etmeniz gereken birkaç basit adım vardır. Bunlar yıkama, tonik uygulama ve nemlendirmedir.

Bununla birlikte birçok kişi cilt toniklerinin önemini göz ardı eder. Sadece cildinizi yıkamak ekstra yağın, kirin ve bakterilerin temizlenmesine yardımcı olmaz. Bu nedenle tonikler cilt bakımınız için gereklidir.

Cilt tonikleri losyon ve kan durdurucu olarak bilinen sıvı formunda satılır. İşte size cildiniz için doğru cilt toniğini seçmede takip etmeniz gereken dört temel kural:

Alkol bazlı toniklerden uzak durun; çünkü bu tonikler cildinizi kurutur.
Ph dengesi 5-6 olan bir tonik tercih edin.
Eğer kuru veya hassas bir cildiniz varsa tazeleyici veya cildinizi canlandırıcı tipte bir cilt toniğini tercih edin. Örneğin, gül suyunu kullanabilirsiniz.
Cildinizde kızarıklık veya sivilcelerin ortaya çıkmasını engelleyecek ve cildiniz için daha hafif hipoalerjenik bir cilt toniğini kullanın.
Eğer ilk defa tonik satın alacaksanız, sizin için doğru toniği bulana kadar cildinizin farklı toniklere nasıl tepki gösterdiğini test etmek için ufak şişelerdeki tonikleri tercih edin.

İşte cilt toniği kullanımının faydalarına ilişkin bilmeniz gereken bazı bilgiler:

Cilt tonikleri, cilt temizleyicisi veya sabunun geride bıraktığı artıkları temizler. Dahası birçok sabun ve cilt temizleyicisi cildinizde bazı artıklar bırakır. Bu nedenle cilt toniği kullanmak cildinizi bu kalıntılardan temizlemenize yardımcı olur. Tonik kullanımı aynı zamanda makyaj kalıntılarını da temizler çünkü sadece sabun kullanmak yeterli değildir. Eğer bu kalıntıları temizlemezseniz, bu kalıntılar birikerek cildinize görünen sivilcelere, siyah noktalara ve diğer diğer bakteriyel enfeksiyonlara neden olur.
Cilt toniğinin kullanımı cildinizdeki gözenekleri en aza indirerek cildinizin genel görünüşünü iyileştirecektir. Boyutu küçülen gözenekler cildinizin daha parlak, taze ve görkemli görünmesini sağlar.
Cildinizi temizlemek cildinizin pH dengesini değiştirir ve pH dengesinin nötr seviyede tutulması sağlıklı ve güzel görünen bir cilt için oldukça önemlidir. Bu nedenle pH dengeli cilt tonikleri önerilir. Aksi takdirde cildinizi tahriş olabilir veya kuruyabilir.
Cildinizin ihtiyacı olan doğru cilt toniğini bulduğunuzda, sağlıklı ve temiz bir cilt için ihtiyacınız olan diğer iki adımın yanı sıra her gün cildinize tonik uygulayın.

Piyasada bütçenize uygun olabilecek birçok marka ve türde cilt toniği bulunur. Bu nedenle endişelenmenize gerek yoktur. Eğer cilt tipinizi tam olarak bilmiyorsanız, sizin için doğru ürünü seçmek için bir dermatologa danışabilirsiniz.

Alıntı

__________________
Ruhum hep hayLaz kaLacak,
Üzgünüm hayat ßen " ßüyümeyeceğim.. "
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bakim, bakim onerileri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cilt Bakımında Doğru Bilinen 8 Yanlış! Desmont Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 05 Kasım 2014 23:18
Vitamini Doğru Kullanma Rehberi Sır Sağlık Köşesi 0 07 Ocak 2011 16:52
Cilt Bakımında Doğru ve Yanlışlar yoSun Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 05 Kasım 2010 14:10
Cilt Bakımda Doğru Ve Yanlışlar .. Sır Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 10 Mayıs 2010 15:46
İlaçları Doğru Kullanma Rehberi! Dilara Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 28 Eylül 2009 17:08