IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Eylül 2019, 13:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Egzersiz Sonrası Cilt Bakımı Tavsiyeleri




İyi bir cilt bakımı ve düzenli egzersiz, günlük rutininizin çok önemli bir parçasıdır.

Birçok cilt bakımı uzmanı, akne gibi cilt problemlerinin çoğunun cilt gözeneklerinde fazla yağ birikmesiyle başladığına inanır.

Ağır bir egzersiz, terlemeden dolayı tüm ciltte fazla yağ birikimine sebep olacaktır. Bu yüzden, ışıltılı bir cilt için her egzersiz sonrası iyi bir cilt bakımı yapmak çok önemlidir.

Egzersizinizi tamamladıktan sonra iyi bir cilt bakımı yapmak, cildin ışıltılı ve daha sağlıklı olmasını sağlamak için faydalıdır. Egzersiz sonrası etkili bir cilt bakımı için kolay ve faydalı birkaç husus şunlardır:

Yüzünüzü yıkayın: Egzersizinizi bitirdikten hemen sonra yüzünüzü yıkamalısınız. Ancak, hiçbir zaman yüzünüzü sertçe ovmayın, bunun yerine yüzünüze sadece su çarpın. Temiz bir havluyla cildinizi çok nazikçe kurulayın ya da hafif dokunuşlarla silin.
Yüz temizleyicisi kullanın: Cilt gözeneklerinde biriken toz ve kirden kurtulmak için bir yüz temizleyicisi de kullanabilirsiniz. Ancak bunu bile çok nazikçe uygulamalısınız, cildinize sert davranmayın. Etkili sonuçlar almak için iyi bir temizleyici seçin. Köpüren bir temizleyici, cildinizde yumuşak ve tazelenmiş bir his yaratmak için her zaman faydalıdır.
Cildinizi nemlendirin: Ağır bir egzersizden sonra, cildinizin daha iyi nemlendirilmesi gerekir. Yağlı cilde uygun bir nemlendirici seçin. Bu, egzersiz yaptıktan sonra fazla terlemeyle mücadele etmeye yardımcı olacaktır.
Bebek pudrası kullanın: Duş yapmak, egzersiz nedeniyle oluşan teri ortadan kaldırsa da, bebek pudrası uygulamak, yağın emilmesi için çok önemli bir adımdır. Bu, egzersiz sonrası oluşan teri iyice emer ve cilt gözeneklerinde yağ birikmesini önler.
Daha fazla su için: Egzersiz yapmak, yüzün ısısını artırır ve bazı cilt problemlerine yol açar. Su içmek, yüzde oluşan sıcaklığı azaltmanın en iyi yollarından biridir.
Kuru şampuan: Kuru şampuan, egzersiz sonrasında kullanmak için mükemmeldir. Bu, oldukça yeni bir ürün olup, saça hacim katmanın yanısıra saçı temizler ve yağı emer.
Ağrıyan kaslara masaj yapın: Bazen, düzenli olarak yaptığınız egzersiz bile kaslarda ağrıya sebep olabilir. Bu yüzden, bitkisel yağlar kullanarak masaj yapmak, ağrıyan kasların yanısıra cildiniz için de faydalı olacaktır.

Alıntı

__________________
Ruhum hep hayLaz kaLacak,
Üzgünüm hayat ßen " ßüyümeyeceğim.. "
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bakim, bakim onerileri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Evde cilt bakımı sırları ve cilt lekeleri için 2 özel maske tarifi Sanem Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 03 Temmuz 2018 15:20
Kış aylarında saç bakımı tavsiyeleri AngeL Saç Modelleri ve Bakımı 0 30 Ekim 2013 13:02
Kış için cilt bakımı tavsiyeleri AngeLus Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 03 Ekim 2012 10:40
Doğum Sonrası Cilt Bakımı yoSun Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 23 Mayıs 2012 12:49
Kedi Bakımı, Hastalıkları ve Tedavilerinde Veteriner Tavsiyeleri N999 Evcil Hayvanlar 0 08 Şubat 2011 23:58