IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Şubat 2020, 13:47   #1
Çevrimdışı
Bal
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Doğal ışıltılı bir cilt için 7 püf nokta






Her kadının hayali sağlıkla ışıldayan bir cilt görünümüdür. Böyle bir cilde kavuşmak için dikkat etmeniz gereken önemli noktalar vardır. Hem cilt bakımında hem de uygulayacağınız makyajda bu noktalara önem verirseniz doğal ışıltılarda ve sağlıklı bir cilde ulaşmanız mümkün.
Cildinize iyi baktığınızda size geri dönüşleri mutlaka iyi olacaktır. Cilt bakımında önem vermeniz gerekenlerin yanı sıra beslenmenize de dikkat etmeniz önemlidir. Cldinizin sağlıkla ışıldaması için cilt bakım rutininiz ve makyajınızda olması gerekenleri derledik.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İlk adımda cilt temizliği geliyor. Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa cildin temizlenmesi büyük önem taşıyor. Gün içerisinde hava şartları, ışınlar, kirlilik, makyaj gibi olumsuz etkilerden akşamları cildin arındırılması gerekiyor. Sabah ise gece boyunca yenilenen ve ölü derilerin ciltten atılmasını sağlamak için yine temizlenmesi önemlidir.

Cildinizi temizlerken sabun kullanmak cildinizin PH'ının bozulmasına neden olabilir, kuruyabilir. Cilt yapınıza uygun bir temizleyici edinmelisiniz. Özellikle kimyasal içerikler barındırmayan temizleyicileri tercih etmelisiniz. Cildinizi derinlemesine temizledikten sonra açılan gözeneklerinizi sıkılaştırmak için yine alkol içermeyen bir tonik kullanmalısınız.

Cildinizi temizledikten sonra mutlaka nemlendirici sürmelisiniz. Nemlendiriciden önce serum kullanmayı cilt bakım rutininize eklemeye başlarsanız cildinizin daha sağlıklı ve ışıltılı olduğu görürsünüz. Özellikle C vitamini ve kolajen içerikli olan serumları tercih edebilirsiniz. Gece yatmadan önce uyguladığınızda daha iyi sonuç alırsınız.

Makyajdan önce nemlendiricinizden sonra mutlaka güneş koruyucu kullanmayı alışkanlık haline getirmelisiniz. Yaz kış fark etmeksizin güneş koruyucu kullanıyor olmanız son derece önemlidir. Kış güneşi de cildinize ulaşarak zarar verebilir, lekelenme yaparak matlaştırabilir. Dolayısıyla Güneş koruyucusuz dışarı çıkmamalısınız.

Cildinizin ışıldaması için haftada 2 kez peeling yapmalısınız. Peeling uygulaması ölü derinin atılmasını sağlayarak alttan sağlıklı derinin çıkmasını kolaylaştırdığı için son derece önem taşımaktadır. Peeling işleminden sonra nemlendiricinizi sürdüğünüz de cildinizin ne kadar sağlıklı ve ışıldıyor olduğunu kendiniz de fark edeceksiniz.

Maske kullanımına da dikkat etmelisiniz. Cilt tipinize uygun maske çeşitleri vardır. Yağlı kısımlara kil maskesi uygularken diğer kısımlara nemlendirici, aydınlık veren maskelerden tercih edebilirsiniz. Böylece cildinizin neme doymasını ve ışıldamasını sağlarsınız. Sabaha kadar ciltte duran ya da belli bir süre uygulanan maske çeşitleri vardır. Haftalık olarak ihtiyaca göre uygulayabilirsiniz.

Gelelim makyaja, ışıltılı bir görünüm için makyaj ürünlerinizi matlaştırıcılı değil ışıltılı tercih etmelisiniz. Cilt bakım rutininizden sonra cildiniz makyaja daha güzel hazırlanacaktır. Aydınlık bitişli bir fondöten, ışıltılı göz farı, allık ve rujla makyajınızı tamamlayabilirsiniz. Highlighterdan yardım alabilir ve sabitleyici spreyi ıslak bitişli tercih edebilirsiniz.


-Alıntı.

__________________


Artık benlesin bal.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cilt bakım malzemeleri, cilt bakımı, cilt sağlığı, güzellik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Doğal Cilt Bakımı YaRen Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 01 Eylül 2019 13:25
Evde cilt bakımı sırları ve cilt lekeleri için 2 özel maske tarifi Sanem Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 03 Temmuz 2018 15:20
Cilt lekeleri için doğal çözümler Sanem Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 14 Mayıs 2018 23:40