IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 1 Post By yeSa
  • 1 Post By AlgoS

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Eylül 2020, 16:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Göz Çevresi Temizliği Nasıl Yapılır?




Göz Çevresi Temizliği Nasıl Yapılır?
Göz çevresi temizliği önemsenmesi gereken bir bakım adımıdır. Gün boyu cilt gözenekleri tıkayan toz, kir ve kozmetik ürünler cilde zarar verir. Bu nedenle; mutlaka göz çevresi temizliği yapılmalıdır. Cilt temizliği yapılırken göz çevresi için de aynı cilt temizleyici ürünler kullanılır. Ancak; her ürün göz çevresi için uygun değildir. Göz çevresinin temizlenmesi için farklı ürünlerin kullanılması gerekir.

Uzmanlar göz çevresi temizliğinde temizleme sıvısı öneriyorlar. Temizleme sıvısı akışkan bir yapıda olduğu için gözün çevresini silerken cilde zarar vermez. Bu temizleme sıvısı bir parça pamuk üzerine dökülür. Pamuk göz çevresinde gezdirilir. Bu işlem çok yavaş ve nazik hareketlerle yapılır



Göz Çevresi Nemlendirme
Göz çevresi temizliğinin ardından ikinci önemli adım bu bölgenin nemlendirilmesidir. Çeşitli faktörlere bağlı olarak kuruyan göz çevresi kırışık oluşumu için uygun bir ortam haline gelir. Bunların önlenebilmesi için bu bölgenin düzenli olarak nemlendirilmesi gerekir.

Bu bölgenin nemlendirilmesi için özel ürünler mevcut. Bu özel ürünler, cilde yoğun nem kazandırarak kuruluğu önlemektedir. Bunun yanı sıra; bu bölgelerin olduğundan daha canlı ve ışıltılı görünmesini sağlar. Bu noktada önemle belirtmek gerekir ki; seçilecek nemlendiricinin güvenilir markaların ürünü olmasına dikkat edilmesinde fayda vardır.



Göz Çevresi Bakımında Doğal Öneriler
Birçok insan, kozmetik ürünleri kullanmayı reddetmektedir. Kozmetikten uzak duranlar doğal ürünlerden faydalanarak göz çevresi bakımını yapabilirler. Yüzde yüz doğal olan ürünlerle hiçbir yan etki yaşamadan sağlıklı cilt yapısına kavuşabilirler.


Göz Çevresi için Hangi Doğal Ürünler Kullanılabilir?
Göz çevresi için birçok doğal maske önerilmektedir. Göz çevresi nemlendirilmek isteniyorsa bitkisel yağlar tercih edilmelidir. Bilindiği gibi bitkisel yağlar, doğal nemlendiricilerdir. Göz çevresi için;

Hindistan cevizi yağı
Argan yağı
Havuç tohumu özü yağı
Shea yağı
Kabak çekirdeği yağı

Göz çevresi için yumurta akı maskesi önerilmektedir. Bir yumurtanın akı alınır. Köpürünceye kadar karıştırılır. Bu karışım, göz çevresine sürülür. Aynı zamanda bu karışım tüm cilde de uygulanabilir. Yumurta akı, cilde sıkılık verir.

Göz çevresi için ikinci doğal ürün ise papatya çayıdır. Papatya çayı, gözlerde ve göz çevresindeki yorgunluğu alarak bu bölgeye canlılık ve ışıltı verir. Bir kabın içinde kaynayan suya bir miktar papatya eklenerek demlenir. Bir parça pamuk karışıma batırılarak gözlerin üzerine konur. On dakika kadar bekledikten sonra göz ve çevresi temizlenir.


Göz çevresi bakımı için limon da etkili bir çözümdür. Yine bir parça pamuğun üzerine birkaç damla limon sıkılır ve göz çevresine sürülür.

Doğal ürünlerle bakım yapılırken göz çevresine nazik davranılmalıdır. Göz çevresini üzmeden ve incitmeden hafif hareketlerle bakım yapılması önemli. Bakım işlemleri sırasında göz çevresi zarar görmemelidir.



Göz Çevresi Bakımında Nelere Dikkat Edilmelidir?
Doğal ya da kozmetik ürünler yardımıyla göz çevresi bakımı yapılması son derece önemli. Üstelik göz çevresi bakımının düzenli olarak yapılması gerekir. Ancak sadece ürünlerle bakım yapılması göz çevresi ve cilt için yeterli değil. Yapılan bakımların doğru adımlarla desteklenmesi gerekir. Eğer, gereken destek verilmezse yapılan bakımlar önemini yitirir. Bakım yapmanın yanı sıra; dikkat edilmesi gereken hususlar göz ardı edilmemelidir.


Uyku Düzeni
Göz çevresi bakımı ve sağlığı denildiğinde ilk sırada uyku düzeni yer alır. Zira, gözleri ve göz çevresini etkileyen ilk faktör; uykudur. Uyku düzeninin bozulması yani çok uyumak ya da yeteri kadar uyumamak göz çevresinin daha hızlı kırışmasına neden olur.

Göz altında belirgin morluklar meydana gelir. Göz çevresindeki bu olumsuz belirtiler kişini olduğunda daha yaşlı ve yorgun görünmesine sebep olur. Bu nedenle uyku düzeninin oluşturulması gerekir. Kişi, her gün aynı saatte yatıp aynı saatte kalkmalıdır. Aynı zamanda kaliteli uyku uyumalıdır. Bu şekilde göz çevresinin sağlığı korunmuş olur.



Sağlıklı ve Doğru Beslenmek
Göz çevresine sadece dışarıdan bakmak göz çevresinden meydana gelen sorunları çözmez. Cildi bakımla iyileştirmek ve olabilecek sorunların önüne geçmek elbette önemli. Ancak; sağlıklı bir cilt için sağlıklı beslenmek gerekir.

Sağlıklı bir beslenme cilt sağlığını ve güzelliğini destekler. Bunun için öncelikle doğal beslenmek gereklidir. Bununla beraber; hazır gıdalardan uzak durulması da oldukça önemli. Mevsiminde ve taze meyve sebze tüketmek, asitli içecekler yerine taze sıkılmış meyve suları içilmelidir.

Cildin ihtiyacı olan vitamin ve minerallerin alımı cildin sağlığını ve güzelliğini destekler. Tüm bunlar göz önüne alınarak sağlıklı bir beslenme planı oluşturulur ve buna uyulursa göz çevresi sağlığı da korunmuş olur.


Su Tüketimi
Su tüketimi, sağlık için vazgeçilmezdir. Her birey, gün içinde yeterli miktarda su tüketmelidir. Cildin gerginliğini koruması, göz altı kırışık oluşumlarının engellenmesi, göz çevresi morluklarının giderilmesi için su içilmelidir. Aynı zamanda, su tüketimi cildin doğal nem dengesinin korunmasında da son derece önemli.



Cildi Güneşten Korumak
Göz çevresi için tehdit oluşturan unsurlardan bir tanesi de güneş ışınlarıdır.Güneş ışınları cilt tahribatlarına neden olmaktadır. Bunun yanı sıra; güneşe direkt bakmak gözlerin sürekli kısılması anlamına gelir. Bu da göz çevresini yorar ve kırışıkların artmasına neden olur. Güneş gözlüğü ve güneş koruyucu kremler kullanmak bu olumsuzluğu önler.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 18 Ekim 2020, 21:58   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Göz Çevresi Temizliği Nasıl Yapılır?




Maske sayesinde ben bu sene fazla yanmadim beyaz tenli olunca domates olan bir cildim var ne sürersem süreyim bu kadar bakim yapamam kendime sıkılır birakirim ben ya :d

__________________
Hayatınızın kalitesini hayatınızdaki insanların kalitesi belirler...
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 18 Ekim 2020, 22:53   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Göz Çevresi Temizliği Nasıl Yapılır?




Saf gülsuyu benim cildime çok iyi geldi ruhende rahatlık hissi veriyo...

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
göz bakımı nasıl olur güzellik cilt bakımı göz çevresi doğal ürünler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Beyaz ayakkabı temizliği nasıl yapılır ? yeSa Genel Paylaşım 0 25 Temmuz 2020 19:48
ツ Diş Teli Temizliği Nasıl Yapılır? Lcia Ağız ve Diş Sağlığı 0 21 Kasım 2014 05:15
Ayna Temizliği Nasıl Yapılır Zen Genel Paylaşım 0 13 Haziran 2014 13:18
Ev Temizliği - Ev Nasıl Temizlenir - Pratik Ev Temizliği Nasıl Yapılır? Zen Genel Paylaşım 0 13 Haziran 2014 13:15
Bebek Temizliği Nasıl Yapılır Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 20 Şubat 2013 18:28