IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Hestia

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Aralık 2020, 04:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kaş Kaldırma Estetiği





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


"Etkili bir bakış ve daha güzel selfie’ler çekebilmek günümüzde herkesin hayali. Bunu elde edebilmek için ameliyatlı ve ameliyatsız pek çok işlem yapılıyor. Acaba göz çevresindeki bu işlemler kimlere yapılıyor, nasıl sonuçlar alınıyor, ağrılı mı?... Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrah Op. Dr. Metin Kerem anlattı... "

1- Kaş kaldırma estetiği kimlere yapılır?

Kaş kaldırma estetiği aslında biraz demode bir terim. Çünkü günümüzde bu bölgeye yapılan işlemler sadece kaşı değil tüm göz çevresini kaldırmayı hedefliyor. İdeal olarak hem erkek hem de kadında gözün dış köşesinin iç köşesinden yüksekte olması daha etkileyici bir bakış veriyor. Buna paralel olarak kaşın da yine dış köşesinin iç köşesinden yüksekte olması gerekiyor. Bunlardan biri olup diğeri olmadığı zaman doğallık kaybediliyor. “Bella eyes, kedi gözü, tilki gözü” gibi birçok isim yakıştırılan bu tür uygulamalar genellikle kaş ve gözde dış kenarların düşük olduğu kişilerde bu ideal eğim ve açıları yakalamak için yapılıyor.

2- Acılı bir işlem midir?

Kaş kaldırma estetiği yapılan işlemin çapına göre çok basit ve ağrısız olabileceği gibi birkaç gün süren bir baş ağrısına da sebep olabilir. Genellikle saç içinden girilerek yapılan bir germe işlemi olduğu için iz bırakmaz. Erken dönemde hastanın ağrı toleransına göre değişmekle birlikte şakak bölgesinde bir gerginlik hissi olur. Hastalar bunu “sanki saçım sımsıkı bir tokayla tutturulmuş gibi” diye tarif ederler. Eğer aynı operasyonda göz kapakları veya orta yüze yönelik bir işlem de varsa (ki genelde olur), o zaman şişlik, morluk ve baskı hissi biraz daha belirgin olabilir. Bu şikayetler ortalama 3-5 günde geçer, 7 günden uzun sürmez. Öte yandan çoğu estetik ameliyatta, hasta ameliyatın ertesi günü “neden bunu yaptım kendime” derken sonuçlar ortaya çıkınca “eski fotoğraflarımı silin lütfen” der
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


3- Başka işlemlerle kombine yapılır mı?

Kaş ve şakak bölgesine yönelik işlemler sıklıkla orta yüz germe, göz kapağı düzeltme, yanaktan yağ alma, gıdı ve boyun germe gibi başka prosedürlerle kombine edilir. Benim kliniğimde tek başına kaş kaldırma nadiren yapılıyor, çoğunlukla kombine uygulamalara gidiyoruz. Yüzün bir kısmı şöyleyken bir kısmı böyle olmamalı, doğal görünüm için değişimin dengeli olması şart.

4- Operasyon sonrası iyileşme süreci nasıldır?

Bu operasyon saç içinde kalan bir kesiyle yapılıyor, dolayısıyla yara iyileşmesi gizli ve sorunsuz olur. Ancak ameliyat sonrası erken dönemde şişlik-morluk-bandaj üçlüsü kaçınılmaz. Bu da en fazla bir hafta sürer. Benim hasta grubumda ekran yüzü çok var, bu kişiler genellikle operasyonun 7. gününde çekime/sete gidebiliyor, canlı yayına çıkabiliyorlar. Eğer işin içine orta yüz, boyun vs. de girerse bu süre 10-12 güne uzayabilir.

Op. Dr. Metin Kerem

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrah

__________________
Yazılanı' Yaşamaya Devam.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kaş kaldırma estetiği


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Göğüs estetiği nasıl yapılır? Göğüs estetiği yaptıranları neler bekliyor? Tanem Sağlık Köşesi 1 08 Şubat 2019 16:03
Yüz Estetiği Ameliyatı, Yüz Estetiği Operasyonu Violent Sağlık Köşesi 0 29 Ekim 2014 20:10
Kaş Kaldırma (Kaş Estetiği) Ecrin Sağlık Köşesi 0 12 Ekim 2014 21:19
Erkeklerde Gıdık Estetiği - Erkeklerde Gıdık Estetiği Riskleri Sevda Ah Erkekler 0 15 Eylül 2012 14:14