IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Mayıs 2021, 17:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hassas gözler için makyaj tavsiyeleri




Hassas gözlere sahip olanlara çok özel makyaj tavsiyelerinde bulunuyoruz. Sizde hassas gözlere sahipseniz, makyaj yaparken daha dikkatli olmalısınız. Bu tavsiyelere göz atın;



Fiber maskaralardan uzak durun: Kirpiklerin uzamasını sağlayan fiber içeren maskaralardan uzak durmalısınız, çünkü gözlerinizin tahriş olmasına neden olabilir. Eğer yine de kirpiklerinizin uzun görünmesini istiyorsanız, içerisinde fiber bulunmayan maskaraları yada hacim veren maskaraları tercih edebilirsiniz.

Hijyene dikkat edin: Temizlenmeyen makyaj fırçası ve diğer malzemeler gözlerinize kolayca zarar verebilir. Bu sadece hassas gözlere sahip olanlar için değil, herkesin uyması gereken bir kuraldır. Fakat hassas gözlere sahip olanlar daha kolay enfeksiyon kapabilecekleri için daha dikkatli olmalılar. Bu yüzden makyaj fırçalarınızı, her türlü makyaj aplikatörlerini düzenli olarak temizleyin. Ayrıca makyaj malzemelerinizin son kullanma tarihlerini mutlaka takip edin.

Krem farlar kullanın: Toz göz farları en çok tercih edilen far tipidir, fakat eğer hassas gözlere sahipseniz sizin için en iyisi kremsi yapıya sahip olan farlardır. Çünkü toz farlar dökülüp gözlerinize temas edebilir, bu da gözlerinizde tahrişe neden olabilir.

Alt kirpik çizgisine kalem sürmeyin: Gözleriniz hassas ise, alt kirpikleriniz boyunca eyeliner yada göz kalemi sürmekten kaçınmalısınız. Aksi halde sağlıklı gözler için gerekli olan yağı salgılayan bezlerin üzerini tıkarsınız. Bu da gözlerinizin kurumasına ve arpacık oluşumuna neden olabilir. Bunun yerine kirpiklerinizin altına uygulamayı deneyin.

Yağsız makyaj temizleyici tercih edin: Söz konusu hassas gözler olduğunda nasıl makyaj yaptığınız kadar, makyajınızı nasıl temizlediğiniz de önemlidir. Size en uygun makyaj temizleyicisi yağsız olanıdır.

Waterproof makyaj ürünlerini tercih etmeyin: Waterproof makyaj ürünlerini temizlemek normalden daha fazla zahmet ister. Bu ovalama işlemi gözlerinize zarar verebilir. Bu nedenle çok ihtiyacınız yoksa waterproof ürünleri tercih etmeyin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hassas gözler için makyaj tavsiyeleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Düşük gözler için pratik makyaj tüyoları! Sarya Makyajın Püf Noktaları 0 26 Eylül 2020 16:11
Kahverengi gözler için makyaj önerileri NerqiS Makyajın Püf Noktaları 0 24 Ağustos 2019 17:37
Aydınlık gözler için makyaj tüyosu Sim Makyajın Püf Noktaları 0 10 Temmuz 2013 04:52
Küçük gözler için makyaj önerileri Zen Makyajın Püf Noktaları 1 24 Mayıs 2013 23:12
Renkli Gözler için Makyaj Önerileri Dilara Makyajın Püf Noktaları 0 09 Mayıs 2009 08:56