IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Mayıs 2008, 07:53   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Köpekler Halk Sağlığı İçin Öldürülmüş...




Antalya'da itlaf edilmiş ve toprağa gömülmüş çok sayıda köpek cesedi bulunması olayıyla ilgili Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

Öner, açıklamasında söz konusu mahallede görülen kuduz vakası üzerine, halk sağlığının gözetilerek bu işlemin yapıldığını ifade etti.


Gündoğdu Mahallesi'nde tespit edilen kuduz hastalığının, telafisi imkânsız zararlar doğurabileceği ve halk sağlığını tehdit edebileceğini kaydeden Öner, bazı sivil toplum kuruluşlarının yaptığı açıklamaların ise halk sağlığı menfaatinden yoksun olduğunu dile getirdi. "Kuduz hastalığı ile kanun ve yönetmeliklerin bize verdiği yetki dâhilinde mücadele ediyoruz. Başıboş köpekleri, keyfi bir davranıştan dolayı değil, kuduz hastalığı tespit edildiği için 3285 Sayılı Hayvan Sağlık Zabıtası Kanunu'nun 36. maddesine göre itlaf edilmiştir." diyen Öner, Kuduz hastalığı nedeniyle Gündoğdu Mahallesi için alınan karantina kararırının Kepez, Muratpaşa, Konyaaltı ve Varsak belediyelerini de kapsayacak şekilde genişletildiğini hatırlattı.

Öner, açıklamasında şunları dile getirdi: "Kordon sahasından hayvan giriş ve çıkışları yasaklandı. Kuduz hastalığı nedeniyle bölgedeki vatandaşlarımızın büyük bir panik yaşadığı, tedirgin olduğu da unutulmamalıdır. Yine vatandaşlarımızdan başıboş hayvanların toplanması, itlaf edilmesi hususunda binlerce şikâyet aldık. Hayvan haklarını korurken, vatandaşlarımızın sağlık hakkını da koruyoruz. Kuduz hastalığı ile yapılan mücadele, kamuoyuna neden katliam olarak yansıtılıyor? Sivil toplum kuruluşlarına, kuduz hastalığı konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyorum"
Kuduz hastalığı ile mücadele kapsamında karantina bölgesinde tespit edilen başıboş köpekler toplatıldığını ve muayene sonucunda kuduz olduğu tespit edilen hayvanların yasada belirtildiği gibi itlaf edildiğini sözlerine ekleyen Kepez Belediye Başkanı, "Asıl bizim yaptığımız işlemi, katliam olarak itham edenler suç işlemiştir. 3285 Sayılı Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanunu'nun 46 maddesine göre, hayvan ve hayvan maddelerini tecrit veya muhafaza altına alındıkları yerler dışına çıkaranlar ile öldürülmüş veya imha edilmiş hayvan ve hayvan maddelerini gömüldükleri yerlerden çıkaranlar iki aydan altı aya kadar hapis ve ağır para cezası ile cezalandırılır" dedi.
CHA

Kaynak: haber7.com

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
halk, köpekler, sağlığı, İçin, Öldürülmüş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Köpekler İçin Mobilyalar, Evde Köpek Besleyenler İçin Mobilyalar Violent Ev Dekorasyonu 1 15 Şubat 2014 12:50
Köpekler İçin Aşı Takvimi CtrL Evcil Hayvanlar 0 07 Şubat 2014 21:42
Ağız Sağlığı İçin Yapılması Gerekenler - Ağız Sağlığı Hakkında Zen Ağız ve Diş Sağlığı 0 05 Şubat 2013 16:19
Köpekler İçin Peruklar Sue Hayvanlar Alemi 0 02 Ağustos 2012 13:38