IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Mayıs 2008, 12:32   #1
Çevrimdışı
Lin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
PKK'dan Öcalan'a sansür!




PKK terör örgütü, bebek katili Öcalan'ın sözlerine sansür uyguladı.

'CHP ve MHP ile görüşün' çağrısı PKK'nin internet sitesinde sansüre uğradı.

DTP’de “güvercin” ve “şahin” kanat olarak nitelendirilen ayrışma tartışılırken, bir sansür olayı, PKK yönetimi ile Abdullah Öcalan arasında görüş ayrılığını dışa vurdu. PKK’nin ajansı ANF, DTP’yi “Demokratik siyasetin üstesinden gelemiyor” diye eleştiren Öcalan’ın “CHP ve MHP ile görüşün” şeklindeki çağrısını yayından kaldırdı.

DTP’de Ahmet Türk’ün istifası ve yerine Emine Ayna’nın getirilmesi PKK’nin müdahalesine bağlanırken, partinin uyguladığı siyasal strateji Öcalan’ın tepkisini çekmeye devam ediyor. Öcalan geçmişteki avukat görüşmelerinde zaman zaman DTP’ye sert uyarılarda bulunmuştu. Örneğin 22 Temmuz seçimlerinin hemen ardından “DTP’nin elinde binlerce kadro var ama bu kadroları çalıştırmasını bilmiyor. Benim adım etrafında gidip gelip 20 milletvekili çıkardılar. Ben olmasam ne yapacaklardı, benim ismimi kullanmasalardı bu sonucu alamayacaklardı. Politika ciddi bir iştir, yapamıyorlarsa bırakıp gitsinler” demişti. Öcalan ocak ayının başındaki bir avukat görüşmesinde de, “Çok öfkeleniyorum, DTP’nin en büyük eksikliği burada. Çalışmıyorlar” diye partiyi sert biçimde eleştirmişti.

'BAHÇELİ'DEN DAHA GERİ DURUMDALAR'
Öcalan çarşamba günkü görüşmesinde Türkiye’deki sol hareketleri ve DTP’yi gündeme getirirken şunları söyledi:

“Ben burada Türk Solu liderlerine şunu söylemek isterim. Mahvolmuşlar, onlar Bahçeli’den de daha geri durumdalar. Bu oyunları görüp anlatamıyorlar. DTP de bunu yapamıyor. DTP demokratik siyasetin üstesinden gelemiyor. Doğru çalışırlarsa halk arasında sağlam iki tur atarlarsa, Türk halkının da Kürt halkının da desteğini alacaklardır. Demokratik siyaset kazanacaktır. Bu iş böyle çatışmalarla, operasyonlarla çözülmez. Benim çözüm önerim, aynı çatı altında barış ve demokrasi temelinde bir araya gelinmesidir.”

SANSÜR MÜ UYGULANDI?
ANF’nin dün sabah servise koyduğu bu satırların ardından Öcalan’ın DTP’lilere yönelik “İlkeli olun, MHP ve CHP’yle görüşün” sözleri vardı. Ancak ajans bir süre sonra Öcalan haberini geri çekti. Saat 12.12’de yeniden sevise konulan haberde Öcalan’ın “CHP ve MHP ile görüşün” şeklindeki çağrısının olmadığı görüldü!

DTP Meclis grup toplantısının 27 Mayıs’taki basına kapalı bölümünde, grup başkanlığı için seçim yapılmıştı. Milletvekili Emine Ayna, DTP Mardin Milletvekili Ahmet Türk’ün yerine grup başkanlığına seçilmişti.

Avukatları bu gelişmeyi 28 Mart öğlen saatlerinde İmralı’da Öcalan’a bildirdi. Öcalan işte ANF’de sansürlenen çağrısını bu gelişme üzerine yaptı. Yani Öcalan’ın sansürlenen çağrısı zaten CHP çizgisinden gelen ve 22 Temmuz seçimlerinin ardından Meclis’te MHP lideri Devlet Bahçeli ile tokalaşan Ahmet Türk’ün tasfiyesinin hemen ardından geldi. Aynı görüşmede DTP’yi eleştiren Öcalan yaptığı çağrıyla Ahmet Türk ve onun ılımlı politakalarına sahip mi çıktı? MHP ve CHP ile diyalog isteyen Öcalan, DTP’deki radikalleşmeyi engellemek mi istedi?

ANF’de Öcalan’ın sözlerine yönelik sansür son dönemdeki politik gelişmeler doğrultusunda mı uygulandı? Yaşananlar sadece DTP içinde değil PKK ile Öcalan arasında da ciddi sorunların başgösterdiğini ortaya çıkarıyor!

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ocalan sansur, pkkdan, sansür, Öcalana


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sansür ona da uğradı! Slipknot Bilgisayar Oyunları 1 18 Eylül 2011 03:40
Gereksiz Sansür 2 (+18) Slipknot IF Ekstra 0 20 Mart 2011 01:21
Gereksiz Sansür (+18) Slipknot IF Ekstra 0 20 Mart 2011 01:19
Starcraft 2'ye sansür! Slipknot Bilgisayar Oyunları 0 23 Mayıs 2010 13:47