IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Haziran 2008, 11:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Lorenzo yaşam savaşını kaybetti




Lorenzo'nun yağı' filmine konu olan Lorenzo Odone, 30 yaşında hayata veda etti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ABD’de yaşayan İtalyan bir anne babanın oğlu olan Lorenzo Odone 6 yaşındayken sinir hastalığı ALD’ye yakalandı. Doktorlar en fazla iki yıl yaşayacağını söyledi. Ama anne babası hastalığın etkilerini geciktiren bir yağ üretti. Hatta bu yağın patentini alarak ”Lorenzo yağı“ markasıyla tüm dünyada satılmaya başladı. Amerika’nın Virginia eyaletinde yaşayan Lorenzo, dün 30 yaşında, doktorların tahmininden 22 yıl sonra hayata veda etti. Lorenzo 30’uncu doğum gününü ertesi günü ciğerlerinde kalan bir yemek parçası nedeniyle zatürree oldu ve nefes alamayarak öldü. Babası Lorenzo’nun küllerini New York’a serpeceğini ve daha sonra da İtalya’ya taşınacağını söyledi.

Anne babanın bitmeyen azmi

Doktorların umudu kestiği Lorenzo ailesinin azmi sayesinde bu yaşa kadar hayatta kaldı. Hiçbir tıp eğitimleri olmayan Lorenzo’nun anne ve babası oğullarını kurtarmak için ALD hakkındaki bütün kitapları araştırdı. Baba Augusto Odone, gecelerini kütüphanede, oğlunun hastalığı hakkında bulabildiği her kaynağı okuyarak geçirdi. Sonunda beyindeki zararın kandaki tehlikeli yağ asitlerinden kaynaklandığını keşfetti. Bu asitleri bir yağın yok ettiğini öğrendi. Bir yıllık çalışma sonunda kandaki uzun yağ asitlerini azaltan ve oğullarına 22 yıl daha fazla yaşamasını sağlayan yağ kombinasyonunu buldu. Lorenzo’nun yağı daha sonra tüm dünyadaki ALD hastalarının umut ışığı oldu. Lorenzo’nun annesi 2000 yılında ölmüştü. Bu başarıdan sonra ”Lorenzo’nun Yağı“ beyaz perdeye taşındı. Başrollerde Susan Sarandon ve Nick Nolte vardı.

ALD hastalığı nedir?

TIp’ta Adrenolökodistrofi olarak adlandırılan ve 20 bin kişide bir görülen ALD hastalığı erkek çocuklarda 5-8 yaş arasında görülür. Böbrek üstü bezlerinin çalışmaması ve kortizon eksikliğinden ortaya çıkan bir hastalıktır. Beyni kemiren hastalık 1 yıl içinde felç, körlük ve dilsizliğe yol açıyor. Tedavisi yok. Ancak Lorenzo’nun Yağı sayesinde hastalığın gelişmesi engelleniyor.


Hürriyet

*Bu filmi izlemiştim. Gerçekten bir anne - babanın evlatlarını hastalıktan kurtarmak adına verdiği büyük uğraş ve sonunda buna çözüm bulmaları beni etkilemişti.


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
 

Etiketler
kaybetti, lorenzo, savaşını, yaşam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Semanur yaşam savaşını kaybetti Seth Haber Arşivi 0 03 Ekim 2014 01:51
Zeynep yaşam savaşını kaybetti PassioN Haber Arşivi 0 25 Mart 2012 20:03