IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Haziran 2008, 18:59   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İşte ABD'nin Yeni Ölüm Makineleri




ABD, 2014'te kullanmaya başlayacağı insansız silahları tanıttı. Yeni konseptin en büyük özelliği, üstün kabiliyetli kameraların olması ve uzaktan kumanda edilebilmesi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ABD Kara Kuvvetleri modernizasyonunun en önemli programı olarak tanımlanan `Future Combat Systems' (Geleceğin Muharebe Sistemleri), ABD askerlerine en iyi ve pratik teknolojiyi sunmayı amaçlıyor. Yeni konsept, teknoloji ile beraber hareket ve operasyon kabiliyetlerini artırmayı; mobilize olmayı, asimetrik savaş şartlarına uyum sağlamayı hedefliyor.

Konseptin oluşturulmasında ABD ordusunun Afganistan ve Irak savaşındaki tecrübeleri büyük rol oynadı. Hedefi imha eden güçlü silahlar yerine hedefi doğru tanımlamayı ve hedefe en az riskle yaklaşmayı amaçlayan ABD ordusu, silahlardan çok üstün özellikli kameraları kullanacak.

Uzaktan kumandalı robotlar, insansız tam otomatik makineli tüfekler ve helikopterler çok gelişmiş kamera sistemlerine sahip. Yüksek zoom kabiliyetli objektiflerin yanısıra, gece görüş ve termal kamera sistemi de her şartta hedefi görmeyi sağlıyor.

Televizyon canlı yayın sistemlerine benzer bir teknolojiyle görüntüler uzak mesafeden seyredilebilecek ve silahlar kamera görüntüsü yardımıyla uzaktan kullanılabilecek.

Halen Irak'ta kullanılan iRobot, yeni konsept çerçevesinde geliştirildi. Paletli bir sistem ile taşınan kamera sistemi görüş alanı dışındaki alanları gözetleme imkanı sağlıyor. Ayrıca kameranın üzerinde yer alan duyarlı mikrofonlar ile etrafın dinlenmesi sağlanıyor. Robotun aktardığı görüntüler sistemi kullanan personelin sırt çantasındaki receiver tarafından alınarak gözlüğe yansıtılıyor.

ÇOK FONKSİYONLU DESTEK ARAÇLARI

Gerekli teçhizat ve mühimmatın taşınmasını sağlayan insansız araç serisi taşıma, silahlı ve mayın tarama olarak üçe ayrılıyor.

Arazi şartlarında personelin yükünü hafifletmek amacıyla tasarlanan bu araçlar sensörleri ve gelişmiş tekerlek sistemleri sayesinde engebeli arazide hareket edebiliyor.

Aynı sistemle hareket edebilme kabiliyetine sahip mayın arama robotu ise antitank mayınlarının belirleyerek imha ediyor.

İnsansız araçlardan üçüncüsü ise hafif bir makineli tüfek sistemine sahip. Araçtaki kameralar sayesinde hedef tespit edilerek uzaktan ateşleme yapılabiliyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İNSANSIZ HELİKOPTER

Bugüne kadar arazi taraması için kullanılan insansız uçakların yerini insansız helikopterler alacak. Helikopterin havada sabit kalarak belirlenen bölgelerden sürekli görüntü aktarabiliyor olması uçaklara göre tercih nedeni. Bu helikopterler aynı zamanda kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer keşif sistemlerine de sahip.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


YENİ TANK SİSTEMLERİ

XM1203 adı verilen yeni tank da asimetrik savaşın önemli bir parçası. Kamera ve dedektör sistemleriyle donatılan yeni tank çok hızlı hareket edebilme ve durabilme imkanına sahip. Silah sistemi tam otomatik.

Kaynak: İHA

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
abdnin, makineleri, yeni, İşte, ölüm


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yeni Samsung fotoğraf makineleri Türkiye’de! Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 18 Mart 2013 16:34
Samsung'tan yeni akıllı fotoğraf makineleri! aSi Bilim Dünyasından Son Haberler 0 19 Mart 2012 10:47
Samsung'tan yeni akıllı fotoğraf makineleri! Deep Bilim Dünyasından Son Haberler 0 16 Mart 2012 17:43
İşte ölüm evi! Soul Haber Arşivi 0 26 Nisan 2011 11:13