IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Haziran 2008, 08:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yerel seçimlerin oy pusulası Finlandiya'dan




Yerel seçimlerin oy pusulası Finlandiya'danİhaleyi bir Türk şirket kazandı.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), yerel seçimlerdeki birleşik oy pusulası ile zarf yapımında kullanılacak filigranlı kağıt ihalesini, Finlandiya firması adına ihaleye katılan bir Türk şirket kazandı.

Alınan bilgiye göre, Devlet Malzeme Ofisi (DMO), YSK'nın talebi doğrultusunda mahalli idareler seçimlerinde kullanılacak seçmen kağıtları ve zarfları için Şubat ayı sonunda ihaleye çıktı.

Birleşik oy pusulası ile oy zarf yapımında kullanılacak filigranlı kağıt alımı işi için 2 teklif verildi. Açık ihale usulü yapılan ihaleyi, 18 Haziran 2008'de 13 milyon 4 bin 846 YTL bedelle Damla Matbaa Malzemeleri Kağıtçılık İmalat Şti. Firması kazandı.

Birleşik oy pusulası basımında kullanılmak için; turuncu renkli 14 bin, mavi renkli 13 bin, sarı renkli 14 bin top olmak üzere üç ayrı renkte toplam 41 bin top, toplam 861 bin kilogram birinci hamur 60 gram/metrekare, 70x100 santimetre ebadında filigranlı kağıt üretilecek.

Oy zarfı yapımında kullanmak için ise mor renkli 112x160 milimetre ebadında 196 milimetre bobin genişliğinde 165 ton, mavi renkli 120x176 milimetre ebadında 210 milimetre bobin genişliginde 117 ton, mavi renkli 112x160 milimetre ebadında 196 milimetre bobin genişliğinde 75 ton, turuncu renkli 112x160 milimetre ebadında 196 milimetre bobin genişliğinde 165 ton, sarı renkli 112x160 milimetre ebadında 196 milimetre bobin genişliğinde 165 ton olmak üzere 4 (dört) ayrı renkte toplam 687 ton I.Hamur 70 gram/metrekare filigranlı kağıt basılacak.

-''İMALATI YERİNDE İNCELEMEK YSK'NIN GÖREVİ''-

Kağıtların basımına Finlandiya'nın başkenti Helsinki'deki matbaada başlandı. Basım işleminin yaklaşık 1 ay sürmesi planlanıyor.

Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un, YSK'nın görev ve yetkilerine ilişkin maddesine göre, YSK yetkilileri, kağıt hamurundan başlayarak zarfın ve pusulanın, imaline ve teslim alınmasına kadar olan safhalarını yerinde incelemesi gerekiyor. Bu kapsamda, YSK Başkanı Muammer Aydın, bazı YSK üyeleri ile Devlet Malzeme Ofisi kalite kontrolden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve bir teknik eleman da Finlandiya'ya kağıtları yerinde incelemeye gitti. Bu heyetin Türkiye'ye dönüşünün ardından birer hafta aralıklarla YSK yetkilileri Helsinki'ye giderek kontrollere devam edecek.

İmalatı Finlandiya'da yapılan kağıtlar, Ankara yerleşik yüklenici yetkili satıcı olan firmaca DMO İstanbul Bölge Müdürlüğüne teslim edilecek. Firma ile yapılan sözleşmenin bitim tarihi 15 Ekim 2008 olarak belirlendi.

-DMO: ''DEVLETE KAZANDIRDIK''-

DMO yetkilileri, daha önceki yıllarda bu tür ihaleleri SEKA'nın kazandığını, ancak SEKA'nın özelleştirilmesi, diğer büyük kağıt üreticilerinin ise ekonomik dar boğazda olması nedeniyle ihaleye ilgi gösterilmediğini belirtti.

Kağıt alımı için uluslararası ihaleye çıkıldığını belirten bir yetkili, ''Yerli firmalar 10.5 milyon avroya yakın bir teklifte bulunurken, Finlandiya firması adına ihaleye giren firma 6.8 milyon avro (13 milyon 4 bin 846 YTL) teklif etti. Bu şekilde devlete 8 milyon YTL kazandırdık'' dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
finlandiyadan, pusulası, seçimlerin, yerel


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Brezilya'da seçimlerin ilk turu Dilma Roussef'in AngeL Haber Arşivi 0 06 Ekim 2014 10:22
Finlandiya'da Eğitim - Finlandiya'da Üniversite Eğitimi (Detaylı Bilgiler) Sevda Ödev ve Tezler 0 01 Temmuz 2013 04:22
Finlandiya ve Finlandiya Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 27 Haziran 2012 23:39