IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Temmuz 2008, 10:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ergenekon saniklari Silivri Cezaevi'nde yargilanacak




Ergenekon sanıkları Silivri Cezaevi’nde yargılanacak!..

Başsavcıvekili Çolakkadı, “2500 sayfalık Ergenekon iddianamesinde son rötuşlar yapıldı.
İSTİHBARAT
--------------------------------------------------------------------------------

Ancak dosya 300 sayfadan fazla olduğu için UYAP’a aktarılamıyor! Sanık-lar terör suçundan yargılanacak” dedi...
2007 yılında Ümraniye’de bir gecekonduda ele geçirilen 27 el bombasıyla başlayan ve daha sonra Ergenekon adını alan soruşturmaya ilişkin iddianame tamamlandı.
Son durumu anlattı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, adliyede gazetecilere iddianamenin tamamlandığını ve Cuma gününe kadar incelenmek üzere kendisine gönderilmesini beklediğini söyledi. Çolakkadı, meslek yaşamı boyunca hiç 2000 sayfalık bir iddianame incelemediğini söyledi.
Dosya 2500 sayfa!
Yaklaşık 2 bin ila 2 bin 500 sayfa olması beklenen iddianameyi, aralıklarla incelediğini ifade eden Çolakkadı, iddianamenin UYAP’a kayıt işlemleri bittikten sonra önce kendisine sunulacağını bildirdi. Başsavcıvekili Çolakkadı, UYAP’a 300 sayfadan fazla iddianamelerin teknik sorundan dolayı kaydedilemediğini belirterek, bu durumun Adalet Bakanlığı’na bildirildiğini, oradan alınan teknik yardımla sorunun çözülmeye çalışıldığını anlattı.

Son rötuşlar yapıldı
Yaklaşık 2 bin 500 sayfa olan iddianamenin hukuki durumunu değerlendirmek için soruşturma savcılarının da aralarında bulunduğu bir grup savcı ile 29 Haziran Pazar günü yaklaşık 8 saat süren bir toplantı yaptıklarını dile getiren Çolakkadı, iddianamede redaksiyona ilişkin son rötuşlar tamamlanarak UYAP’a yükleme işlemlerinin başladığını ancak UYAP’taki kapasite sorunu nedeniyle yüklemenin henüz tamamlanamadığını söyledi.
Özel mahkeme...
İddianamede suçun ‘terör örgütü’ kapsamında değerlendirildiğini bildiren Çolakkadı, adliyedeki özel yetkili 6 mahkemenin ittifak yaparak, davanın düşeceği mahkemeye 6 veya 8 ay yeni dava verilmemesini istediğini ve bu kararın Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nca verileceğini belirtti.
Dosya CD olacak
Çolakkadı, şöyle devam etti: “İddianamenin mahkemesinin belli olmasının ardından, evrak çokluğu nedeniyle taraflara verilmesi için mahkemeye soruşturma dosyasını CD olarak vermeyi önereceğiz. İddianame kağıtlara basılmaktansa, taraflara CD olarak dağıtılacak. Ancak mahkeme bunu istemezse yine kağıda dökülecek.”
İnzibat da eşlik etti
Ergenenekon’a ilişkin yapılan son gözaltılarda asker olan kişilere yönelik ev ve iş yeri aramalarında polise, inzibat ve askeri savcının da eşlik ettiğini söyleyen Çolakkadı, asker kişilerin gözaltına alınmadan önce durumun yetkili kişilerce merkez komutanlıklarına bildirildiğini ifade etti. Çolakkadı, iddianamenin mahkemece kabulü-nün ardından duruşmanın Beşiktaş Adliyesi’nde ya da Silivri Cezaevi’nde görülebileceğini söyledi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Mobil Chat
 

Etiketler
cezaevinde, ergenekon, saniklari, silivri, yargilanacak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Silivri Cezaevi'nde Tecavüz Skandalı N999 Haber Arşivi 2 08 Mart 2012 12:07