IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Temmuz 2008, 14:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yaptığınız Tatil Bergamadaki Rüzgar Parkına Hayat Verecek




Çevreye Duyarlılığı Ön Plana Çıkarmayı Hedefleyen Avrupa Tur Operatörü Tuı, "Yeşil Katalog" Uygulamasıyla, Tatilcileri Çevreye Duyarlı Tesislere ve Turlara Yöneltmesinin Yanı Sıra, Elde Edeceği Ek Gelirle de İzmir Bergama'da Yer Alan Yuntdağ Bölgesinde Rüzgar Parkı Kuracak.

Çevreye duyarlılığı ön plana çıkarmayı hedefleyen Avrupa tur operatörü TUI, "Yeşil Katalog" uygulamasıyla, tatilcileri çevreye duyarlı tesislere ve turlara yöneltmesinin yanı sıra, elde edeceği ek gelirle de İzmir Bergama'da yer alan Yuntdağ bölgesinde Rüzgar Parkı kuracak.
İklim değişikliği dünyada birçok sektörü alarma geçirirken, özellikle Avrupa'da faaliyet gösteren birçok tur operatörü turizme "Çevreci" bir kimlik kazandırmak amacıyla başta enerji olmak üzere, yenilenebilir kaynaklara yöneliyor.



Avrupa'nın önemli tur operatörü TUI de ilk defa bir "Yeşil Katalog" çıkararak, iklim değişikliğine olumsuz yönde katkı yapmak istemediğini gösteriyor. Avrupa Turizm İş Konseyi Başkanı ve TUI Holding Türkiye Danışmanı Hüseyin Baraner ANKA'ya yaptığı açıklamada, çevreye duyarlılığı ön plana çıkarmayı hedefleyen TUI'nin, "Yeşil Katalog" uygulamasına Türkiye'den başladığını belirterek, "Şimdilik sadece internet üzerinden ulaşılabilinen "Yeşil Katalog' ürünleri, özellikle çevreye duyarlı tesisler ve turlar içermesi ve yerel çevreci guruplarla işbirliği içinde olmasıyla ön plana çıkıyor" dedi. Çevre korumacı anlayışa uygun olarak kağıt baskısı yapılmayan ve sadece internetteki [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden ulaşılabilen "Yeşil Katalog"da çevre bilincini ön planda tutan destinasyon ve tesislere yer veriliyor. Katalogda ayrıca bir cetvel sayesinde, rezervasyon yapan kişinin hangi üründe çevreye ne kadar zarar verdiği hesaplanabiliyor.



-2 AVRO BAĞIŞLA RÜZGAR PARKINA KATKI


Baraner, "Yeşil Katalog" uygulamasıyla elde edilecek ek gelirlerin ise Türkiye'de kurulacak bir rüzgar enerjisi parkına harcanacağını belirtti. Buna göre, İzmir Bergama yakınlarında Yuntdağ'da kurulacak Rüzgar Parkı için çalışmalara başlayan TUI, müşterilerini de çevre projelerine dahil etmek için bir de bağış kampanyası düzenliyor. Proje kapsamında düzenlenen bağış kampanyası ile TUI müşterileri en az 2 Avro bağışta bulunarak, Rüzgar Parkına katkı sağlamış olacaklar.
Yuntdağı Rüzgar Parkı projesi ile 7 yılda 700 bin ton karbondioksitin emilmesi yoluyla 300 bin kişiye temiz enerji, teknoloji transferi ve istihdam olanağı yaratılması hedefleniyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
 

Etiketler
bergamadaki, hayat, parkına, rüzgar, tatil, verecek, yaptığınız


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Organları 4 kişiye hayat verecek MoSFeT Haber Arşivi 0 03 Temmuz 2010 15:53