IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Temmuz 2008, 15:48   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kızıltepe'de organize kopya çekilmiş





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kızıltepe'de yapılan sınavda bir okul dışındaki bütün okullarda organize kopya çekildiği anlaşıldı. Bu yüzden 36 öğrencinin sınav sonucu açıklanmadı
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, OKS’nin yüzde 99 sorunsuz geçtiğini, buna karşın bir ilçenin tamamında etkili olan bir kopya organizasyonunun yakaladığını söyledi. Çelik, söz konusu ilçede soruşturma başlatıldığını ve 36 öğrencinin kopya nedeniyle OKS sonuçlarının açıklanmayacağını belirtti.

Soruşturma kapsamında kopyaya mahal veren idareci ve öğretmenlerle ilgili yasal işlemin yapılacağınıvurgulayan Çeli öşle konuştu: "Kopya çekme olayı zaten salondakilerin ihmali olmazsa mümkün olmaz. Bu, durup dururken olabilecek bir olay değil. Bunu burada açıklamayayım çünkü bir sepetin içinde bir çürük olduğu zaman bütün sepeti çürüten bir unsur olarak değerlendirilir. Bir ilçemizde binlerce öğrenci girmiştir, 36 öğrenci ile ilgili böyle bir şey olmuştur. O ilçenin ismini açıklamayayım ama soruşturma devam ediyor."

İhbarla ortaya çıkmış

Bu arada, basın toplantısının ardından, Eğitim Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Orhan Ekinci, gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine, "organize kopya olayının Mardin Kızıltepe’de yaşandığını" söyledi. Şu andaki bilgilere göre, Kızıltepe’deki kopya olayının, "bir okul hariç tüm okullarda yaşandığının anlaşıldığını" ifade eden Ekinci,"bazı kişilerin soru kitapçıkları dağıtıldıktan sonra, hemen soruları çözerek doğru yanıtları bulduğunu ve bu yanıtların sınav salonlarındakibazı öğrencilere, oradaki görevli veya görevlilerce işaretlendirildiğinin belirlendiğini" kaydetti. Olayın ihbar sonucu ortaya çıktığını anlatan Ekinci, ihbarın ardından sınava giren tüm öğrencilerle görüşüldüğünü ve olaya karıştığı anlaşılan 36 öğrencinin sınavının açıklanmaması kararının alındığını dile getirdi. Bu öğrencilerden olaya karışmadığı belirlenenlerin puanlarının açıklanacağını belirten Ekinci, soruşturma sonucunda bu öğrencilerin dışında da olaya karışan öğrenciler varsa onların da sınavlarının iptal edileceğini söyledi. Ekinci, olaya "bazı öğretmenlerin ve diğer görevlilerin karıştığının anlaşıldığını" belirtti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
 

Etiketler
çekilmiş, kopya, kızıltepede, organize


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kızıltepe'de AK Parti Seçim Bürosuna Saldırı Rhytia Haber Arşivi 0 05 Mart 2014 20:43
Mardin / Kızıltepe İlçesi Ecrin Güneydoğu Anadolu Bölgesi 0 04 Eylül 2011 16:14
Kızıltepe esnafı kepenk indirdi Dilara Haber Arşivi 0 07 Haziran 2010 12:45