IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   İran Dışişleri Bakanı Mutteki Ankara'da (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/124211-iran-disisleri-bakani-mutteki-ankarada.html)

Collettivo 18 Temmuz 2008 12:57

İran Dışişleri Bakanı Mutteki Ankara'da
 
Manuçehr Mutteki, Dışişleri Bakanı Babacan'ın davetlisi olarak çalışma ziyareti için Ankara'ya geldi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Mutteki, Esenboğa'da yaptığı kısa açıklamada, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın daveti üzerine Ankara'ya geldiğini belirterek, ziyaretiyle iki ülke arasındaki ilişkileri daha da geliştirmenin hedeflendiği söyledi.

Türkiye ve İran'ın bölgede 2 önemli ülke olduğunu vurgulayan Mutteki, 2 ülkenin bölgesel meseleleri birlikte ele aldıklarını ve işbirliği için görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Türkiye ve İran'ın Irak'ın 2 önemli komşusu olduğunu da belirten Mutteki, iki ülkenin Irak'ta barış ve istikrar için aynı hedefi paylaştığını kaydetti.

Mutteki, ziyareti sırasında Ankara'da üst düzey yetkilileri İran'ın son nükleer faaliyetleri hakkında bilgilendireceğini söyledi.

ABD Başkanı George W. Bush'un Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley'nin Ankara ziyaretinin hatırlatılması üzerine Mutteki, Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu ve ülkelerin pek çok farklı konuğu ağırlayabileceğini belirtti.

İran Dışişleri Bakanı Mutteki, bu akşam Babacan ile çalışma yemeğinde bir araya gelecek.

Mutteki'nin ziyareti çerçevesinde iki ülke dışişleri bakanları başkanlığında düzenlenecek heyetler arası görüşmelerde, ikili ve iki ülkeyi ilgilendiren diğer güncel konular ele alınacak.

Konuk bakan, yarın Babacan'la görüşmesinin yanı sıra, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:27.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net