IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   KKTC Başbakan'ından kapatma davası yorumu (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/126350-kktc-basbakanindan-kapatma-davasi-yorumu.html)

Cemalizim 31 Temmuz 2008 10:44

KKTC Başbakan'ından kapatma davası yorumu
 
KKTC Başbakan Ferdi Sabit Soyer, Anayasa Mahkemesi'nin AKP'nin kapatılmaması yönünde karar vermesinin, Türkiye'nin AB sürecinde bütün engelleri aşarak ileriye gideceğinin işareti olduğunu ve herkesi sevindirmesi gerektiğini söyledi.


KKTC Bakanlar Kurulu'ndan çıkışında gazetecilerin sorusu üzerine Anayasa Mahkemesi'nin kararını yorumlayan Başbakan Soyer, Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasal, demokratik bir hukuk devleti olarak, halk iradesi ve anayasanın hukuk devleti kuralları çerçevesinde bir sorununu kendine göre çözümlediğini ifade etti.

Bu gelişmenin, Türkiye'nin AB üyelik sürecinde iç ve dış bütün engelleri aşarak 21'nci yüzyılda daha ileriye gideceğinin işareti olduğunu belirten Soyer, bunun herkesi sevindirmesi gereken bir nokta olduğunu dile getirdi. Soyer, “Çünkü Türkiye demokratik olgunluğu, hoşgörüsü ve anayasal kuralları olduğunu göstermiştir. Bu Türkiye halkının Türkiye siyasilerinin medyasının, düşünürlerinin tartışıp olgunlaştıracağı bir noktadır” dedi.

Türkiye'nin demokratik kurumlarının kendi içinde sorunlarını aşma yeteneği ve demokratik olgunluğu bulunduğuna her zaman inandığını söyleyen Soyer, Türkiye'de demokratik sürecin geri dönülmez bir şekilde gelişip ilerlemesinin önemli olduğunu ifade etti. Soyer, “Bu bakımdan Anayasa Mahkemesi'nin kararına büyük saygı duyuyorum” dedi.


</B>


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:12.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net