IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Temmuz 2008, 12:30   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İstanbul'da kalkınma ajansı kurmayı planlıyoruz




Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, bu yıl içinde İstanbul'da bir kalkınma ajansı kurmayı planladıklarını bildirdi.

Devlet Planlama Teşkilatının (DPT) organize ettiği İstanbul İli Ekonomik ve Sosyal Konsey Toplantısı, Devlet Bakanı Nazım Ekren'in katılımıyla başladı.

Ekren, toplantının açılışında, yeni yaklaşım ve yeni anlayış çerçevesinde Türkiye ölçeğinde başlattıkları ekonomik, kalkınma ve sosyal gelişme sürecini çok önemli bir ilde ele alacaklarını belirtti.

Ekren, ülke genelinde insan gücü ve doğal kaynakların kalkınma hedefleri doğrultusunda bir araya getirilmesi, toplumun tüm kesimlerinin hizmetine sunulması ve mekansal dengelerin kurularak refahın ülke sathına dengeli dağılmasının sağlanmasının, kamu, özel kesim ve sivil toplum kesiminin ortak hedefi olduğunu vurguladı.

Bakan Ekren, toplantının özel sektör, sivil toplum kuruluş ve kamu birlikteliği kadar yerel temsilciler ile merkezi karar vericiler ve uygulayıcıların bir arada bulunmasını sağladığı için de özel önem taşıdığına dikkati çekti.

Toplantı gündeminde 3 önemli konunun yer aldığını ve bunların İstanbul'un Metropolitan Alan İncelemesi Raporu, Kalkınma Ajansı rol ve fonksiyonu ile İstanbul'un Finans Merkezi projesi olduğunu ifade eden Ekren, bu konularla ilgili DPT ve Türkiye Bankalar Birliğinin bir sunum yapacağını ve sunumların ardından katılımcıların görüş ve önerilerini dile getireceklerini anlattı.

Ağustos ayında da üniversiteler, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının ayrı ayrı ziyaret edilerek görüş alış verişinde bulunulacağını belirten Başbakan Yardımcısı Ekren, ekonomik kalkınma ve sosyal gelişme sürecinde asıl görevin DPT'ye düştüğünü, DPT'nin ayrıca, tüm kamu kurum ve kuruluşları, yerel yöneticilerle birlikte tüm il, ilçeler ve bölgeleri sosyal gelişme anlamında hızla yükseltmek ve aralarındaki dengesizliği hızla azaltmak gibi özel bir rolünün de bulunduğunu söyledi.

Nazım Ekren, 2009-2011 dönemini kapsayan orta vadeli plana da işaret ettiği konuşmasında, bölgesel gelişmişlik ve bölgesel gelişme farklılıklarının azaltmasına özel önem verildiğini, bu düzeyde bölgesel gelişim stratejileri uygulamak, bunlar için özel izleme ve değerlendirme modeli geliştirmek, cazibe merkezleri oluşturmak gibi özel bir konumun da söz konusu olduğunu kaydetti.

SOSYAL RESTORASYON DÖNEMİ..

Üniversite sanayi işbirliği ve yerel uzmanlaşmaya dayalı üretimi desteklemeye de özel önem atfettiklerini bildiren Ekren, "Özellikle kalkınma ajanslarının kurulmasına da özel bir önem veriyoruz. Bu sene içinde kurmayı planladığımız kalkınma ajanslarının birini de İstanbul'da kuracağız. Dolayısıyla toplantıdan hemen sonra Sayın Vali ve Belediye Başkanımız İstanbul'da meslek ve sivil toplum kuruluşları ve DPT ile yoğun çalışma sürecine girerek bu konuda gerekli adımları attıktan sonra Ankara'da bir Bakanlar Kurulu kararı istihsal edip İstanbul'da kalkınma ajansını fiilen kuruluşunu başlatmış olacağız" dedi.

Ekren, 60. Cumhuriyet Hükümeti programında Türkiye'nin her köşesinde sosyal ve ekonomik kalkınmayı hızlandırmak, hiçbir bölgenin geri kalmamasını sağlamak amacıyla çalışmaların yoğunlaşarak devam edeceğin dile getirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt gezilerindeki konuşmalarında aktardığı en önemli mesajlarından birinin "Artık Türkiye'de sosyal restorasyon döneminin başladığı" olduğunu belirten Ekren, "Türkiye'nin her bölgesi, her ili ve her vatandaşın sosyal ve kültürel sermayesini artırmaya özel önem veriyoruz. Bu çerçevede sahip olduğumuz imkan ve kaynakları etnik, dinsel ve bölgesel farklılık gözetmeden vatandaşlarımıza ve bölgelerimize eşit şekilde dağıtmayı açık bir biçimde belirmiştik" diye konuştu.

</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Mobil Chat
 

Etiketler
ajansı, kalkınma, kurmayı, planlıyoruz, İstanbulda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
'Güvenlik paketini 10 günde geçirmeyi planlıyoruz' AngeL Haber Arşivi 0 09 Şubat 2015 17:34
aqumppleyer kurmayı bılen ? TheCopil Servisler 4 18 Ocak 2008 00:49