IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Ağustos 2008, 11:34   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
17 kişiyi katleden bombacı yakalandı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İstanbul Güngören’de 17 kişinin ölümüne neden olan bombayı imal eden ve saldırı talimatı veren 8 PKK’lı yakalandı. Kandil Dağı’ndan geldiği belirlenen örgüt üyesi Türeli’nin, bombaları patlatan telefonu arayan kişi olduğu iddia edildi

Güngören’de 17 kişinin öldüğü bombalı saldırıları gerçekleştiren terör örgütü PKK üyeleri yakalandı. Kandil Dağı’ndan 3 ay önce İstanbul’a gelen ve saldırı planını yapan örgüt üyesi Hüseyin Türeli’nin, bombaları patlatan telefon aramasını yapan kişi olduğu iddia edildi. Çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan 8 zanlının, geçen haziran ayında Beylikdüzü’ndeki bir çay bahçesinde gerçekleşen patlamanın da failleri oldukları ortaya çıktı. Olayla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Beşir Atalay da, “Bu, eli kanlı ve bölücü terör örgütünün bir eylemidir” dedi.

‘Çalışmalar devam ediyor’
Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, İstanbul Valisi Muammer Güler ve İl Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’la birlikte dün İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde açıklama yapan Atalay, bombalı saldırı olayının aydınlatıldığını ve kesin tespitlerle faillerin büyük bölümünün yakalandığını bildirdi.
Eyleme katılan ve yardım edenlerin yakalandığını dile getiren Atalay, “Halen diğer uzantılar, irtibatlar araştırılıyor ve çalışmalar devam ediyor. Aynı kişilerin Beylikdüzü’nde 10 kişinin yaralandığı bombalı eylemi gerçekleştirdiği tespit edilmiştir” dedi.


Saldırıda TNT türü patlayıcı kullanıldığını anlatan Atalay, çöp bidonları ve güçlendirici metalle bombanın etkisinin artırılması nedeniyle can kaybının arttığını söyledi. Örgüt isminin sorulması üzerine, “Bu eli kanlı, bölücü terör örgütünün eylemidir” diyen Atalay, zanlılarla birlikte ele geçirilen ve içinde terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının bulunduğu dokümanları işaret etti.

Öte yandan Atalay’ın açıklama yaptığı sırada adliyeye çıkarılan zanlılar Hüseyin Türeli, Ziya Kıraç, Abdurrahman Oral, Şerafettin Kara, Cevat Aydın, Aydın Ağlar, Mehmet Salih Yanak ve Nusret Tebiş çıkarıldıkları mahkemece “terör örgütü PKK üyesi olmak”tan tutuklandı.

Görüntüler çözmüş
Faillerin yakalanması eylemin ayrıntılarını da ortaya çıkardı. Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 3 ay önce Kandil’den gelen Hüseyin Türeli, İstanbul’da diğer örgüt elemanlarıyla birlikte eylem hazırlığı yaptı.
İstanbul’a gelen Türeli’yi bir örgüt mensubunun karşılayarak kenti tanıttığı, diğer bir örgüt üyesinin bombayı getirdiği, örgüt mensuplarından birinin de bombayı hazırladığı belirlendi. Zanlıların olay yerinde inceleme yapan ekiplerinin şüphe üzerine gözaltına aldıkları kişiler oldukları anlaşıldı.


‘Kimse ölmeyecekti’
Bombayı patlatan kişi olduğu iddia edilen Türeli’nin ilk başta hiçbir açıklama yapmadığı, polisin kanlı saldırının görüntülerini izletmesinin ardından çözüldüğü belirtildi. Görüntülerden etkilenen Türeli’nin pişman olduğunu söylediği ve örgütün kendisine ‘Kullanılacak bombalarla çok sayıda insan ölmeyecek’ dediğini anlattığı iddia edildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 03 Ağustos 2008, 12:31   #2
Çevrimdışı
ByX
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 17 kişiyi katleden bombacı yakalandı




Yakalansa ne olucak.Bizim herzamanki adaletsizliğimiz onuda 35000 kiişinin katili apo iti gibi beslerler .Ergenekonun koyulduğu cezaevinde havuz bile var düşünün artık. Yorumsuz . . . .

 

 

Etiketler
bombacı, katleden, kişiyi, yakalandı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bir yılda 141 bombacı yakalandı PassioN Haber Arşivi 0 10 Nisan 2012 20:44
PKK'lı bombacı yakalandı Lucifer Haber Arşivi 0 18 Ocak 2010 13:18