IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Van'da sel: 1 ölü, 1 kayıp (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/127890-vanda-sel-1-olu-1-kayip.html)

Cemalizim 09 Ağustos 2008 21:53

Van'da sel: 1 ölü, 1 kayıp
 
VAN'ın Başkale ile Gürpınar İlçesi'nde etkili olan yağışın yolaçtığı sel 1 kişinin ölümüne, 1 kişinin yaralanmasına neden oldu. 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin kaybolduğu Gürpınar'da yaylada sel sularından 70 küçük ve büyükbaş hayvan telef olurken, yaylada kurulan çadırlar, içindeki eşyalar da sel sularına kapıldı. Yağışla birlikte meydana gelen heyelan yüzünden 8 saat ulaşıma kapalı olan Van-Hakkari karayolu gece yarısı tek şeritten ulaşıma açıldı.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Van'da kavurucu sıcaklarının ardından aniden bastıran yağış yaşamı olumsuz etkiledi. Başkale İlçesi'nin 30'uncu kilometresindeki Güzeldere Mevkii'nde heyalanla birlikte dağdan düşen kaya parçaları Van- Hakkari karayolunu ulaşıma kapattı. Van ve Hakkari'den karşılıklı gelen ve aralarında hasta taşıyan ambulansların da bulunduğu çok sayıda araç yolda mahsur kaldı. Karayolları 11'inci Bölge Müdürlüğü ekipleri ve jandarmanın 8 saat süren çalışma ardından karayoluna düşen kaya parçaları temizlenerek, tek şeritten ulaşıma açıldı. Yola düşen kayaları kaldırmaya çalışan karayollarına ait kepçe aşırı zorlanmadan motoru alev alarak kullanılmaz hale geldi. Karayolunda temizleme çalışmalarının devam ettiği belirtildi.
Yağışlar, Gürpınar İlçesi Güzeldere Mevkii'nde Terazim Yaylası'nda sele dönüştü. Terazim Yaylası'nda çadırlarda konaklayan yaylacılar selden büyük ölçüde zarar gördü. Çadırlar içindeki eşyalarla birlikte sel suları altında kalırken, 70 büyük ve küçükbaş hayvan telef oldu. Yaylada sel sularına kapılan 55 yaşındaki Abdulaziz Yıldız öldü. Güzeldere Mevkii'nde ise sel sularına kapılan kimliği belirlenemeyen bir kamyon sürücüsünün aranmasına devam ediliyor. Gürpınar İlçesi'nde sel nedeniyle birçok köyde hasar olurken, ekili tarım arazileri zarar gördü. Selin etkili olduğu bölgede hasar tespit çalışmalarına başlandı.
Van'ın Saray ilçesi'nde de aşırı yağışlardan ekili alanlar zarar gördü.

</B>[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:08.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net